آشنایی با ۱۰ مورد از خواص گوجه سبز

اشتراک گذاری مطلب

آشنایی با ۱۰ مورد از خواص گوجه سبز

کمتر کسی است که با شنیدن نام فصل بهار به یاد میوه‌های خاص این فصل به خصوص گوجه سبز نیفتد. گوجه سبز، این میوه ترش و خوشمزه محبوب بسیاری از افراد است که آن را به صورت میوه استفاده کرده یا برای تهیه انواع ترشی‌جات مانند ترشی، لواشک و رب آلوچه استفاده می‌کنند. اما تا به حال از خود پرسیده‌اید، فارغ از طعم ترش و خوشمزه این میوه، خواص گوجه سبز چیست؟ آیا می‌توان بدون نگرانی از مضرات گوجه سبز آن را مصرف کرد؟ آیا طعم ترش و اسیدی گوجه سبز به دندان‌ها آسیبی نمی‌زند؟ پاسخ این پرسش‌ها را در این متن بخوانید.

هر سال رسیدن بهار و باز شدن شکوفه‌های سفید رنگ یک درخت نوید زمان آمدن یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های فصل را می‌دهد. میوه ترش و خوشمزه که امکان ندارد کسی طرفدار آن نباشد. درست حدس زده‌اید قرار است درباره گوجه سبز صحبت کنیم. میوه‌ای که شاید کمتر درباره خواص و فواید آن شنیده باشید. معمولا اولین چیزی که پس از شنیدن نام گوجه سبز به خاطر ما می‌آید طعم ترش و ملس آن است. باید بدانید که این میوه در کنار طعم خوب دارای انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است و برای سلامتی نیز خواص بی‌نظیری دارد. با ما در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر درباره خواص گوجه سبز بدانید.

فهرست مطالب 

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود گوجه سبز

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود گوجه سبز

گوجه سبز حاوی پنج ویتامین از ویتامین‌های گروه ب شامل ویتامین ب۶، ویتامین ب۲، ویتامین ب۳ و ویتامین ب۵ است که همگی این ویتامین‌ها برای عملکرد طبیعی روزانه مهم به حساب می‌آیند. علاوه بر این گوجه سبز مقادیر بالایی ویتامین ث و ویتامین آ دارد.

در کنار این ویتامین‌ها گوجه سبز حاوی مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز و منیزم است. جالب است بدانید آلو و گوجه سبز حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به موز هستند که به کاهش فشار خون کمک می‌کند. همچنین گوجه سبز دارای فیبر زیاد بوده و شاخص گلیسمی پایین دارد.

خاصیت گوجه سبز برای سلامتی 

گوجه سبز به دلیل داشتن طیف مختلفی از ویتامین‌ها خواص زیادی برای سلامتی دارد که در ادامه درباره برخی از آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

خواص گوجه سبز

  • تقویت سیستم ایمنی بدن: گوجه سبز  به دلیل داشتن اسید بنزوئیک خاصیت ضد میکروبی دارد. برخی تحقیقات نشان دهنده خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه است. همچنین گوجه سبز دارای ترکیبات دیگری است که تقویت کننده طبیعی سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شوند.

خواص گوجه سبز

  • بهبود دهنده علائم یائسگی: گوجه سبز حاوی برخی ترکیبات است که نتایج تحقیقات نشان می‌دهد می‌تواند برخی از علائم یائسگی مانند‌ گرگرفتگی را بهبود بخشد.

خواص گوجه سبز

  • کمک به سلامتی استخوان: آلو و مشتقات آن مانند گوجه سبز حاوی مقادیر زیادی کلسیم طبیعی بوده و منبع خوبی برای سلامت استخوان هستند. علاوه بر کلسیم ویتامین‌های گروه ب موجود در گوجه سبز برای بهبود قدرت استخوان و تحریک تولید استئوبلاست‌ها (سلول‌هایی که باعث رشد و ترمیم استخوان می‌شوند) مفید هستند.

خواص گوجه سبز

  • کمک به تسکین و بهبود سوزش و ریفلاکس معده: سوزش و ریفلاکس معده یک بیماری شایع است که به دلیل برگشت اسید معده به درون مری اتفاق افتاده و اغلب افراد در طول زندگی به دفعات آن را تجربه می‌کنند. گوجه سبز به دلیل داشتن منیزیم به خنثی سازی اسید معده کمک می‌کند.

خواص گوجه سبز

  • کمک به تنظیم قند و فشار خون: گوجه سبز به دلیل دارا بودن نیاسین به هضم غذا و تنظیم بهتر سطح قند خون کمک می‌کند. نیاسین بدن را تحریک می‌کند تا گلوکز را متابولیزه کرده و به انرژی تبدیل کند که این موضوع سبب می‌شود برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. همچنین مصرف گوجه سبز و آلو به کنترل فشار خون نیز کمک می‌کند.
  • سرشار از فیبر و کم کالری: گوجه سبز حاوی میزان زیادی کربوهیدرات و فیبر بوده و از این نظر یک منبع غنی به حساب می‌آید.

خواص گوجه سبز

  • خاصیت پروبیوتیک: گوجه سبز دارای خاصیت پروبیوتیک بوده و باعث تقویت باکتری‌های مفید معده می‌شود. این خاصیت باعث می‌شود گوجه سبز برای درمان یبوست و عملکرد صحیح دستگاه گوارش بسیار مفید باشد.

خواص گوجه سبز

  • خاصیت آنتی اکسیدانی: گوجه سبز دارای ویتامین ث و ویتامین آ است. این دو ویتامین دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و به بدن کمک می‌کنند تا با بیماری‌هایی قلبی و عروقی و بیماری سرطان مبارزه کند.

خواص گوجه سبز

  • کمک به سلامت کلیه‌ها: گوجه سبز به دلیل داشتن پتاسیم بالا سبب پر ادراری شده و به کارکرد بهتر کلیه‌ها و پاکیزگی مجاری ادرار کمک می‎‌کند.

خواص گوجه سبز

  • کمک به چربی سوزی: گوجه سبز دارای میزان بالایی فیبر است که همین موضوع سبب می‌شود تا با مصرف آن مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. همچنین گوجه سبز کالری بسیار پایینی دارد و از این نظر می‌تواند یک میوه مناسب برای افراد دارای رژیم باشد.

طبع گوجه سبز در طب سنتی

طبع گوجه سبز در طب سنتی

درباره خواص گوجه سبز در طب سنتی نیز مطالب فراوانی وجود داشته و بر تاثیر مثبت آن بر سلامتی تاکید فراوان شده است. از نظر طب سنتی گوجه سبز میوه‌ای با طبع سرد است و مصرف آن برای افراد سرد مزاج به میزان زیاد توصیه نمی‌شود. از آنجایی که گوجه سبز دارای طبع سرد است باید برای حفظ تعادل با مواد دیگری به عنوان مصلح مصرف شود. یکی از مصلح‌های گوجه سبز گلپر است چرا که طبع گرم و خشک دارد.

مصرف گوجه سبز  به صورت پخته در غذا

مصرف گوجه سبز  به صورت پخته در غذا

گوجه سبز نیز مانند سایر گیاهان و میوه‌ها دارای دسته از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. ویتامین‌ها در اثر حرارت بالا و طولانی مدت خاصیت خود را از دست داده و برخی از آن‌ها از بین می‌روند.

برای حفظ مواد مغذی موجود در گوجه سبز اگر قصد دارید به عنوان طمع دهنده آن را به خورشت یا هر غذای دیگر اضافه کنید سعی کنید این کار را در دقایق پایانی پخت و با حرارت پایین انجام دهید. در این حالت گوجه سبزها تنها نرم شده و خواص خود را حفظ می‌کنند.

مضرات استفاده از گوجه سبز

مضرات استفاده از گوجه سبز

در کنار خواص گوجه سبز مصرف بیش از اندازه آن نیز باعث ایجاد مشکلاتی می‌شود. به دلیل بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز مصرف آن باعث ایجاد درد و سوزش معده در افرادی می‌شود که از ناراحتی معده رنج می‌برند. همچنین مصرف بیش از حد آن در یک وعده سبب نفخ معده می‌شود.

مضرات استفاده از گوجه سبز

به دلیل ترشی بالا و حالت اسیدی مصرف زیاد آن باعث ایجاد حس ساییدگی موقت در دندان شده و که تا چند ساعت برخورد هر ماده غذایی دیگر با دندان سبب درد خواهد شد.

مضرات استفاده از گوجه سبز

در دوارن بارداری باید با مشورت پزشک و با احتیاط گوجه سبز مصرف کنید، اما در دوران شیردهی منع خاصی برای مصرف آن وجود ندارد.

مضرات استفاده از گوجه سبز

کودکان تا قبل از سن ۳ تا ۴ سالگی نباید گوجه سبز مصرف کنند. بعد از این سن و در صورت نداشتن حساسیت خاصی به این میوه کودکان به میزان کم می‌توانند آن را مصرف کنند.

سخن پایانی 

گوجه سبز از میوه‌های پرطرفدار فصل بهار است که به دلیل طعم ترش آن در تهیه غذاها و طعم‌دهنده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته خواص گوجه سبز نیز فراوان است و باید اشاره کرد که فیبر زیاد و خواص آنتی اکسیدانی آن، در کنار انواع ویتامین‌های مختلف، به خصوص ویتامین‌های گروه ب، برای سلامتی مهم است. اما از آنجایی که گوجه سبز خاصیت اسیدی دارد، بهتر است در مصرف زیاد آن احتیاط کنید. 

0

0 نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.