ریزش موی سر از دغدغههای مهم است و همه ما بدون شک موهای پر پشت را دوست داریم و با دیدن ریزش موهایمان نگران میشویم. اما چرا ریزش مو اتفاق میافتد؟ ممکن است بدانید که ژنتیک، برخی بیماریها مانند تیروئید و شیمی درمانی وحتی تابش شدید آفتاب بر موی سر، باعث ریزش مو میشود. اما شاید اطلاع نداشته باشید که ریزش مو از عوارض مصرف برخی از داروهاست؛ داروهایی که میتواند منجر به ریزش مو شود، هر چند تاثیر آن بر همگان یکسان نباشد. اگر شما به تازگی دچار ریزش مو شدهاید این مقاله را بخوانید تا بدانید چه داروهایی باعث ریزش مو میشوند.
ریزش مو از عوارض شایع بسیاری از داروهاست و بیمار بهتر است بداند که مصرف چه چه داروهایی باعث ریزش مو میشوند. اغلب این ریزش مو موقتی است که با تنظیم دوز و یا قطع دارو پایان مییابد. این داروها به سلولهای تولیدکننده مو آسیب رسانده و رشد آن را در مراحل مختلف مختل میکنند.
دو نوع ریزش مو ممکن است رخ دهد: یکی ریزش موی تلوژن یا ریزش موی موقتی کوتاهمدت؛ این نوع ریزش مو در فاز «استراحت مو» یا استراحت سلولهای ساقه مسئول تولید مو رخ میدهد؛ در نتیجه رشد موهای جدید ادامه مییابد.
نوع دیگر ریزش مو که اغلب بر اثر داروها رخ میدهد، به عنوان «توقف رشد سیکل مو» شناخته میشود. این نوع ریزش موی طولانیمدت، اغلب با نازک شدن و یا ریزش موی سایر نواحی بدن از جمله ابرو و مژهها همراه است.
ریزش مو در اثر مصرف دارو ممکن است ناشناخته باشد و حتی ندانیم کدام داروها باعث نازک شدن موهای سر میشوند. برای شناخت این امر که چه داروهایی باعث ریزش مو میشوند لیستی تهیه کردهایم که در دامه میخوانید.
علاوه بر معرفی لیست درباره اینکه چه داروهایی باعث ریزش مو میشوند، مصرف این دو دارو بیشترین تجربه ریزش مو را ثبت کردهاند:
زمانی که درباره داروهای افسردگی صحبت میکنیم، اضافه وزن و ریزش مو از عوارض شایع این داروهاست. اگر به افسردگی دچار هشتید، بهتر است بدانید که مصرف چه داروهایی برای درمان افسردگی باعث ریزش مو میشوند. پاکسیل یا پاروکسیتن از داروهایی است که برای درمان افسردگی تجویز می شود. مصرف این دارو ممکن است در نازک شدن و ریزش موها تاثیر بگذارد، در مطالعه موردی روی یک بیمار خانم، مشاهدات نشان داد که مصرف پاکسیل و ریزش مو در ارتباط با یکدیگرند و بیمار پس از مصرف دارو از ریزش موها شکایت کرده است.
مصرف برخی از داروهای استاتین مانند سیمواستاتین (Zocor) و (آتورواستاتین) لیپیتور گزارش شده است که باعث ریزش مو می شوند. آتورواستاتین (لیپیتور) و سیمواستاتین (زوکور) به گروهی از داروهای کاهنده کلسترول معروف هستند که به نام «استاتین» شناخته می شوند. ریزش مو عارضه جانبی گزارش شده هر دو دارو است. خوشبختانه، قرصهای جدید استاتین، روزوواستاتین (کرستور)، این خطر را ندارد.
ریزش مو اتفاق خوشایندی نیست. وبا مشاهده ریزش مو باید به دنبال بررسی علل آن باشید. آگاهی از اینکه چه داروهایی باعث ریزش مو میشوند باعث میشود تا با احتیاط بیشتری داروها را مصرف کنید. در بسیاری موارد، به محض قطع دارویی که باعث ریزش مو شده، رشد طبیعی موها دوباره به حالت طبیعی خود باز میگردد. همچنین تنظیم دوز مناسب دارو میتواند علائم ریزش مو را تخفیف دهد. به یاد داشته باشید هرگز مصرف دارویی را بدون مشورت با پزشک خود قطع نکنید. ممکن است داروهای جایگزین دیگر و با عوارض جانبی کمتری موجود باشد.
۵ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.