روش درمان درد و سوزش معده با خواص شیرین بیان

اشتراک گذاری مطلب
روش درمان درد و سوزش معده با خواص شیرین بیان

از قدیم‌الایام شیرین بیان در درمان دردهای معده مورد استفاده بوده و امروز هم به عنوان جایگزین مناسب داروهای شیمیایی برای معده کاربرد دارد. خواص شیرین بیان برای معده باعث شده تا از ریشه، عصاره و عرق آن به عنوان درمانی گیاهی برای التهاب معده استفاده شود. البته این نکته را نباید فراموش کرد  که مصرف مرتب و روزانه شیرین بیان به صورت دارو و قرص عوارض خطرناکی به دنبال دارد.

فهرست مطالب

شیرین بیان چه خاصیتی برای معده دارد

شیرین بیان چه خاصیتی برای معده دارد

شیرین بیان خواص فراوانی دارد و حتی مصرف آن برای تقویت پوست و مو و لاغری توصیه می‌شود. اما مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین خواص شیرین بیان کاهش دردهای معده است.  خواص و فواید شیرین بیان برای معده شامل موارد زیر می‌شود:

  • خواص شیرین بیان برای میکروب معده: طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان، ریشه­ شیرین بیان یکی از داروهای گیاهی موثر در درمان بیماری­‌های معده و مبارزه با باکتری­‌های خطرناک موجود در آن است. یکی از باکتری­‌های مشکل ساز در معده، باکتری هلیکوباکتر پیلوری است که سبب بروز عفونت در بسیاری از انسان­ها شده است. بیش از نیمی از مردم دنیا به باکتری هلیکوباکتر پیلوری مبتلا هستند که علت اصلی بروز بیماری‌­هایی مثل زخم معده و ناراحتی­‌های روده محسوب می­شود. طبق گفته­ دانشمندان، ریشه­ شیرین بیان باعث از بین رفتن و نابودی این باکتری در معده نخواهد شد، اما از چسبیدن این باکتری به دیواره­ معده جلوگیری می­‌کند. بدین ترتیب مانع از رشد و اثر گذاری این باکتری بر معده شده و از بروز زخم معده جلوگیری می­‌کند.
  • خواص شیرین بیان برای درمان رفلاکس معده: رفلاکس معده حالتی است که در آن فرد احساس سوزش در اطراف و زیر قفسه­ سینه دارد و با سوزش سر دل نیز همراه است. علت این احساس ناخوشایند و سوزش، اسید معده است. اسید معده در داخل مری حرکت می­‌کند و باعث احساس سوزش می­‌شود. این حالت علاوه بر سوزش سر دل می‌­تواند با تهوع، طعم ترش در دهان و گلو درد همراه باشد. ریشه­ شیرین بیان باعث نرم شدن غشاهای مخاطی می‌شود و سوزش معده را آرام می­‌کند. همچنین ریشه­ شیرین بیان از پوشش معده نیز محافظت می‌کند و سبب بهبود و کاهش التهاب معده و ورم آن می‌­شود.
  • خواص شیرین بیان برای درمان زخم معده: شواهدی وجود دارد که نشان می­‌دهد مصرف محصولات شیرین بیان که حاوی آنتی اسیدهای خاص باشند باعث تسریع در بهبود زخم معده می‌شود. مصرف یکی از محصولات شیرین بیان حاوی آنتی اسیدها، به مدت ۱۶-۴ هفته سبب بهبود سریع‌­تر و بهتر زخم معده خواهد شد با این حال به نظر می‌­رسد مصرف محصولاتی که حاوی آنتی اسیدها نیستند، تاثیر چندانی بر روی زخم معده ندارند. در این مطلب از وبسایت سبک زندگی می‌توانید درباره رژیم غذایی زخم معده بیشتر بخوانید. 
  • همچنین ریشه­ شیرین بیان دارای خواص ضد میکروبی است و عفونت­‌های قارچی خاصی مثل Candida albicans و سایر عفونت­‌های باکتریایی که به سختی درمان می­‌شوند را درمان می‌­کند. از دیگر بیماری‌­های مربوط به معده که در صورت مصرف ریشه­ شیرین بیان بهبود پیدا می­‌کند، می‌توان به استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سوبتیلیس و انتروکوکوس فکالیس اشاره کرد.
  • خواص شیرین بیان در بهبود التهاب معده: شیرین بیان دارای ترکیبی به نام گلیسیریزین است که خواص ضد التهابی و آنتی باکتریال دارد. پس مصرف شیرین بیان سبب کاهش التهابات و ورم معده می­‌شود و می‌­تواند در بهبود دردهای معده موثر باشد.
  • خواص شیرین بیان برای درمان سرطان معده: بعضی از تحقیقات به تاثیرگذاری شیرین بیان در درمان سرطان اشاره دارند. گرچه شواهد قانع کننده‌­ای در این زمین موجود نیست، اما برخی معتقدند ترکیبات موجود در شیرین بیان از جمله گلیسیریزین در درمان سرطان معده موثر است. همچنین شیرین بیان حاوی آنتی اکسیدان است که ثابت شده در درمان سرطان موثر است.
  • خواص قرص شیرین بیان برای معده: DGL  قرص DGL دارویی است که برای درمان دردهای معده از جمله رفلاکس، زخم معده و التهابات آن کاربرد دارد. این قرص از شیرین بیان تهیه شده است و تنها ماده­ گلیسیریزین در آن کاهش یافته است. این ترکیب موجود در شیرین بیان سبب کاهش پتاسیم بدن و افزایش فشار خون می­‌شود. از این رو، ممکن است مصرف روزانه قرص‌­های تشکیل شده از شیرین بیان عوارض خطرناکی دارند و سلامتی شما را تهدید کند. بنابراین میزان دز گلیسیریزین در این دارو کاهش یافته است تا از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری شود.

شیرین بیان برای معده چگونه مصرف شود

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم انواع روش­‌های گوناگونی برای مصرف شیرین بیان وجود دارد. از مصرف ریشه­ آن به طور طبیعی گرفته تا عرق و عصاره­ آن. در این قسمت به بهترین محصولات شیرین بیان برای تسکین و درمان دردهای معده خواهیم پرداخت.

  • برای دل درد بر اثر سو هاضمه بهتر است یک فنجان از جوشانده­ شیرین بیان استفاده شود.
  • برای هضم بهتر غذا یک فنجان جوشانده یا چای شیرین بیان میل شود.
  • برای بهبود زخم معده، از دم کرده­ شیرین بیان استفاده شود. همچنین می­‌توان ریشه­ شیرین بیان را پوست کنده و آسیاب کرد. سپس ۲ گرم از آن را هر روز با عسل مخلوط کرده و میل شود.
  • برای برطرف کردن مشکلات معده از قرص DGL نیز می‌توان استفاده کرد.
  • برای درمان رفلاکس معده نیز می­‌توان از پودر ریشه­ شیرین بیان استفاده کرد. همچنین قبل از هر وعده غذایی، ۱ یا ۲ قرص حاوی ۴۰۰ میلی گرم شیرین بیان مصرف شود.
  • یکی دیگر از محصولات شیرین بیان که خواص بسیار مهمی در درمان مشکلات معده دارد، شربت شیرین بیان است.
  • جوشانده­ شیرین بیان نیز خواص بی‌شماری برای معده دارد از جمله این خواص می­‌توان به درمان معده درد، درد ورم معده، ریفلاکس معده، ترشی معده و رفع نفخ اشاره کرد.

نکته­ مهم در استفاده از شیرین بیان و محصولات آن این است که نباید در استفاده ار آن زیاده روی کرد. مدت ۳ هفته نوشیدن این نوشیدنی‌­ها را ادامه دهید اما بعد از دو هفته مصرف آن­ها را قطع کنید. در صورت هرگونه مشکلی به پزشک مراجعه کنید. حتما قبل از مصرف شیرین بیان و سایر محصولات آن با پزشک مشورت کنید و از عوارض آن آن آگاه شوید. در ضمن به تداخل دارویی شیرین بیان با دیگر داروهای‌تان توجه کنید.

جوشانده شیرین بیان برای معده

 جوشانده شیرین بیان برای معده

برای بهره‌مندی از خواص شیرین بیان برای معده، می‌توان از جوشانده آن استقاده کرد. در ادامه طرز تهیه جوشانده شیرین بیان برای معده را آورده‌ایم.

  • جوشانده شیرین بیان برای رفع مشکلات معده به این صورت تهیه می‌­شود: ۵۰ گرم شیرین بیان پوست کنده را آسیاب کنید و در ۱۰۰ گرم آب بریزید. سپس بگذارید به قدری بجوشد تا تنها دو سوم از آن باقی بماند.
  • جوشانده شیرین بیان برای رفع درد معده: ۱۰ گرم از ریشه­ آن را تمیز کرده و به همان میزان ریشه­ انار شیرین به آن اضافه کنید. سپس آن را با یک لیوان آب سرد به مدت ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید. این جوشانده را صاف کنید و ناشتا مصرف کنید.
  • جوشانده شیرین بیان برای درمان رفلاکس معده، ترشی آن و رفع نفخ: ابتدا ریشه­ شیرین بیان را بکوبید و دو قاشق غذاخوری از آن را همراه با یک قاشق غذاخوری پونه، یک قاشق زیره سبز و یک قاشق نعناع پودری مخلوط کنید. سپس یک قاشق مرباخوری از این ترکیب را با یک لیوان آب به مدت ده دقیقه بجوشانید و در هر وعده­ غذایی میل کنید.
  • جوشانده شیرین بیان برای رفع معده درد و دل درد: ۱۰ گرم شیرین بیان را در ۲۵۰ سی­سی آب سرد بریزید و سپس حرارت دهید تا به جوش آید و به مدت ۵ دقیقه بجوشد. به مدت ۱۲ ساعت صبر کرده سپس آن را صاف نموده و میل کنید.

دم کردهی شیرین بیان

طرز تهیه دمنوش شیرین بیان برای معده

یکی دیگر از راه‌هایی که می‌توانید از خواص شیرین بیان برای معده بهره‌‌مند شوید، استفاده از آن به صورت دمنوش است. 

  • دم کرده­ شیرین بیان برای بهبود زخم معده: ۳ گرم ریشه شیرین بیان را در ۱۵۰ سی­سی آب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد. سپس به مدت ۱۲ ساعت باقی بماند. بعد از آماده شدن، این دم کرده را روزی سه فنجان بنوشید.
  • دم کرده­ شیرین بیان برای رفع مشکلات معده: ابتدا ۵۰ گرم از ریشه­ تمیز شده­ و پوست کنده­ شیرین بیان را آسیاب می­‌کنیم. سپس در یک لیتر آب جوش ریخته و می­‌گذاریم ۱۰ دقیقه دم بکشد سپس روزانه مصرف می­‌کنیم.

شربت شیرین بیان برای معده

ابتدا باید ریشه­ خشک شده­ شیرین بیان را پوست کنده و آن را تمیز کنید. سپس ماده­ وسط ریشه شیرین بیان که به رنگ زرد است را جدا کرده و آسیاب کنید.

پودر به دست آمده را در یک و نیم لیتر آب بریزید و به مدت ۱۲ ساعت در یک ظرف درپوش دار نگهدارید. پس از ۱۲ ساعت این محلول را روی حرارت قرار دهید تا کمی از آب آن تبخیر شود. وقتی که دمای محلول به ۵۰ درجه سانتیگراد رسید عسل را اضافه کنید و هم بزنید تا قوام آید.

عوارض مصرف شیرین بیان برای معده

همانطور که اشاره شد خواص شیرین‌ بیان برای معده بی‌شمار است. اما به دلیل داشتن ترکیب گلیسیریزین، مصرف بیش از اندازه­ آن خطرناک خواهد بود. بنابراین سعی می‌­شود در داروهایی که حاوی شیرین بیان هستند و باید به صورت طولانی مدت مصرف شوند، مقدار گلیسیریزین را کاهش دهند.

قرص  DGL نیز به همین صورت تهیه می­‌شود. لازم به ذکر است که جوشانده، عرق، عصاره، شربت و چای شیرین بیان خطری نداشته و مشکلی ایجاد نمی­‌کند. البته در مصرف داروها و نوشیدنی­‌های گیاهی باید همیشه به تداخل دارویی آن­ها با داروهای دیگر توجه کرد.

بهتر است برای اطمینان از بهترین و ایمن­‌ترین راه، درباره­ دوز مصرف محصولات شیرین بیان با پزشک مشورت کرده و طبق توصیه­ او عمل کنید.

اگر ماده­ گلیسریزین موجود در شیرین بیان بیش از اندازه مصرف شود، سبب کاهش پتاسیم بدن شده و باعث ضعف عضلات و تحلیل رفتگی آن­ها و همچنین افزایش فشار خون می‌­شود. دیگر عوارض مصرف بیش از اندازه­ شیرین بیان عبارتند از:

  • تجمع مایعات و اختلالات متابولیسمی
  • فشار خون بالا و اختلالات قلبی
  • مشکلات هورمونی
  • عوارض جنسی
  • ایجاد مشکل در بارداری و شیردهی
  • هیپوکالمی

سخن پایانی

خواص شیرین بیان برای معده به قدری زیاد و موثر است که از آن در ساختن قرص‌­ها و داروهای درمان معده درد، رفلاکس معده و زخم معده استفاده می‌­کنند. یکی از مهم‌­ترین نکات شیرین بیان، طبیعی بودن آن در برابر دیگر داروهای گیاهی است. البته نباید فراموش کرد که شیرین بیان همانند بسیاری از داروهای گیاهی عوارض دارد و ممکن است با بعضی از داروها تداخل دارویی داشته باشد. بنابراین بهترین کار این است که قبل از مصرف شیرین بیان ابتدا با پزشک مشورت کنیم. 

امتیاز کاربران به این مطلب

۳.۳

۸۴ نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

دیدگاه شما

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع

درباره ما

تماس با ما


کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.