۴.۰۰
(۲ نفر)
۷ دقیقه
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
التهاب پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت، ویروس، بیماری و آسیب است. چه دارای علائمی باشد و چه نباشد التهاب در بدن همه ما رخ میدهد. مواد شیمیایی التهابی در جریان خون برای محافظت از بدن شما در برابر مهاجمان خارجی مانند باکتریها و ویروسها عمل می کنند. دو نوع التهاب حاد و مزمن وجود دارد. التهاب حاد را میتوان نوعی التهاب خوب دانست چرا که به بهبود ما کمک میکند، در حالی که التهاب مزمن به دلیل ارتباط با بیماریهای مزمن، نوع بد آن است. تحقیقات نشان داده است که التهاب مزمن با بیماریهایی مانند آرتروز، بیماری قلبی، دیابت نوع دو، سرطان و آلزایمر ارتباط دارد.
در این قسمت درباره دو نوع التهاب بدن صحبت کرده و بیشتر با آنها آشنا خواهیم شد.
التهاب حاد معمولا به دلیل آسیب دیدگیهایی مانند پیچ خوردگی یا بیماریهایی مانند عفونتهای باکتریایی و ویروسی ایجاد میشود. روند ایجاد التهاب حاد به سرعت اتفاق افتاده و میتواند شدید باشد. اگر تاکنون استخوان شما شکسته باشد یا قسمتی از بدن خود را بریده باشید، التهاب حاد را در عمل تجربه کردهاید. علائم رایج این نوع التهاب عبارتند از:
بسته به علت و شدت زخم، التهاب حاد میتواند از چند روز تا چند ماه ادامه داشته باشد. گاهی التهاب حاد یک ناحیه خاص را تحت تاثیر قرار داده و گاهی مانند عفونت ویروسی بخشی وسیعی از بدن را درگیر میکند. هنگامی که بدن شما یک مهاجم مضر مانند باکتری یا ویروس را شناسایی میکند برای مقابله با آن واکنش ایمنی را آغاز میکند.
گلبولهای سفید خون باعث ترشح چندین ماده شیمیایی التهابی میشوند. این نوع التهاب حاد باعث احساس بیماری و خستگی میشود چرا که بدن تمام انرژی خود را برای مقابله با عفونت میگذارد. برونشیت، ورم لوزه، آپاندیسیت، سینوزیت و مننژیت عفونی مثالهایی از التهاب حاد هستند.
این نوع التهاب طولانی مدت بوده و ممکن است سالها یا حتی تمام عمر ادامه داشته باشد. هنوز علت دقیق ایجاد التهاب مزمن مشخص نیست اما محققان به این نتیجه رسیدهاند که با گذشت زمان تغییرات عمدهای در بافتها، اندامها و سلولهای بدن ایجاد میکند.
تحقیقات نشان داده است که ارتباطی بین التهاب مزمن و انواع مختلف بیماریهای جدی وجود دارد. التهاب مزمن یکی از چندین عامل موثر در شروع و پیشرفت بیماری است. تاکنون قویترین ارتباط بین التهاب مزمن و بیماری در دیابت نوع دو و بیماریهای قلبی دیده شده است. سایر مشکلات مرتبط با التهاب مزمن عبارتنداز:
عوامل زیادی ممکن است سبب ایجاد التهاب شود. مصرف داروهای خاص، ابتلا به بیماری های مزمن، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و تحریک کننده و ایجاد دورههای مکرر التهاب سبب پاسخهای مزمن خواهد شد. مصرف سیگار تولید ملوکولهای ضد التهاب را کاهش میدهد. کم تحرکی، فشار و استرس و اختلالات خواب نیز از عوامل مهم و موثر هستند.
در کنار این عوامل غذاهایی مانند قندها، کربوهیدراتهای تصفیه شده، الکل، گوشت فرآوری شده و چربیهای ترانس نیز میتواند در بدن التهاب ایجاد کنند.
آزمایش خاصی برای تشخیص التهاب وجود ندارد. پزشک بر اساس شرایط و علائم بیمار ممکن است هر یک آزمایشات زیر را برای تشخیص استفاده کند.
بسته به علت التهاب بدن نوع داروی تجویزی تفاوت خواهد داشت. به خاطر داشته باشید که مصرف خودسرانه دارو ممکن است به وخیمتر شدن شرایط منجر شود.
NSAID ها میتوانند برای التهاب بسیار موثر باشند، اما در استفادههای طولانی مدت دارای عوارضی هستند. ترجیحا از مصرف چنین داروهایی بدون مشورت پزشک و برای طولانی مدت خودداری کنید.
رژیم غذایی از جمله عوامل موثر در میزان التهاب بدن است. مواد مغذی موجود در غذاها با اثراتی که بر قسمتهای مختلف بدن میگذارند ممکن است سبب التهاب شده و یا آن را از بین ببرند. به عنوان مثال اثر آنتی اکسیدانی برخی ویتامینها و مواد معدنی با کاهش سطح رادیکالهای آزاد که از محصولات جانبی متابولیسم بدن هستند در کاهش و کنترل التهاب نقش مهمی دارند.
هر چند که ایجاد التهاب بدن اجتناب ناپذیر است اما با انجام تغییراتی در شیوه زندگی میتوان تا حد زیادی اثرات التهاب مزمن را از بین برد. کاهش وزن، داشتن یک رژیم غذایی سالم و غنی از میوهها و سبزیجات، غلات سبوسدار و پروتئینهای بدون چربی، فعالیت ورزشی، ترک سیگار، خواب کافی و مراجعه مرتب به پزشک از جمله فعالیتهایی هستند که در کاهش التهاب مزمن موثر هستند.
شاید از این موارد هم خوشتان بیاید
۲ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.