اگر به دنبال انواع پروتئین گیاهی هستید که جایگزینی برای گوشت باشد و میخواهید بدون استفاده از گوشت پروتئین بدن خود را تامین کنید، باید گیاهان و میوههایی که درون آنها پروتئین است و میتوانند یک جایگزین مناسب برای گوشت باشند را به خوبی بشناسید. همانطور که میدانید گوشت منبع پروتئین است و جایگزین کردن آن با چیزهای دیگر کمی دشوار بوده، اما قابل انجام است. مصرف گوشت برای برخی از افراد مضر است و این افراد باید پروتئین مورد نیاز خود را از گیاهان و میوهها به دست آورند تا بدنشان با کمبود پروتئین روبه رو نشود. با تحقیقاتی که امروزه روی گوشت انجام گرفته، مصرف زیاد آن میتواند باعث ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی، نقرس، دیابت و بیماریهای دیگر شود. پروتئین گیاهی بهترین انتخاب شما در صورت مصرف نکردن گوشت است که میتواند شما را از این بیماریها نجات دهد. وجود پروتئین در بدن بسیار ضروری است و در صورتی که این ماده در بدن نباشد، سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و عضلات کوچکتر میشوند و در نتیجه افراد چاق شده و اضافه وزن پیدا میکنند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره پروتئین گیاهی مناسب برای جایگزین پروتئین حیوانی به دست آورید.
این نوع پروتئین از راه سبزیجات و میوهها به دست میآید و برای بدن بسیار مفید است. برای دریافت پروتئین گیاهی کافی و مورد نیاز بدن بایستی مقدار زیادی از سبزیجات و میوهها را مصرف کنید تا به مقدار پروتئین حیوانی برسید. افرادی که ورزشکار هستند و به تناسب اندام خود اهمیت میدهند معمولا از پروتئین گیاهی استفاده میکنند.
اگر بخواهیم به صورت تخصصی به این موضوع نگاه کنیم، باید بگوییم که پروتئینهای حیوانی با مقدار کمی گوشت پروتئین زیادی را به بدن ما میرسانند، اما روند جذب پروتئینهای گیاهی به بدن خیلی کند و کمتر انجام شده و باید بدانید که مقدار زیادی از آنها دفع میشود.
به طور کلی پروتئینهای گیاهی به دلیل اینکه سیر کننده نیستند، خیلی کم جذب بدن میشوند و همین امر باعث میشود که مقدار مصرف پروتئین در بدن کاملا بالا برود.
همانطور که میدانید پروتئین کامل از کربن، اکسیژن، ازت و هیدروژن ساخته شده است. نکته جالب توجه اینجاست که عنصر ازت در بدن نیز وجود دارد و با توجه به وجود آن در پروتئینها کاملا با مولکولها بدن سازگار است و به سادگی میتواند جذب آنها شود. عنصر ازت در بدن نقش زیادی دارد و باید بدانید که اکثر حرکاتی را که انجام میدهید به این عنصر مدیون هستید.
پروتئینها اغلب در چربیها وجود ندارند و بیشتر در گوشت و گیاهان پروتئین دار یافت میشوند. پروتئینها از اسید آمینه ساخته شدهاند. در بدن انسان حدود ۲۰ نوع اسید آمینه وجود دارد که در طول روز باید این اسیدها به مقدار لازم تامین شوند.
پروتئین امکان فاسد شدن دارد و اگر در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی قرار بگیرد که اسیدها قلیایی در آنجاها وجود داشته باشد، تمام ویژگیهای خود را از دست میدهد. به طور مثال قرار دادن پروتئین در روغن، تمام مولکولهای پروتئین را میسوزاند و از بین میبرد. همین امر باعث میشود که دیگر این مواد دیگر کارایی خود را نداشته باشد. اما باید این نکته را بدانید که مشکلی برای شما ایجاد نمیکند.
پروتئینهای گیاهی از پروتئینهای حیوانی بهتر هستند، زیرا در طول روز بیشتر استفاده شده و جذب آنها در بدن سریعتر انجام میشود.
به طور کلی اهمیت پروتئین برای بدن به شرح زیر است:
گیاهان پروتئین دار بسیار زیاد هستند که در سراسر دنیا از آنها استفاده میشود. از منابع پروتئین غیر حیوانی میتوان به گیاهان، میوهها و حبوبات پروتئین دار اشاره کرد. هر کدام از این منابع مقدار معینی پروتئین دارند که افراد گیاهخوار و ورزشکاران میتوانند از آنها استفاده کنند. پروتئین کامل معمولا در محدوده ۱۰۰ گرم اندازهگیری میشود تا مقدار آن با دیگر مواد یکی باشد.
اگر میخواهید با انواع مواد غذایی برای تامین پروتئین در رژیم گیاهخواری بیشتر بدانید به مطلب تامین پروتئین رژیم گیاهی در وبسایت سبک زندگی مراجعه کنید.
برای افراد ورزشگاه، پروتئین گیاهی بسیار بهتر است، زیرا زمانی که شما پروتئین حیوانی مصرف میکنید، باید صبر کنید تا پروتئینها جذب بدن شوند و این کار باعث اضافه وزن در شما میشود. اما از سوی دیگر، پروتئینهای گیاهی زودتر هضم شده و بر روی معده سنگینی نمیکنند. از این رو پیشنهاد میکنیم که از غذاهای گیاهی پروتئین دار استفاده کنید.
اگر میخواهید مصرف پروتئین خود را مدیریت کنید، در ابتدا باید بدانید که پروتئینهای گیاهی کدامند و استفاده از کدام بهتر است. اگر یک ورزشکار هستید، باید به ازای هر یک کیلوگرم از وزن خود ۱.۲۰ الی ۲ گرم پروتئین مصرف کنید. به طور مثال اگر ۵۰ کیلوگرم هستید، باید ۷۵ تا ۱۰۰ گرم پروتئین مصرف کنید.
عوارض استفاده بیش از حد از پروتئین در بدن بسیار زیاد بوده و میتوان گفت که بسیار خطرناک است. استفاده بیش از حد از پروتئین میتواند سبب بیماریهای کلیوی، قلبی و عروقی، ناراحتی اعصاب، کتوز، ناآرامی گوارشی و بیماریهای دیگر شود.
در این مطلب اطلاعاتی را درباره پروتئین گیاهی جایگزین گوشت در اختیار شما کاربران گرامی قرار دادیم. برای اینکه دقیقا بدانید که چه مقدار پروتئین باید مصرف کنید، میتوانید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا با گرفتن مشاوره و راهنمایی از مبتلا شدن به بیماریهای خطرناک دوری کنید. در نظر داشته باشید که کمبود پروتئین هم برای بدن خطرناک است و بهتر است که حد وسط مصرف پروتئین را رعایت کنید تا مشکلی برای شما پیش نیاید. پروتئین در گیاهان زیادی وجود دارد که ما فقط به چند مورد از آنها اشاره کردیم که بیشترین مقدار پروتئین را داشتند.
۵ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.