خواص میگو برای تقویت سیستم ایمنی بدن
زمان خواندن ۸ دقیقه چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ ۲۳:۴۵
خواص میگو در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و همچنین تاثیر آن در رژیمهای لاغری باعث شده است تا مبحثی را به بررسی خاصیت میگو برای بدن اختصاص دهیم. میگو از دسته حیوانات آبزی است که در آبهای شور و شیرین در سراسر جهان یافت میشود. میگو با داشتن پوستی سخت، جزئی از آبزیان سخت پوست است و از سه قسمت سر، بدن و دم تشکیل شده که تمام دستگاههای حیاتی در میگو در ناحیه سر قرار دارند. میگو به دلیل اینکه رو به پشت شنا میکند مقاومت بالایی در برابر مواد سمی و آلوده دریا دارد. برای اینکه درباره فواید میگو برای بدن بیشتر بدانید، این مقاله را تا انتها بخوانید.
فهرست مطالب
خاصیت میگو چیست
میگو یکی از بخشهای رژیم غذایی سالم هر فردی باید است و به طور هفتگی مصرف شود. طبق گفته پزشکان، میل کردن دو وعده غذای دریایی در هفته الزامی است. بنابراین، یکی از انتخابها میتواند میگو باشد که سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است.
میگو فواید و خاصیتهای بسیاری دارد که ممکن است تا به حال به خواص میگو توجه نکرده یا ناآگاهانه از مصرف آن پرهیز کرده باشیم.
یکی از خواص میگو جلوگیری از ابتلا به بیماری سرطان است که دلیل آن را وجود آنتیاکسیدانها در میگو میدانند. آنتی اکسیدانها که به مواد مبارز علیه سرطانها معروف هستند، در میگو به وفور یافت میشوند. در واقع، آنتی اکسیدانها نه تنها علیه سرطان قیام کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند، بلکه باعث سلامت پوست، مو، چشم و اعضای داخلی بدن میشوند.
ایجاد چروک پوست و پیر شدن آن یکی از موضوعات متداول است که در اثر قرار گرفتن در نور خورشید به وجود میآید. بودن و ماندن در معرض نور خورشید بدون حفاظت باعث بروز نقاط سیاه و سوختگی پوست میشود. میگو با داشتن آنتیاکسیدان در خود از پیری و آسیبهای پوست بر اثر نور خورشید جلوگیری میکند.
یکی دیگر از خواص میگو که باز هم موجب سلامت پوست و مو میشود وجود مواد معدنی در آن است. کمبود زینک از دلایل ریزش مو محسوب میشود که با مصرف میگو میتوان این عنصر را در بدن تقویت کرد.
افزایش بازدهی و کارآمدی مغز و ذهن یکی از موارد خواص میگو است. میگو با داشتن آهن در خود باعث افزایش و بهبود کارکرد مغز میشود. آهن که در جریان یافتن اکسیژن در خون تاثیر دارد و از مهمترین منابع تولید هموگلوبین است، به وفور در میگو یافت میشود.
میگو نه تنها مقاومت و استقامت در عضلات را افزایش میدهد، بلکه جریان اکسیژن در مغز را نیز بیشتر میکند. تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان موجود در میگو باعث بهبود حافظه میشود و طول عمر سلولهای مغزی را افزایش میدهد.
یکی دیگر از دلایلی که میگو از سرطان جلوگیری میکند وجود سلنیوم در آن است. سلنیوم ماده معدنی کمیابی است که از تولید رادیکالهای آزاد که باعث سرطان میشود، جلوگیری میکند. سلنیوم با افزایش مقاومت سیستم ایمنی و نابود کردن تومورهای سرطانی تشکیل شده در خون، در مبارزه با سرطان موثر است.
یکی دیگر از بیشمار خواص میگو کاهش دردهای زنانه است. میگو دارای اسید چرب امگا ۳ است که کلسترول خوب محسوب میشود. امگا ۳ در خون باعث کاهش دردهای عادت ماهانه در زنان میشود و با کاهش تاثیر اسیدها مضر چرب، موجب جریان یافتن خون در قسمتهای مربوط به تولید مثل شده و درد را کاهش میدهد. خواص میگو تنها در موارد بالا خلاصه نمیشود و فواید میگو بسیار است.
از دیگر فواید میگو میتوان به سرب کم موجود در آن اشاره کرد. یکی از مواردی که ممکن است از خوردن و مصرف غذاهای دریایی صرف نظر کنیم داشتن سرب در آنهاست. سرب جزو مواد سمی است که متاسفانه در بعضی آبزیان بیشتر از حد استاندارد وجود دارد. اما میگو از این قاعده مستثنی است. میگو برخلاف دیگر ماهیان و آبزیان دریایی میزان سرب بسیار کمی دارد و می توان در کمال آسایش از آن استفاده کرد.
داشتن پروتئين بالا یکی دیگر خواص میگو و از دلایلی است که باید میگو را در سبد غذایی خود قرار دهیم. درباره مزیتهای پروتئین باید بیان داشت که پروتئین باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و بالابردن استقامت و قدرت عضلات میشود و از مواد ضروری مورد نیاز برای سلامتی بدن است.
فواید میگو و تاثیرات آن بر کاهش وزن و لاغری
اگر به دنبال رژیم غذایی سالم برای لاغری هستید، مصرف میگو را فراموش نکنید. همان طور که در بالا اشاره کردیم میگو دارای اسید چرب امگا ۳ است که در تحقیقات ثابت شده همین اسید چرب باعث کاهش وزن میشود. میگو چربی ناحیه شکم که سختتر از چربیهای دیگه از بین میرود را کاهش میدهد.
میل کردن میگو در وعدههای نهار و شام باعث احساس سیری میشود و با افزایش هورمونی در دستگاه گوارش، اشتهای شما را کاهش میدهد. پیشنهاد میشود برای کاهش وزن، میگو را به صورت سرخ شده استفاده نکنید. کباب کردن میگو یا پخت آن راه حل بهتری برای حفظ خواص میگو خواهد بود.
ممکن است پرسشهای متفاوتی درباره مصرف میگو ایجاد شود؛ از جمله
- آیا میگو دارای کلسترول است؟ همان طور که بارها در متن اشاره شد، میگو از چربی تشکیل شده است. اما اینجا باید دقت شود که چربیها از دو نوع چربی بد و چربی خوب تشکیل شده که میگو جزو دسته دوم است. میگو با داشتن امگا ۳ فراوان باعث کاهش کلسترول بد خون شده و به سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند.
- آیا مصرف میگو به خانمهای باردار توصیه میشود؟ اگر بله خواص میگو در این دوران چیست؟ همان طور که گفته شد یکی از مهم ترین خواص میگو میزان سرب پایینی است که نسبت به دیگر آبزیان داراست. مصرف غذاهای دریایی اگر میزان سرب آن پایین باشد برای خانمهای باردار بلامانع است. خوردن میگو در دوران بارداری و شیردهی به علت فواید غذایی و خواص میگو به صورت هفتگی توصیه شده است. میگو با داشتن ویتامین دی، پروتئین و ویتامین ب۲ موجب تقویت و تغذیه سالم جنین در دوران بارداری و کودک در دوران شیردهی میشود. میگو سرشار از آهن، پتاسیم و منیزیم است که میتواند منبع مناسبی برای تغذیه خانمهای باردار و شیرده باشد. فقط نکتهای که باید مد نظر قرار گیرد این است که در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن تضعیف میشود. پس بهتر است میگو به صورت پخته مصرف شود و از مصرف آن به صورت خام اکیدا خودداری شود.
- طبع میگو در طب سنتی چیست؟ میگو بر خلاف بیشتر ماهیان و غذاهای دریایی که از طبع سردی دارند از طبع گرمی برخوردار است.
خواص میگو برای کودکان
خواص میگو برای کودکان شامل پرورش و رشد مغز و استخوانها، افزایش سلامت استخوانها و دندانهای آنها، جلوگیری از ابتلا کودکان به بیماریهای واگیردار، بهبود و افزایش دید آنها، افزایش میزان انرژی در کودکان میشود. میگو با داشتن ذخایر آهن، پروتئین، ویتامینها و زینک سلامتی کودکان را تضمین میکند.
میگو برای کودکان غذایی بسیار مغذی با داشتن گستره بسیار از مواد مورد نیاز آنهاست. برای مثال مصرف ۳۵۰ گرم میگو در هفته باعث میشود که بدن کودک بهتر مواد مغذی را جذب کرده و به هضم غذا و گوارش آن کمک شایانی میکند.
سلامتی روانی و ذهنی کودک هم با داشتن ید، کلسیم، فسفر و زینک موجود در میگو تقویت خواهد شد.
یکی از سوالات مهم این است که از چه زمانی میتوان به کودکان میگو داد؟ توصیه پزشکان این است که حداقل تا ۱۲ ماهگی بهتر است میگو به کودک داده نشود چون ممکن است حساسیت غذایی در او ایجاد کند.
از نکاتی مهمی که باید در رابطه با خوردن میگو در کودکان، پخت کامل آن قبل از مصرف است تا میکروبها در آن کشته شده و موجب بیماری در کودکان نشود. کودکان به دلیل داشتن سیستم ایمنی ضعیف ممکن است بیشتر در معرض خطر بیماری قرار داشته باشند.
خواص میگو در طب سنتی
- یکی از مهمترین المانها در طب سنتی تشخیص نوع طبع غذاهاست.
- توصیه میشود همراه میگو مصلحاتش مصرف شود تا طبع آن را متعادل کند. چون میگو طبع گرمی دارد، مصلح آن سکنجبین است که میتواند همراه آن میل شود.
- در طب سنتی یکی از خواص مهم میگو افزایش قوای جنسی در زنان و مردان است و توصیه میشود به علت طبع گرم میگو کسانی که دچار سوء هاضمه هستند از میگو کمتر استفاده کنند.
- یکی از مواد غذایی که به همراه میگو و ماهی مصرف میشود لیمو ترش است که به علت داشتن ویتامین ث مفید است. مصرف لیمو با ماهی که دارای طبع سرد است، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند اما همراه با میگو بلامانع است.
مضرات میگو چیست؟
همان طور که به خواص و فواید میگو اشاره کردیم باید این را نیز بیان کنیم که میگو در بعضی از افراد ایجاد حساسیت میکند که با علائمی مثل دل درد، تهوع، سوزش دهان و خارش بدن همراه است.
مصرف میگو در بیماران مبتلا به نقرس و بیماریهای کلیوی توصیه نمیشود. اگر میگو خوب پخته نشود ممکن است دارای انگل و بیماری بوده و به بدن انتقال یابد.
شرایط خرید و نگهداری میگو
میگو اگر به درستی صید نشود ممکن است به انگلها و میکروبها آلوده شده و مصرف آن خطراتی را به دنبال داشته باشد. بنابراین، بهتر است همیشه از سالم و تازه بودن میگو اطمینان حاصل کنیم. آلودگیها در میگو در ناحیه سر انباشته شده، بنابراین، اگر سر میگو بلافاصله پس از صید آن جدا شود امکان آلوده بودن آن کمتر است.
- در هنگام خرید باید توجه شود میگو سالم دارای رنگی صورتی و پوستی سفت باشد.
- پس از خرید اگر میگو سر آن را بلافاصله جدا کنید.
- یکی دیگر از راههای اطمینان از سلامت میگو خرید از مغازههای معتبر و شناخته شده است.
سخن پایانی
برای اینکه از خواص میگو بیشترین استفاده را ببرید، بهتر است مصرف غذاهای دریایی به خصوص میگو را به برنامه هفتگی خود اضافه کنید. خواص میگو و فواید فراوان است و مصرف آن به ایمنسازی بدن و سلامت روان شما کمک کرده و حتی آن را افزایش میدهد.
نظرات کاربران