درمان سردرد سینوسی - ۱۱ روش موثر برای درمان خانگی سینوزیت

اشتراک گذاری مطلب

درمان سردرد سینوسی - ۱۱ روش موثر برای درمان خانگی سینوزیت

عفونت مجاری سینوس که منجر به سردرد سینوسی شده با نام سینوزیت شناخته می‌شود و علائمی چون سردرد، گرفتگی بینی، سرفه، تب، تنگی نفس، احساس درد در ناحیه پیشانی و بینی و خستگی دارد. علائم و درگیری با سینوزیت معمولا بیش از ۱۰ روز طول نخواهد کشید اما اگر فرد دچار سینوزیت حاد باشد ممکن است تا ۳ ماه نیز با این مشکل دست و پنجه نرم کند. در این مطلب نکاتی را درباره درمان سردرد سینوسی برای‌تان آماده کرده‌ایم که حتما برای‌تان مفید خواهد بود.

معمولا عفوت سینوس به طور خود به خودی بهبود می‌یابد، اما در مواردی که شخص دچار سینوزیت مزمن شود علائم طولانی مدت به همراه درد و سایر مشکلات ذکر شده را تجربه می‌کند. در چنین شرایطی استفاده از دارو و روش‌های درمان خانگی می‌تواند به کاهش علائم، از بین رفتن عفونت و بهبود با سرعت بیشتر کمک نماید. در این مقاله درباره روش‌های دارویی و خانگی درمان سردرد سینوسی صحبت خواهیم کرد.

فهرست مطالب 

درمان سردرد سینوسی به روش‌های خانگی

درمان سردرد سینوسی به روش‌های خانگی

  • مقدار زیادی آب بنوشید؛ برای کمک به دفع عفونت و ویروس از درون بدن خود لازم است که به میزان کافی آب بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید. کمبود آب بدن باعث خشک شدن سینوس‌ها شده و فشار و درد را افزایش می‌دهد. اگر در خوردن آب مشکل دارید، با دنبال کردن این صفحه از وبسایت سبک زندگی، راه‌های هیدراته نگه داشتن بدن را بیاموزید. 
  • غذاهایی با خاصیت ضد باکتریایی مصرف کنید؛ برای مبارزه با عفونت، ویروس و باکتری به روش سنتی می‌توانید از مواد غذایی که دارای چنین خاصیتی هستند استفاده نمایید. سیر، زنجبیل و پیاز از جمله این نوع مواد غذایی هستند. همچنین به عنوان یک نوشیدنی ضد باکتریایی می‌توانید چای زنجبیل به همراه عسل بنوشید. عسل سرشار از آنتی اکسیدان بوده و دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است.

درمان سردرد سینوسی به روش‌های خانگی

  • فضا را مرطوب نگه دارید؛ هوا و سینوس‌های خشک می‌توانند سردرد را افزایش داده و درد ضربان‌دار ایجاد کنند. هیدراته نگه داشتن سینوس‌ها می‌تواند از میزان درد و فشار کم کرده و به درمان سردرد سینوسی کمک کند. برای مرطوب نگه داشتن سینوس‌ها می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید.

درمان سردرد سینوسی به روش‌های خانگی

  • شب‌ها یک دستگاه رطوبت ساز در اتاق خواب خود قرار دهید تا با مرطوب کردن فضا در طول شب به از بین بردن انسداد بینی کمک کند.
  • در طول روز و قبل از خواب، از اسپری بینی استفاده کنید. اسپری بینی را می‌توان از داروخانه تهیه کرده و در طول روز چنیدن بار برای از بین بردن اختناق استفاده نمود.
  • سینوس‌های خود را در معرض بخار گرم قرار دهید. برای این منظور می‌توانید دوش آب گرم بگیرید و یا با انداختن یک پارچه بر روی سر و یک ظرف حاوی آب گرم بخور بگیرید.
  • از روغن‌های پاک کننده سینوسی استفاده کنید. روغن اکالیپتوس می‌تواند به باز شدن سینوس‌ها و از بین رفتن مخاط کمک کند. ماده اصلی روغن اوکالیپتوس که سینئول نام دارد به افراد مبتلا به سینوزیت حاد کمک می‌کند تا سریعتر بهبود یابند. برای درمان سردرد سینوسی و عفونت‌های تنفسی می‌توانید روغن اکالیپتوس را به صورت خارجی بر روی شقیقه، پیشانی یا قفسه سینه استفاده کنید. همچنین به وسیله دستگاه بخور یا اضافه کردن روغن اکالیپتوس به آب داغ از بخار آن استفاده کنید.

درمان سردرد سینوسی به روش‌های خانگی

  • استفاده از کمپرس گرم؛ می‌توانید از کمپرس گرم برای تسکین درد در ناحیه پیشانی و صورت  استفاده کنید. یک حوله گرم و مرطوب را بر روی صورت خود قرار دهید به طوری که بینی، گونه‌ها و چشم‌ها را پوشش دهد.
  • استراحت کافی؛ یکی از موثرترین روش‌های درمان سردرد سینوسی خواب و استراحت کافی است. در هنگام خواب و استراحت بدن قادر به تولید گلبول‌های سفید بیشتری است که برای از بین بردن ویروس‌ها و باکتری‌ها بسیار کاربردی است. هنگام سینوزیت از فعالیت شدید و یا استفاده از نوشیدنی‌های محرک مانند قهوه یا نوشابه انرژی‌زا خودداری کنید تا بتوانید خواب خوبی را تجربه کنید.

درمان سردرد سینوسی به روش‌های خانگی

  • ارتفاع سر؛ همانطور که خواب کافی به درمان سردرد سینوسی کمک می‌کند ارتفاع سر نیز در این زمینه موثر است. خوابیدن به صورتی که سر و بدن شما در ارتفاع یکسان قرار بگیرد باعث تجمع مخاط در مجاری بینی شده و فشار به سینوس‌ها افزایش می‌یابد. در هنگام ابتلا به سینوزیت بالشت بلندتری انتخاب کنید به صورتی که ارتفاع سر بالاتر از قلب باشد. در این وضعیت مخاط درون سینوس‌ها جمع نشده و راحت‌تر نفس می‌کشید.

درمان سردرد سینوسی به روش‌های خانگی

  • شست‌وشوی بینی با محلول آب و نمک؛ برای این منظور یک پیمانه آب را بجوشانید و سپس اجازه دهید تا در دمای محیط خنک شود. ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق چای خوری بی‌ کربنات سودا (جوش شیرین) را در آب حل کنید. ابتدا دست‌های خود را با آب و صابون به خوبی بشویید. سپس کمی از محلول را درون دست خود بریزید. یکی از سوراخ‌های بینی را با دست گرفته و محلول را توسط سوراخ دیگر مانند زمانی که می‌خواهید چیزی را بو کنید به سمت بالا بکشید. پس از ورود محلول به درون بینی سر خود را پایین بگیرید تا محتویات داخل بینی تخلیه شود و در این حین از طریق دهان نفس بکشید. سعی کنید محلول از طریق بینی وارد پشت گلوی شما نشود چرا که باعث سوزش و ایجاد حس ناخوشایند خواهد شد.

مراحل گفته شده را حداکثر ۳ نوبت در روز تکرار کنید تا بینی، مجاری تنفسی باز شود. محلول خروجی از بینی را دور بریزید و دوباره استفاده نکنید چرا که ممکن است حاوی عفونت و باکتری باشد.

درمان سردرد سینوسی با دارو

درمان سردرد سینوسی با دارو

در صورتی که درمان‌های خانگی در تسکین درد شما موثر نباشد باید از دارو استفاده کنید. برای درمان سردرد سینوسی دو دسته دارو آنتی بیوتیک و مسکن وجود دارد که در ادامه درباره کاربرد، موارد مصرف و انواع هر کدام صحبت خواهیم کرد.

  • آنتی بیوتیک (زیر مجموعه تیتر درمان سردرد سینوسی با دارو)

آنتی بیوتیک‌ها دسته‌ای از داروها هستند که باعث از بین رفتن و جلوگیری از رشد باکتری‌ها می‌شوند. آن‌ها هیچگونه تاثیری بر روی ویروس‌ها، قارچ‌ها و یا انگل‌ها ندارند و استفاده از آنتی بیوتیک برای این موارد کاملا بیهوده است.

به طور کلی آنتی بیوتیک‌هایی که برای درمان عفونت باکتریایی استفاده می‌شوند دارای عوارض خاصی نبوده و نسبتا بی ضرر هستند. البته باید توجه داشته باشید که مصرف خود سرانه این نوع از داروها اصلا صحیح نبوده و تنها باید تحت نظر پزشک از آن‌ها استفاده نمایید چرا که مصرف بی‌رویه و بی دلیل آنتی بیوتیک موجب ایجاد پدیده‌ای به نام مقاومت آنتی بیوتیکی خواهد شد. مقاومت آتی بیوتیکی موجب می‌شود تا اثر این نوع دارو به مرور زمان از بین رفته و دیگر قادر به از بین بردن عفونت باکتریایی نباشند.

در مواردی که سینوزیت در مرحله حاد یا مزمن و میزان عفونت بالا باشد از آنتی بیوتیک برای از بین بردن عفونت استفاده می‌شود. آموکسی سیلین، سفیکسیم و آزیترومایسین از معمول‌ترین آنتی بیوتیک‌هایی هستند که به این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته باید توجه داشته باشید که تشخیص نوع آنتی بیوتیک مناسب برای درمان سردرد سینوسی را به پزشک بسپارید و همانطور که گفته شد از مصرف خودسرانه بپرهیزید.

بسته به نوع آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک، ممکن است از ۳ تا ۱۵ روز دوره درمان و زمان مصرف دارو به طول بینجامد. مصرف آنتی بیوتیک برای مدت زمانی که پزشک برای شما تجویز کرده مهم است حتی اگر شاهد بهبود در علائم بیماری بودید باز هم داروهای خود را به موقع استفاده کنید. قطع مصرف باعث از بین رفتن اثر دارو و بازکشت عفونت می‌گردد.

  • مسکن (زیر مجموعه تیتر درمان سردرد سینوسی با دارو)

همانطور که از اسم این نوع از داروها پیدا است برای از بین بردن درد و تسکین دادن از آن‌ها استفاده می‌شود. معمول‌ترین مسکن‌هایی که برای درمان سردرد سینوسی مورد استفاده قرار می‌گیرند استامینوفن و ایبوپروفن هستند. هرچند درباره مسکن‌ها نیز توجه به این نکته لازم است که زیاده روی در مصرف آن‌ها همانند آنتی بیوتیک‌ها مشکل آفرین است.

بدن شما بعد از مدتی به مسکنی که مصرف می‌کنید عادت کرده و دیگر اثر کاهش درد از بین رفته و نیاز به مسکن قوی‌تری خواهید داشت. مسکن‌های قوی‌تر دارای اثرات جانبی بیشتر بوده و در صورت زیاده روی در مصرف، آن‌ها نیز بعد مدتی اثر خود را از دست خواهند داد.

درمان سردرد سینوسی با دارو

سخن پایانی

یکی از انواع سردردها، سردرد سینوسی است که ممکن است یک روز تا چندین روز ادامه داشته باشید. اما این سردرد مزمن، بدون درمان و راه حل است. انواع روش‌های خانگی و دارویی وجود دارد که در درمان سردرد سینوسی موثر هستند. پیشنهاد ما به شما این است که پیش از مصرف مسکن‌ها، ابتدا روش‌ها خامگی را امتحان کنید. در صورت درمان نشدن سینوزیت، به سراغ مصرف داروها بروید. 

 

۵

۲ نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.