زخم گوشه لب شرایطی است که باعث به وجود آمدن زخم و لکههای قرمز و متورم در کنارههای دهان میشود که در آن لبهایتان به یکدیگر برخورد میکنند و ترکی را ایجاد میکننددر این مطلب توضیحات کاملی در رابطه با علل، علائم و روشهای درمان ترک گوشه دهان علیالخصوص درمانهای گیاهی و خانگی این عارضه آماده شدهاست.
اولین چیزی که حتما در صورت ابتلا شما متوجه خواهید شد احساس سوزش و درد در گوشه دهان است. علاوه بر این، این موارد زیر نیز مشاهده میشود:
گاهی اوقات در لبه داخلی دهان احساس سوزش دارید. حتی احتمال آن وجود دارد که طعم بدی در دهان به وجود بیاید. در صورتی که میزان این سوزش زیاد باشد، اغلب باعث مشکل در غذا خوردن میشود و در نهایت موجب کمبود مواد مغذی کافی و یا کم شدن وزن شما میشود.
گاهی اوقات در گوشه دهان شما بزاق دهانتان گیر میکند و درست زمانیکه خشک میشود، پوست گوشه لب شما به مرور ترک میخورد. احتمالا شما برای رفع خشکی پوست ترک خورده تان کنار لبتان را زبان بزنید. این همان لحظهای است که گرما و رطوبت در کنارههای لب شما شرایط ایدهآل برای رشد قارچها را فراهم میکنند و با گذشت زمان تکثیر میشوند و این یعنی ایجاد عفونت در گوشههای لب شما!
شایعترین علت ترک گوشه لب، عفونت قارچی و اغلب ناشی از نوعی مخمر به نام کاندیدا است. درصورتی که پزشک نتواند علت را تشخیص دهد، ترک گوشه لب ایدیوپاتیک نامیده میشود.
در صورتی که شمام جز آن دسته از افرادی هستید که گوشههای دهانتان خیلی مرطوب باشند، احتمال گرفتاری شما به شقاق لب بالا میرود. این موضوع میتواند به علتهای زیادی همچون موارد زیر رخ دهد:
بعضی از عوامل جسمی نیز میتوانند شما را در معرض ابتلا بالاتری قرار دهند:
همانطور که گفته شد عفونتهای قارچی در این مشکل برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند شایعتر است. علت این موضوع این است که قارچهایی مانند کاندیدا، از گلوکز تغذیه میکنند. گلوکز قند خون شما به عنوان منبع انرژی استفاده میکنند، پس اگر شما هم مبتلا به دیابت هستید، داشتن گلوکز در خون شما میتواند عامل محرکی برای رشد این قارچها باشد.
متاسفانه بیماری دیابت سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف میکند. شما میتوانید با رعایت این موارد سعی در متعادل نگه داشتن قند خون خود کنید. مثلا غذای سالم بخورید، ورزش کنید و انسولین خود را به درستی مصرف کنید. علاوه بر موارد فوق مثل اکثر بیماریها سیگار نکشید.
عوامل دیگری که میتوانند باعث بروز ترک گوشه لب شوند عبارتند از:
اما احتمال آن وجود دارد که هیچ دلیل قابل شناسایی برای ایجاد این علت وجود نداشته و دلیل ان صرفا حساس بودن پوست صورت باشد.
در عین حال که اکثر نمونههای این مشکل، تقریبا به سادگی قابل درمان هستند، بعد از تشخیص علت اصلی توسط پزشک، باید آن را درمان کنید.
در صورتی که نتیجه با انجام آزمایش مشخص شد که عفونت باکتریایی یا قارچی علت ترک گوشه لب است، باید برای درمان آن سریعا اقدام کنید. زبرا این عفونت میتواند به پوست اطراف گسترش یافته و به برفک دهان منجر شود.
هدف اصلی درمانهای دارویی و استعمال پماد برای ترک گوشه لب، حل مشکل آلودگی و خشک نگه داشتن پوست جهت جلوگیری از بروز عفونت مجدد است. اگر دلیل آن قارچ است، احتمالا پزشک یک کرم موضعی ضدقارچ برای شما تجویز کند. موضعی یعنی شما باید دارو را روی پوست بمالید و اگر دلیل ترک گوشه لب، باکتری باشد، آنتیبیوتیک موضعی ضد باکتری برایتان تجویز خواهد شد. در حالتی که پزشک معالج شما علت این بیماری را کمبود مواد مغذی شناسایی کند، احتمالا یک مکمل غذایی را به شما پیشنهاد میکند.
سایر روشهای درمانی عبارتند از؛
برای انجام این کار مراحل زیر را باید انجام دهید:
برای بهبود کامل، این درمان را دو تا سه بار در روز انجام دهید.
اولین روش برای انجام این کار این است که روغن نارگیل را مستقیم در هر دو گوشه دهانتان مخصوصا در قسمتهای آسیب دیده بمالید. این کار را سه تا چهار در طی روز تکرار کنید.
در روش دوم برای استفاده از روغن نارگیل آن را با مواد دیگری همچون ژل آلوئه ورا مشابه مراحل روش اول، مخلوط میکنیم. بعد از انجام درمان با ژل آلوئه ورا، تقریبا یک ساعت، روغن نارگیل را به مناطق حساس بزنید و سپس آن را طی یک شب تا صبح رها کنید تا ترمیم و کاهش تورم و درد ناشی از ترک گوشه لب انجام شود. در این مطلب از وبسایت سبک زندگی درباره خواص روغن نارگیل برای پوست بیشتر بخوانید.
درمان خانگی ترک گوشه لب با استفاده از روغن درخت چای
برای استفده از این روش درمانی برای ترک گوشه لب؛
جوش شیرین یکی از روشهای درمان زخم گوشه لب است که بهتر است با احتیاط استفاده کنید. برای اینکار؛
در روش درمانی زخم گوشه لب با عسل ابتدا؛
اولین روش درمان خانگی برای ترک گوشه لب با استفاده از روغن کرچک این است که شما فقط باید مقداری روغن از این روغن را به آرامی به نواحی مد نظر بمالید. بعد از حدود ۳۰ دقیقه، آن را با آب بشویید و اجازه دهید که به طور طبیعی خشک شود. مانند همهی روشهای درمان خانگی توجه داشته باشید که این درمان را باید چند بار در طول روز تکرار کنید.
دومین روش درمان خانگی برای ترک گوشه لب با استفاده از روغن کرچک و درخت چای است. برای این منظور نصف قاشق چای خوری روغن کرچک و تقریبا ۲ قطره روغن درخت چای را باهم مخلوط کنید. با استفاده از یک تکه پنبه این مخلوط را به اطراف دهان و لبهای خود ماساژ دهید. نیم ساعت صبر کنید و سپس آبکشی کنید. برای گرفتن نتیجه مثبت این کار را ۲ بار در روز تکرار کنید.
با توجه به مطالب گفته شده مهمترین دلیل در ایجاد ترک خوردگی گوشه لب مراقبت نادرست از پوست و عادتهای غلط است. به همین علت در صورت درگیری با ترک گوشه لب کمی مراقبت بیشتر بهراحتی میتوانید آن را درمان کنید. ولی درحالتیکه زخم گوشه لب شدید باشد و منجر به خونریزی و تاول شود، حتما به پزشک مراجعه کنید. چون ممکن است ناشی از عفونت قارچی بوده و منجر به عوارض جدی شود.
۱۶ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
دوشنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.