همه چیز درباره ریزش مو در زنان

اشتراک گذاری مطلب

همه چیز درباره ریزش مو در زنان

خبر خوب برای زنانی که دچار ریزش مو هستند و پزشکان معالج آنها؛ روش تشخیصی جدیدی معرفی شده است که می‌توان به کمک آن عامل تعیین کننده ریزش مو در فرد را تشخیص داد و متناسب با آن روش درمانی مناسب را تجویز کرد.

برخی از زنان با مشکل ریزش مو مواجه بوده‌اند و این موضوع بر زیبایی و همچنین اعتماد به نفس آنها تاثیر گذاشته است. اما علم همیشه راهی برای حل مشکلات پیدا می‌کند. یک گروه از محققان ایتالیایی تحقیقاتی را بر مشکل نازک شدن و ریزش موی زنان انجام دادند و حالا نتایج تحقیقات آنها منتشر شده است. محققان توانسته‌اند پس از انجام تحقیقات به سوالاتی در خصوص دلایل ریزش موی زنان و راه‌های جلوگیری از آن پاسخ دهند. اگر شما از ریزش مو رنج می‌برید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید. 

کمیته Multidisciplinary Androgen Excess وPCOS  راهنمایی را منتشر کرده که تمرکز اصلی آن بر ریزش موی سر قرار دارد و مسیری برای سلامت و افزایش کیفیت زندگی میلیون‌ها زن فراهم کرده است.

راهنمای درمان موثر ریزش مو در زنان

یک تیم هشت نفره از متخصصان سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) به جمع آوری داده و تحقیق در این زمینه مشغول شده‌اند. هدف آنها جمع‌آوری اطلاعات مربوط به تشخیص پزشکان و درمان‌های تجویز شده برای مشکل نازک شدن تارهای مو در زنان بود.

دکتر «انریکو کارمینا»، مدیر اجرایی و سرپرست این گروه تحقیقاتی و رییس بخش غددشناسی دانشگاه پزشکی پالرموی ایتالیا در مصاحبه با EndocrineWeb گفت: این یک بروزرسانی دقیق اطلاعات و دانش ما در مورد ریزش مو در زنان با تمرکز ویژه روی فرم‌های وابسته به آندروژن است تا بر اساس آخرین شواهد، راهنمای شفافی در زمینه الگوی طاسی در زنان در اختیار پزشکان قرار گیرد.

او افزود: مطالعات پایه‌ای که در این زمینه انجام شده نشان می‌دهد میزان بالای آندروژن در زنان یائسه موجب ریزش مو می‌شود و برای حل این مشکل نیاز به روش‌های تشخیصی و درمانی متفاوت از روش‌های مؤثر در مردان است. به عنوان مثال التهاب ممکن است در ریزش موی زنان نقش بیشتر و موثرتری نسبت به مردان داشته باشد.

ریزش مو در زنان

هنگامی که یک زن سطح آندروژن بیش از اندازه بالایی دارد، ممکن است علائم مختلفی را بروز دهد. این علائم عبارتند از آکنه، افزایش وزن، موهای زائد صورت و سینه (هیرسوتیسم)، قاعدگی نامنظم و ریزش بیش از حد مو. البته باید توجه داشت که بروز ظاهری ریزش مو میان زنان و مردان متفاوت است.

در حالی که ریزش روزانه حدود صد تار مو متداول و طبیعی است، الگوی ریزش موی زنان معمولا به این صورت است که تار مو به صورت قابل توجهی در قسمت میانی سر نازک می‌شود؛ البته خط رویش مو در قسمت پیشانی همچنان باقی می‌ماند. این الگوی ریزش مو را معمولا «الگوی درخت کریسمس» می‌نامند. در این الگو، ریزش مو به این ترتیب بیشتر می‌شود که محدوده ریزش مو به سمت بالای سر گسترش می‌یابد و منطقه‌ای به شکل مثلث ایجاد می‌کند و این معمولا در نتیجه تولید بیش از حد آندروژن به وجود می‌آید.

بعضی از زنان که میزان آندروژن بسیار بالایی دارند، ممکن است ریزش مو را با الگوهای متفاوتی تجربه کنند که بیشتر مشابه الگوی طاسی در مردان باشد، مانند نازک شدن مو در دو طرف سر و بر روی شقیقه‌ها. اما دکتر کارمینا معتقد است این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد.

 

تطبیق الگوهای ریزش مو با درمان مناسب

گزارش گروه تحقیقاتی، راهنمای بالینی روشنی را ارائه می‌دهد و انواع مختلف نازک شدن مو (آلوپسیا) را شامل می‌شود. این الگوها معمولاً در زنانی مشاهده می‌شود که دچار اختلال عملکرد هورمون هستند. این توصیه‌ها همچنین رویکردهایی را برای شناسایی علت ریزش مو ارائه می‌دهد و در نتیجه به تشخیص بهتر و درمان موثرتر مشکلات ریزش مو در زنان جوان می‌انجامد.

تفاوت قابل ملاحظه‌ای در میزان آلوپسی ناشی از آندروژن بالا در زنان قبل از یائسگی و پس از یائسگی وجود دارد. قبل از یائسگی معمولاً ریزش موی پراکنده‌تر و به صورت یکنواخت در تمام سر اتفاق می‌افتد.

نازک شدن مو

درمان نازک شدن مو در زنان

در راهنمای ارائه شده محققان به چند دلیل بالقوه در الگوی ریزش موی زنان از جمله موارد احتمالی مولکولی، التهابی، ژنتیکی و هورمونی اشاره شده است. با این وجود برخی از زنان همچنان با ریزش مویی مواجه هستند که هیچ دلیل واضح و آشکاری ندارد. باید توجه داشت سن و نژاد نیز نقش موثری در ریزش موی ناشی از اختلالات هورمونی ایفا می‌کنند.

با این وجود از پزشک خود بخواهید نگرانی شما در مورد ریزش مو را جدی بگیرد و هرگونه مشکل قابل درمان را در اولین اقدامات خود بررسی کند. پیگیر مشکل خود باشید و با قاطعیت آن را دنبال و در صورت لزوم پافشاری کرده تا دلیل اصلی ریزش موی‌تان را پیدا کنید.

روند تشخیص ریزش موی غیرطبیعی چیست

پزشک معالج برای تشخیص بیماری باید دو عامل شدت و الگوی ریزش مو را مورد توجه قرار دهد و بررسی کند. پزشک متخصص مقدار نازک شدن مو و منطقه قرارگیری آن روی سر را مورد بررسی قرار می‌دهد و به احتمال زیاد با نمونه برداری از تار مو و انجام آزمایشات لازم، یکپارچگی فولیکول‌های مو را می‌سنجد. نتایج این بررسی‌ها مشخص خواهد کرد که آیا مو توانایی رشد مجدد را دارد یا خیر.

روش‌های تشخیصی دیگر که ممکن است پزشک شما از آنها استفاده کند عبارتند از:

  • ارجاع به یک متخصص پوست برای معاینه پوستی یا بافت برداری پوست سر.
  • تست آندروژن‌ها و بعضی هورمون‌های دیگر مانند هورمون محرک تیروئید و پرولاکتین.
  • آزمایش‌های دیگری که ممکن است شامل ارزیابی کمبود ویتامین یا مواد معدنی مانند آهن، ویتامین D و روی باشد.

 

گسترش درمان‌های ریزش مو ناشی از آندروژن

درمان ریزش مو با الگوی زنانه به دو شکل موضعی و سیستمیک ارائه می‌شود که بیشتر آنها به منظور کاهش تولید آندروژن‌های اضافی است، بنابراین برای زنانی که احتمال بارداری در آنها وجود دارد توصیه نمی‌شود.

در انتخاب یک روش درمانی، ابتدا پزشک شما باید مشخص کند که آیا فولیکول‌های (سلول‌های تولید کننده مو) فعال است یا خیر؟ اگر فولیکول‌های مو هنوز فعال باشند، بسته به شرایط هر بیمار، رشد مجدد مو با استفاده از یکی از چندین روش درمانی مؤثر امکان پذیر است.

درمان‌های احتمالی شامل شروع با ماینوکسیدیل موضعی، داروهای ضد آندروژن یا فیناستراید است (البته این مورد نتایج متفاوتی داشته است). گزینه‌های دیگر که موفقیت آمیز بوده‌اند شامل داروهای ضد بارداری خوراکی و داروهایی مانند اسپیرونولاکتون (داروی مدری که خواص ضد آندروژنی دارد) و فلوتامید که با وجود تاثیرگذاری مثبت امکان بروز مسمومیت کبدی را افزایش می‌دهد.

از طرف دیگر، درمان‌هایی وجود دارد که موفقیت کمتری داشته‌اند، مانند لیزر درمانی با شدت پایین و میکرونیدلینگ که برای افزایش جذب داروهای موضعی استفاده می‌شوند. پلاسماتراپی با پلاسمای غنی شده از پلاکت و درمان با کتوکونازول موضعی که یک داروی ضد قارچ است و عموما در طاسی با الگوی مردانه استفاده می‌شود.

 درمان با ملاتونین نیز برای برخی از زنان پیشنهاد شده است. پیوند مو نیز برای زمانی که ریزش مو بیش از اندازه است و بیمار به درمان‌های دیگر پاسخ نمی‌دهد، گزینه مناسبی است.

درمان ریزش مو

اقدامات لازم برای ریزش موی مرتبط با آندروژن

دکتر کارمینا معتقد است: «فکر می‌کنیم که برای اولین بار است که به پزشکان با تخصص‌های مختلف مانند متخصصان پوست، غدد درون ریز، متخصصان مراقبت‌های اولیه، پاسخ و راه حلی مشابه ارائه می‌دهیم. ما تشخیص‌های بالینی را با استفاده از اصطلاحات و توانایی‌های مشابه و یکسان این تخصص‌ها مانند تشخیص افتراقی ارائه می‌دهیم. آنها می‌توانند داده‌های آزمایشگاهی را تفسیر کنند، آزمایش‌های مناسب را درخواست دهند و با توجه به آنها داروهای مناسب هر بیمار را انتخاب کنند تا موثرترین نتیجه را مشاهده کنند.»

براد آناوالت، پزشک، استاد و معاون رئیس دانشکده پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن این دستورالعمل‌ها را "مروری مختصر و عالی از جدیدترین‌های علم در ارتباط با ریزش مو که موضوعی بسیار آزار دهنده برای بسیاری از زنان است" می‌داند.

وی اشاره كرد كه در این دستورالعمل‌ها به نکاتی کلیدی پرداخته شده تا پزشکان بتوانند زمان درست شروع درمان را تشخیص دهند و از افزایش آندروژن‌ها جلوگیری کنند.

به اعتقاد دکتر آناوالت، بیشتر این اطلاعات جدید نیست اما با توجه به اینکه بسیاری از پزشکان نمی‌توانند مسیر درست برای تشخیص مناسب و درمان موثر را پیدا کنند، این راهنما و دستورالعمل می‌تواند تاثیر مثبتی بر درمان الگوی ریزش موی بسیاری از زنان داشته باشد.

وی اضافه کرد اگرچه این خبر خوبی برای آن دسته افرادی است که دچار ریزش موی قابل توجهی هستند، برای سایرین که انواع غیر هورمونی ریزش مو را تجربه می‌کنند مانند ریزش مو گسترده در تمام مناطق سر و یا ریزش موی تکه‌ای، باید به دنبال عوامل دیگری برای بروز این مشکل بود.

به عنوان مثال، بیماری‌های سیستمیک که به شکل همزمان چند عضو یا بافت را مورد حمله قرار می‌دهند، عوارض جانبی داروها و بیماری‌های التهابی پوست ممکن است دلیلی برای ریزش مو باشد.

ریزش مویی که به دلیل بیماری سیستمیک ایجاد می‌شود و یا عوارض جانبی داروهاست معمولاً پس از درمان بیماری و قطع مصرف داروها برطرف می‌شود. از طرف دیگر، درمان ریزش مویی که به واسطه مشکلات پوستی (به عنوان مثال پسوریازیس) ایجاد شده بسیار دشوار است، اما ممکن است این موارد به کرم‌ها یا تزریق داروهای ضد التهابی به همراه کورتیزون یا داروهای بازدارنده سیستم ایمنی پاسخ دهند.

مشکل ریزش مو می‌تواند موجب هراس بیش از اندازه زنان شود و حتی آنها را گوشه گیر و از اجتماع دور کند. بنابراین اگر دچار این مشکل هستید حتما برای درمان آن اقدام کنید.

علائم ریزش مو

ریزش مو اغلب نشانه یک بیماری است

دکتر آناوالت عقیده دارد این گزارش یک رویکرد منطقی را برای تشخیص و درمان ریزش مو ارائه می‌دهد که بسیار مفید است و از آنجا که به تشخیص عامل ریزش موی ناشی از تولید بیش از حد آندروژن در زنان کمک می‌کند، می‌توانند داروهای مناسب‌تری استفاده کنند و درک بهتری از تاثیرگذاری داروها داشته باشند.

دکتر آناولت به زنانی که نگران ریزش موی خود هستند توصیه می‌کند آزمایش "کشش مو" را انجام دهند: «از نواحی مختلف سر حدود پنجاه تار مو را در دست بگیرید و به آرامی بکشید. اگر تا دو تار مو بین انگشتان شما باقی بماند طبیعی است اما اگر بیشتر از این باشد نشان دهنده تلوژن افلوویوم است و به درمان ضد تستوسترون پاسخ نمی‌دهد. البته ممکن است ریزش مو به دلیل هورمون تیروئید یا سطح استروژن یا تغذیه نادرست باشد».

همچنین دکتر آناولت به این مورد اشاره کرد که زنان باید برخی نکات را درباره ریزش مو بدانند.

  • ریزش مویی که به دلیل پیری رخ می دهد، قابل برگشت نیست.
  • درمان با ماینوکسیدیل منجر به بهبود نسبی رشد مو می‌شود.
  • درمان ضد آندروژن فقط در زنانی كه سطح تستوسترون بالایی دارند یا بدن آنها بیش از حد تستوسترون تولید می‌کند، موثر است.

دکتر آناوالت گفت: «این دستورالعمل به زیبایی شواهد و فاکتورهای مهم رشد مو را در کنار هم گرد آورده است و به این ترتیب با تحقیقات بیشتر در زمینه روش‌های درمان این مشکل، در آینده شاهد درمان‌های موثرتر برای ریزش مو در زنان و مردان خواهیم بود».

به عنوان نکته آخر، چنانچه برای رفع مشکل مو از مکمل‌های بیوتین استفاده می‌کنید، حتما پزشک خود را در جریان بگذارید زیرا این مکمل‌ها موجب ایجاد خطا در آزمایش هورمونی خواهند شد و بنابراین مانع تشخیص درست و تجویز درمان مناسب می‌شود.

0

0 نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.