وانیل چیست و چه فوایدی دارد

اشتراک گذاری مطلب

وانیل چیست و چه فوایدی دارد

وانیل یکی از طعم‌دهنده های محبوب در آشپزی است. این افزودنی محبوب به سه صورت مورد استفاده قرار می گیرد؛ پودر وانیل، عصاره وانیل و جوب وانیل. برای اینکه بدانید خواص وانیل چیست این مطلب را برای‌تان آماده کرده‌ایم تا بدانید وانیل از خانواده کدام گیاه است ، چه فوایدی دارد و آیا مصرف وانیل در بارداری مضراتی دارد یا خیر.

ما روزانه از پودر وانیل یا عصاره وانیل استفاده می‌کنیم اما نمی‌دانیم وانیل چیست. غلاف وانیل، غلاف‌های میوه بسیار معطری هستند که از گیاه ارکیده رونده استوایی (V. planifolia) به دست می‌آیند. قوم مایا اولین مردمانی بودند که قرن‌ها قبل از اینکه اسپانیایی‌ها اولین قدمشان را در سال۱۵۲۰ در مکزیک بگذارند، در نوشیدنی‌های شکلاتی از آن‌ها به عنوان ماده طعم‌دهنده استفاده می‌کردند. گیاه وانیل، بومی جنگل‌های استوایی آمریکای مرکزی است و اکنون در دیگر نقاط جهان کشت می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که وانیل از خانواده کدوم گیاه است و خواص میوه وانیل چیست این مطلب را تا انتها بخوانید.

فهرست مطالب

وانیل چیست

وانيل از خانواده كدام گياه است

گیاه وانیل گیاهی گلدار از خانواده ارکیده بوده و به درخت یا چوبی به عنوان تکیه‌گاه برای رسیدن به ارتفاع نیاز دارد. ساقه رونده آن، تعداد زیادی گل شیپوری شکل گود، به رنگ زرد یا نارنجی می‌دهد. در زادگاه طبیعی‌شان، این گل‌ها فقط برای یک روز باز می‌شوند که بایستی به سرعت توسط زنبور عسل یا مرغ مگس خار منقار دراز گرده‌افشانی شوند. اما در مزارع کشت تحت نظارت، گرده‌افشانی به صورت دستی انجام می‌گیرد.

دانه‌ وانیل امروزه در مقیاس تجاری در ماداگاسکار، اندونزی، هند، پورتوریکو و هند غربی (یک منطقه از شمال اقیانوس اطلس در دریای کارائیب) پرورش داده می‌شوند.

سه نوع اصلی وانیل وجود دارد که از نظر تجاری مهم است که از خانواده وانیلا هستند. 

  • وانیلا پلنیفولیا- در میان انواع وانیل، وانیلا پلنیفولیا (Vanilla planifolia) محبوب‌ترین مورد است که در شیرینی‌پزی‌های مختلف در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • وانیلا پومپونا (Vanilla pompona) 
  • وانیلا تاهیتینسیز (Vanilla tahitiensis) که ماده وانیلین آن‌ها کمتر از وانیلا پلنیفولیا است.

غلاف‌ وانیل نرسیده زمانی که به طول پنج تا هشت اینچ می‌رسند،  شروع به تغییر رنگ کرده و زرد روشن می‌شوند. این مرحله زمان برداشت غلاف‌های وانیل است.  پس از برداشت، به طور مختصر در آب جوش نیم‌پز شده و سپس در عصاره خودشان پخته می‌شود.

عصاره وانیل به طور عمده از قندهای ساده و پیچیده، اسانس‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی ترکیب شده است. سپس زیر نور خورشید قرار می‌گیرند تا زمانی که به غلاف‌هایی چروک به رنگ قهوه‌ای تیره تبدیل شوند. این فرآیند مدت دو تا سه هفته طول می‌کشد. وانیلین نوعی رسوب بلورین سفید رنگ است که درون برخی از غلاف‌های بسیار باکیفیت پدیدار می‌شود.

موارد استفاده طعم دهنده وانیل چیست

وانیل واقعی، ماده معطر دلپذیر و گران‌قیمت‌ترین ادویه پس از زعفران است و یکی از دلایل آن خواص وانیل است که باعث شده بسیاری غلاف وانیل را می‌سایند و به شیر یا خامه اضافه کرده و یا در تهیه بستنی و پودینگ به کار می‌برند.

وانیل یکی از اساسی‌ترین طعم‌دهنده‌های با‌کیفیت مورد استفاده در غذاهای شیرین است که به کیک‌ها، بیسکویت‌ها، انواع دسر و پودینگ‌ها افزوده می‌شود. همچنین این ماده در سایر اقلام شیرینی‌پزی برای تهیه شکلات‌ها، بستنی‌ها، کاستردها و نوشیدنی‌های شکلاتی نیز کاربرد دارد.

غلاف وانیل

خواص وانیل برای سلامتی چیست

وانیلین، عمده ماده شیمیایی درون دانه‌هاست. همچنین غلاف‌ها شامل مقادیر کمی از دیگر مواد سازنده مانند اوژنول، اسید کاپروئیک، فنول‌ها، فنول اتر، الکل‌ها، ترکیبات کربونیل، اسیدها، استرها، لاکتون‌ها، کربوهیدرات‌های آروماتیک و آلیفاتیک و واتیسپیران‌ها هستند. حال باید دید فواید وانیل چیست.

مایاهای باستان بر این باور بودند که افزودن وانیل به نوشیدنی‌ها اثرات تقویت‌کننده جنسی دارد. هرچند هیچ مطالعه جدیدی نقش خواص وانیل را در درمان ناکارآمدی جنسی ثابت نکرده است.

عصاره وانیل شامل مقادیر کمی از ویتامین‌های گروه ب‌ از قبیل نیاسین، اسید پانتوتنیک، تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین ب۶ است. این ویتامین‌ها به سنتز آنزیم، عملکرد سیستم عصبی و تنظیم سوخت‌وساز بدن کمک می‌کنند. همچنین شامل مقدار کمی از مواد معدنی از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم، منگنز، آهن و روی در عصاره وانیل یافت می‌شود. پتاسیم ترکیب مهمی برای مایعات بدن و سلول است که به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند.

وانیل و لاغری 

احتمالا در انواع رژیم های لاغری دیده اید که یکی از مواد غذایی که استفاده می‌کنند وانیل یا عصاره وانیل است؟ آیا کاربرد وانیل در ر.یم لاغری تنها به عنوان طعم دهنده است؟ اگر خیر خواص وانیل در لاغری چیست ؟

مصرف وانیل دو تاثیر مهم دارد؛ اولا آنکه به دلیل ویتامین‌های موجود در آن سوخت و ساز بدن را بالا می‌برد. دلیل دوم آن، به سیر نگه داشتن برای مدت زمان طولانی‌تر باز می‌گردد. در واقع با افزودن وانیل به دستورات غذایی، برای مدت زمان بیشتری سیر می‌مانید و ولع برای خوردن خوراکی‌های ناسالم کاهش می‌یابد. همچنین، بسیاری از افراد، برای چاق شدن صورت که معمولا به دلیل کاهش وزن، صورت نیز لاغر می‌شود، دمنوش وانیل یا چای وانیل مصرف می‌کنند. 

 خرید و نگهداری وانیل

غلاف‌های دانه وانیل و همچنین اسانس و پودر آن در طول سال در مغازه‌های عطاری و ادویه‌فروشی در دسترس است. غلاف‌های دانه وانیل معمولا به صورت تکی یا دسته‌های کوچک بسته‌بندی شده درون شیشه یا محفظه‌هایی بلند، در دسترس هستند.

محصولات وانیل را از منابع قابل اعتماد بخرید، زیرا محصولات تقلبی با طعم‌دهنده‌های مصنوعی بسیار رایج هستند. یک غلاف فرآوری‌شده با کیفیت به مدت سه تا چهار سال به خوبی باقی می‌ماند.

روش جایگزین این است که دانه کامل وانیل را در ظرفی از پودر قند قرار داده و برای سه تا چهار هفته اجازه دهید تا عطر و طعم به طور کامل به درون پودر قند نفوذ کند. این پودر قند وانیلی معطر می‌تواند در کیک‌ها، پودینگ‌ها، پای‌ها و بستنی‌ها استفاده شود.

آیا وانیلین برای سلامتی مضر است

احتمالا با این پرسش رو به رو شده اید که مضرات وانیل چیست ؟ آیا مصرف وانیل در بارداری مجاز است؟ آیا مصرف وانیل برای زنان شیرده توصیه می‌شود؟ با وجود اطلاعات قابل توجهی که در خصوص خواص وانیل وجود دارد، استفاده از آن حتی در دوران بارداری بی‌خطر بوده و حساسیت یا مسمومیتی گزارش نشده است.

سخن پایانی 

در این مطلب به این موضوع پرداختیم که وانیل چیست ، چه فوایدی دارد و به چه صورت مصرف می شود. همچنین به رابطه وانیل و کاهش وزن پرداختیم و اهمیت آن را درانواع رژیم‌های لاغری توضیح دادیم. 

 

شاید از این موارد هم خوشتان بیاید

۲

۴ نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.