سردرد میگرنی را بشناسید و درمان آن را جدی بگیرید!
زمان خواندن ۱۴ دقیقه چهارشنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ ۲۳:۰۰
درمان میگرن یکی از دغدغه مهم افرادی است که به سردرد میگرنی یا سردرد های شدید دچار میشوند، چراکه سر درد داشتن- هرچند جزئی- ممکن است انجام کارهای روزانه را با مشکلات روبهرو کند. جسم و روح انسان در کمال ناباوری وابستگی بیش از اندازهای به یکدیگر دارند و در صورت آسیب دیدن و یا ناخوشنودی هرکدام، دیگری نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. با وجود این، بسیاری از مشکلات جسمی و بیماریهای روحی هستند که سلامت انسانها را به خطر انداخته و قدرت و توان انجام کارهای روزمره را از آنها سلب میکنند. طبق دادههای محققان و تحقیقات سالهای اخیر، انجام ورزشها و حرکات ورزشی (مانند یوگا) علاوه بر بهبود عملکرد دستگاهها و اندامهای بدن میتوانند، ذهن و روح انسان را نیز ترمیم کرده و بیماریهایی نظیر افسردگی، تشنجهای عصبی و آلزایمر را تسکین دهند. یکی از بیماریهای جسمی بسیار مهم که جامعه آماری بزرگی را درگیر کرده، سردردهای میگرنی است. در ادامه بیشتر درباره این بیماری و مشکلات به وجود آمده ناشی از آن بحث خواهیم کرد.
فهرست مطالب
سردرد میگرنی چیست
سردردهای میگرنی معمولا در ناحیه فوقانی چشمها و یا در قسمت گیجگاهی یک طرف کاسه سر احساس میشود، ولی امکان دو طرفه بودن یا درد در قسمتهای دیگری از سر نیز وجود دارد. شدت میزان سردرد میگرنی در افراد مختلف متفاوت است؛ با این وجود اکثر بیماران مبتلا به سر درد میگرنی از درد بسیار شدید، طولانی و آزاردهنده آن شکایت دارند. سردردها به صورت دورهای بوده و در افراد مختلف طول مدت دوره ممکن است از چند هفته تا چند سال متفاوت باشد.
این نوع سردرد در واقع نوعی بیماری عصبی و نقص سیستم اعصاب به حساب میآید. یکی از بیماران مبتلا به میگرن میگوید که در اغلب اوقات، درد نیمی از کاسه سر او را در برگرفته و دردهای شدید و طولانی را تحمل کرده است. اوج درد حدود یک تا دو ساعت بعد از شروع سردرد بوده است و طول دوره میگرن هر چند هفته یکبار تکرار میشود. با وجو این، فرد از زمان پایان یافتن درد تا شروع مجدد آن هیچ گونه مشکل و عوارض خاصی را تجربه کرده است.
به طور کلی، سر دردهای میگرنی چهار مرحله اساسی دارد که به آنها میپردازیم:
- مرحله علائم اولیه بیماری (پیش نشانه) - مرحله اول ممکن است ۲۴ساعت و گاهی مدت زمان بیشتری قبل از مرحله حمله و سردرد بروز کند. بسیاری از افراد میتوانند از روی عادات خواب، میل به غذا، تهوع، مشکلات مثانه و مشکلات گوارشی، انواع دردها و تحریکات گردنی و همچنین میزان نشاط و کسالت خود احتمال بروز سردرد میگرنی رو پیشبینی کنند. مصرف بعضی از داروها میتوانند، در این دوران بسیار تاثیرگذار باشند.
- مرحله تشعشع نورانی (اورا) - مرحله دوم یا مرحله تشعشع نورانی (اورا)، که دلیل نامگذاری آن وجود اختلالات بینایی و دیدن جرقههای نورانی در بعضی از افراد است، کمی قبل از حمله میگرنی روی میدهد. داشتن این علائم و دیدن تشعشع میتواند در کاهش عوارض میگرن و مشکلات بعد از آن بسیار مهم و موثر بوده و به بیماران کمک کند، تا قبل از فرا رسیدن حملات شدید و سردردهای میگرنی طولانی داروهای کاهنده میزان درد را مصرف کنند. با مصرف به موقع دارو میتوان به کاهش اثرات مخرب سردرد میگرنی و دردهای غیرقابل تحمل ناشی از آن کمک کرد. اما باید به این مساله تاکید کنیم که در بسیاری از مواقع ممکن است مرحله تشعشع نورانی یا اورا اصلا وجود نداشته و بیمار را از مشکلات آینده نزدیک و حملات سردردی پیش رو باخبر نسازد. از علائم دیگر این مرحله میتوان به سوزن سوزن شدن و داشتن احساس بیحسی در یک سمت از بدن، اختلال در تکلم، گیجی، تهوع و نداشتن تمرکز نیز اشاره کرد.
- مرحله سردرد (درد) - مرحله سوم مرحله درد یا مرحله اصلی بیماری تلقی میشود. سردردها اکثرا در یک طرف کاسه سر بوده و گاهی به صورت نبضی و عذابآور احساس میشوند. مدت زمان سردردهای میگرنی در افراد مختلف متفاوت است، ولی طبق تحقیقات انجام شده میانگین طول دوره درد در افراد بزرگسال بین ۳ تا ۴ ساعت تا ۷۲ ساعت و در کودکان و افراد نابالغ بین ۲ تا ۴۸ ساعت به طول میانجامد.
- مرحله ریکاوری (پس اثر) - مرحله چهارم یا پس سردرد (ریکاوری) میتواند از چندین ساعت تا چندین روز در افراد مختلف متفاوت باشد. عوارض این دوره نیز اکثرا به گونهای خواهد بود، که در مرحله اول دیده شده است. گاهی در بعضی از افراد حالتهایی برخلاف مرحله اولیه به وجود میآید. برای مثال بسیاری از افرادی که دچار کاهش اشتها قبل از حملات سردردی شده بودند، با اشتها و ولع زیاد برای خوردن غذا در این مرحله مواجه میشوند.
عوامل تشدید کننده سردرد میگرنی
از دلایل بسیار مهم و اولیه ابتلا و میزان شدت این بیماری، وجود استرس و اضطراب در افراد است. این استرس میتواند ناشی از مشغلههای کاری ایجاد شده، در محیط کار باشد یا عوامل موجود در محیط خانه آن را در افراد به وجود آورند. داروهای هورمونی مانند داروهای ضد بارداری خوراکی و هورمون درمانی، موجب افزایش شدت روند سردرد میگرنی در بیماران خواهد بود.
ابتلای فردی در اعضای خانواده و فامیل نزدیک به میگرن، احتمال ابتلای دیگر افراد را به این بیماری قوت میبخشد. فعالیتهای شدید جسمی و حمل اشیا سنگین نیز در تشدید این حملات نقش مهمی دارند. برهم خوردن نظم وعدههای غذایی یا حذف آنها نیز میتواند خطر بروز این بیماری را تا حد زیادی افزایش دهد.
برخی از رژیمهای غذایی مانند خوراکیهایی با مواد افزودنی و نگهدارنده مانند مونوسدیم گلوتامات، انواع شیرینکنندههای غیر طبیعی، مواد غذایی خیلی شور و پرنمک میتوانند در افزایش شدت حملات بسیار حائز اهمیت باشند. مصرف مواد غذایی کافئیندار و انواع مواد مخدر و مشروبات الکلی نیز در توالی حملات میگرنی نقش مهمی دارند. نورهای زیاد، صداهای بلند و پراکنده، بوهای زیاد و تند در محیط اطراف فرد مبتلا به سردرد میگرن مانند دود سیگار و انواع عود و عطر از موارد محیطی هستند که افراد دارای این بیماری باید از آنها اجتناب کنند.
انواع سردردهای میگرنی کدامند
از انواع سردردهای میگرنی به چند نمونه اشاره میکنیم:
- میگرن قاعدگی: حملات میگرنی به دلیل روند تغییرات شدید هورمونی در بانوان بسیار بیشتر از آقایان است. نوسانات استروژن خود به تنهایی منجر به ایجاد سردرد در بانوان خواهد شد. خانمهایی که سابقه بیماری میگرن دارند، در دورانهای قبل از قاعدگی، بعد از قاعدگی، بارداری، شیردهی و یا یائسگی زنان روند بروز حملات میگرنی دچار تغییرات اساسی خواهد شد.
- میگرن چشمی: اختلالات مغزی و عصبی و سردردهای شدید غالبا با عوارض چشمی از قبیل از دست دادن بینایی برای مدت کوتاهی، تاری دید، دید جرقهای یا دیدن تشعشعات جرقه مانند، در افراد دارای این نوع از سردردهای میگرنی میشوند. اکثر بیماران این عوارض را برگرفته از مشکلات چشمی میدانند در صورتی که وجود اختلالات و بیماریهای دستگاه عصبی باعث و دلیل اصلی بروز آنها هستند.
- میگرن شکمی: میگرن شکمی، غالبا در کودکان و افراد نابالغ بروز میکند. متخصصان کودک به دلیل شباهت علائم این بیماری با مشکلات گوارشی، به طور معمول با انجام آزمایشات و مطالعه و بررسی تاریخچه بیماریهای ارثی و زمینهای خانوادگی به دنبال دلیل آن خواهند گشت. این بیماری با دلدردهای شدید، استفراغ، تهوع و دیگر مشکلات گوارشی نمایان میشود. بسیاری از کودکانی که در دوران خردسالی دچار این نوع از میگرن باشند، در دوران بزرگسالی به سردرد میگرنی مبتلا خواهند شد.
- میگرن معمولی: این نوع از میگرن که اکثریت (۷۵ درصد) افراد دارای سردردرهای حاد و مزمن را در بر میگیرد، میتواند تمام عوارض از جمله سردردهای شدید، تهوع، مشکلات بینایی و حساسیت به نور و صداهای بلند را با خود به همراه آورد. در این نوع از میگرن به دلیل نداشتن مرحله دوم (تشعشع نوری یا اورا) احتمال مصرف به موقع داروهای میگرن و انواع مسکن بسیار کم است.
- میگرن بازیلار: در این نوع از میگرن که به آن میگرن با اورا نیز گفته میشود، درد بیشتر در نقاط پشتی کاسه سر و گردن به صورت دو طرفه رخ میدهد. عوارض مرحله اورا مانند، مشکلات بینایی، سرگیجه، تهوع، گیجی و سردرگمی و کرختی اندامهای بدن حدود ۱۰ تا ۴۵ دقیقه طول میکشد. این نوع از سردردهای میگرنی معمولا در دورانهای نوجوانی و جوانی آغاز شده و با افزایش سن به میگرن بدون اورا تبدیل میشود.
- میگرن کلاسیک: میگرن از نوع کلاسیک برعکس میگرن معمولی (Common Migraine) دارای مرحله تشعشع نورانی و اورا بوده و افراد مبتلا به آن چند ساعت تا چند دقیقه قبل از بروز حملات شدید سردرد، با عوارضی از قبیل مشکلات بینایی (دیدن جرقهای نورانی)، کرختی و بیحسی در اندامهای بدن به خصوص دستها و انگشتان و مشکلات شنوایی مواجه خواهند شد. بعضی از تحقیقات شدت بروز سردرد میگرن کلاسیک را بیشتر میدانند و برخی دیگر از مطالعات میگرن معمولی را در رتبه اول قرار میدهند. اما میزان نظرسنجیهای پزشکی از متخصصان و بیماران و اندازهگیری میزان درد در هر دو نوع ثابت میکند که شدت و میزان عوارض ابتلا به میگرن کلاسیک بیشتر از معمولی است. این نوع میگرن در برخی از افراد باعث بروز مشکلات شدید مغزی شده است.
- سردرد میگرنی طولانی: این نوع میگرن که افراد معدودی به آن مبتلا هستند، از بیماریهای بسیار سخت و عذابآور به حساب میآید. گاهی حملات ناشی از آن ۳ تا ۴ روز به طول میانجامد. این نوع از میگرن میتواند دارای مرحله تشعشع نورانی بوده و یا بدون آن باشد. افراد دارای این نوع از سردرد میگرنی به طور مداوم از مشکلاتی که در زمینه کاری و رسیدگی به افراد خانواده دارند شکایت دارند.
- میگرن آسفالژیک: در این نوع از میگرن مرحله اورا نقش پر رنگتری نسبت به مرحله سوم یا همان سردرد اصلی دارد. افراد دارای این نوع از میگرن که به آن میگرن ساکت نیز گفته میشود، عوارض مرحله تشعشع نورانی و قبل از حملات سردردی مانند مشکلات دوبینی، تاری دید، وزوز گوش، کرختی اعضای بدن، سرگیجه، تهوع، گیجی و استفراغ را تجربه کرده ولی از سردردهای اصلی بعد از آن در امان خواهند بود. بعضی از دانشمندان معتقدند که افراد دارای این نوع از سردرد میگرنی در گذشته، میگرن نوع کلاسیک داشتهاند، که به مرور و با گذشت زمان حملات سردرد آن کاهش و از بین رفته و فقط مرحله اورا یا پیش بیماری به جا مانده است.
- میگرن همی پلاژیک: همی پلاژیا به معنی ضعف و یا فلجی در یک سمت بدن است. در این نوع از حملات میگرنی افراد در مرحله اورا دچار نوعی فلجی و بیحسی در یک سمت از بدن خود میشوند. در اکثر افراد با گذشت ساعتها و در بعضی مواقع یک الی دو روز پس از شروع حملات این حالات از بین رفته و بهبودی کامل حاصل میشود. به دلیل شباهت فراوان عوارض میگرن همی پلاژیک و سکته مغزی باید در صورت بروز و نمایان شدن علائم حتما به پزشک مراجعه کرده و در رسیدگی به آن کوتاهی نشود.
- میگرن وستیبولار: افراد دارای این نوع میگرن همیشه بر نداشتن تعادل و احساس سقوط در زمان وقوع حملات خود شکایت دارند. از عوارض دیگر این نوع از میگرن نداشتن اختیار هماهنگی حرکتی، سرگیجه، تهوع، دوبینی، استفراغ و مشکلات ناشی از عدم تعادل است.
میگرن عصبی چیست
از دلایل ابتلا به بیماری میگرن عصبی وجود تنش و استرس در افراد است. افرادی که در زندگی بیشتر از دیگران دچار ناراحتیها و شوکهای روحی میشوند، احتمال ابتلا به این نوع از میگرن در آنها میزان بالاتری خواهد داشت. در اکثر مواقع میزان استرس افراد سطح هورمونهای آنها را با تغییراتی روبهرو میکنند، ولی گاهی این تغییرات هورمونی هستند که موجب بروز استرس و تشویش در افراد میشوند. این تغییرات در بسیاری از انسانها میتوانند موجب بروز میگرن عصبی شود. میتوان عواملی که باعث بروز تنش، اضطراب، تشویش، استرس و شوک در افراد میشوند را به چندین گروه تقسیمبندی کرد. در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره میکنیم.
- اختلافات خانوادگی و تضاد و تنش در خانه و خانواده
- کمبودهای مالی و مشکلات پیش روی آن
- نداشتن شغل و کسب درآمد
- مصرف کافئین فراوان
- کمبود تایم استراحت و خواب کافی
- ترس دوران کودکی مانند دوری از پدر و مادر، تعرض جنسی و جسمی، گم شدن، کمبودهای عاطفی
- مشغله پرکاری و نداشتن تفریح و تایم کافی جهت بازیابی شخصی
- مشکلات و بیماریهای جسمی
- نداشتن رژیم غذایی مناسب یا حذف وعدههای غذایی اصلی
- مشکلات جنسی و نداشتن شریک زندگی مناسب
برای کاهش احتمال ابتلا به سردرد میگرن عصبی باید تا حد امکان از شرایط تنشآلود و اضطرابآور فاصله گرفت. با انجام تمرینات یوگا و تمرینات تنفسی، خودباوری، ابراز عشق به خود و همنوع، بهبود روابط، تغذیه سالم و انجام دقیق آن، خواب و استراحت کافی میتوان به نتیجه مطلوبی در بهبود عوارض ناشی از این نوع میگرن رسید.
افراد دچار این نوع سردرد نباید به هیچ عنوان در خوردن داروهای ضد درد به صورت خودسرانه عمل کنند. این نوع از میگرن معمولا به صورت شدید و ضرباندار بروز کرده و میتواند موجب سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، و هیجانات استرسی در بیمار مبتلا شود.
برای کاهش شدت میگرن عصبی بدن خود را هیدراته نگه دارید و آب کافی بنوشید. ترک عادات ناسالم مانند مصرف مشروبات الکلی، استعمال دخانیات، مصرف کافئین زیاد، مصرف پنیر کهنه، مواد سرخکردنی، شیرینیجات، فست فود و انواع غذاهاتی فرآوری شده میتواند در کاهش علائم بیماری بسیار موثر باشند.
درمان سردرد میگرنی
با وجود اینکه علت ابتلا به میگرن به طور دقیق و کامل مشخص نیست، اما تحقیقات در این زمینه عوامل ژنتیکی و محیطی را بسیار موثر میدانند. تصورات دانشمندان و محققان پس از مطالعه روی این بیماری از این قرار است که برهم خوردن تعادل مواد شیمیایی از جمله سروتونین در مغز میتواند یکی از مهمترین دلایل ابتلا به میگرن و وقوح حملات سردرد در افراد مختلف باشد.
افراد دارای میگرن باید تا جایی که میتوانند از حضور در مکانهای خیلی سرد و یا خیلی گرم اجتناب کنند. با وجود به اثبات نرسیدن نوع آب و هوا در میزان شدت سردرد میگرنی، اما اکثر بیماران از بروز حملات سردردی در تغییرات آب و هوایی گلایه میکنند. بسیاری از عوامل مانند نور خورشید، فشار هوا، میزان رطوبت و شدت باد جزو عوامل آب و هوایی هستند که باعث تشدید میگرن در افراد میشوند.
در بیشتر موارد نقل مکان و اجتناب از این عوامل کار بسیار دشوار و غیر ممکنی برای افراد محسوب میشود، ولی تا جای ممکن باید در شرایط باد و باران و یا آفتابهای سوزان از محیط بیرون از خانه پرهیز کرد. یادداشت کردن عوامل تاثیرگذار و تشدید کننده روی سردردها میتواند به آنها کمک کند تا از آن عوامل و مسائل دوری کرده و احتمال بروز حملات خود را کاهش دهند.
همچنین، شناخت دست انواع سردردها کمک میکند تا بروز هرگونه سردرد را میگرن ندانید و به دنبال درمان درست و اصولی سردردها باشید. در این مطلب از وبسایت سبک زندگی میتوانید با انواع سردرد و راه های درمان آنها آشنا شوید.
پیروی از یک رژیم غذایی سالم و مصرف مواد خوراکی مغذی و تازه مثل انواع میوه و سبزیجات، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز نیز تاثیرات بسیاری در کاهش شدت حملات خواهند داشت. استراحت و خواب کافی نیز از عوامل مهم در درمان میگرن به شمار میرود.
نوشیدن آب زیاد در طول شبانه روز، انجام تمرینات ورزشی منظم و متناسب با هر فرد، مصرف مرتب تمام وعدههای غذایی روزانه در زمان همیشگی، داشتن انرژی مثبت و دوری از امواج منفی، پرهیز از حضور در اجتماعات شلوغ و پر سر و صدا، استفاده از عینک آفتابی و کلاه در روزهای آفتابی از نکاتی هستند که فرد مبتلا به سردردهای میگرنی در صورت رعایت آنها میتواند از شدت و میزان احتمال حملات میگرنی بکاهد.
یکی از مهمترین و حیاتیترین عواملی که در درمان سردردهای میگرنی، بیماران مبتلا باید به آن توجه کنند، دوری از محیطها و عوامل تنشزا و اضطرابآور است. همانطور که پیشتر نیز گفته شد، عوامل استرسزا میتوانند در ایجاد و تشدید بیماری عصبی میگرن بسیار موثر باشند.
درمان دارویی میگرن چیست
برای انتخای درمان دارویی میگرن، مصرف داروهای شیمیایی باید طبق تجویز پزشک متخصص اعصاب و روان صورت بگیرد. مصرف بیش از حد دارو خود به تنهایی میتواند باعث بروز مشکلاتی از قبیل افزایش سردردهای مختلف ناشی از عوارض داروهای شیمیایی، زخم معده و مشکلات شدید گوارشی، مشکلات پوستی از قبیل انواع حساسیت، عوارض کبدی و چشمی شوند.
خوردن مسکنهای معمولی مانند ایبوپروفن، استامینوفن، ناپروکسن و آسپرین با دوز مناسب و طبق دستور پزشک میتوانند در تسکین دردهای میگرنی بسیار موثر واقع شوند. از داروهای شیمیایی دیگری که پزشک متخصص بسته به نوع میگرن تجویز میکند، باید به موارد زیر اشاره کرد:
پروپرانول، ونلافاکسین، متوپرولول، بیزوپرولول، فلوناریزین، Ubrogepant، توپیرامات، آمی تریپتیلین، والپروئیک اسید، ویتامین ب۲ یا ریبوفلاوین، گاباپنتین، منیزیم، سالیسیلیک اسید، شیاف پروکلرپرازین، متوکلوپرامید، تری متوبنزامید، دیفن هیدرامین، آنتی هیستامین، اندانسترون.
در مواقع حاد پزشک متخصص اعصاب و روان با بررسی سوابق بیمار و پیشینه او، مشکلات و مسائل موروثی، شخصیت و خصوصیات فردی و محیط و شرایط زندگی، مصرف داروهایی ماندد Zolmitriptan (زولمیتریپتان)، سوماتریپتان، متیسرژید (Methysergide) را تجویز میکند.
درمان خانگی میگرن چیست
میزان بروز و شدت حملات میگرنی در بیماران مختلف متفاوت است و انواع روشهای دارویی و غیردارویی برای درمان بیماری میگرن مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. در ادامه به چند نمونه از درمان غیر دارویی میگرن، روشهای درمان و کنترل بیماری خانگی خواهیم پرداخت.
- انجام ورزشهای مناسب و افزایش انرژی جهت بهبود عملکرد ذهن و جسم را میتوان در کنار تغییر دیدگاه و مثبتنگری با تمرکز بر تمرینات یوگا را جزو مهمترین و تاثیرگذارترین درمانهای غیر دارویی سردرد میگرنی دانست.
- تغذیه مناسب و مصرف مواد غذایی سالم بسیار مهم تلقی میشود. در ادامه با چند نمونه درمان میگرن با رژیم غذایی آشنا می شوید.
- سیر، آویشن، زنجبیل، دارچین، آب انگور، ریحان، سیب، روغن اسطوخدوس، موز، آجیل، گوشت بوقلمون
- مصرف انواع دمنوشهای سالم و مناسب
- مصرف نمک صورتی هیمالیا به همراه لیمو و آب نقش مهمی در بهبود دردهای میگرنی ایفا میکند.
- مصرف روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب میتواند تاثیرات شگرفی بر عملکرد بدن داشته باشد.
- ماساژ درمانی، طب سوزنی، فیزیوتراپی، فشار نقاطی بر روی کف دست و یا سر نیز میتوانند در کاهش میزان درد میگرنی موثر باشند.
- استراحت در مکانهایی با دمای هوای مناسب و خنک و همچنین عاری از نورهای اضافی نیز کمک کننده خواهد بود.
- پرهیز و اجتناب از حضور در مکانهای شلوغ، پرسر و صدا و نورانی در زمانهای وقوع حملات میگرنی و یا حتی در طول دوره سلامت و بدون حمله.
- مهمترین درمان خانگی میگرن نداشتن استرس، اضطراب و تنش در زندگی میباشد. در مواقع حمله سعی کنید، با انجام حرکات تنفسی به افزایش میزان آرامش و تمرکزذهنی خود، جهت کاهش عوامل ایجاد کننده تنشهای فکری کمک کنید.
درمان سریع میگرن چیست
بسیاری از بیماران به دلیل شدت درد و شروع آن به صورت ناگهانی خواستار داروهایی جهت کاهش میزان حملات و عوارض ناشی از آن در مدت زمان بسیار کوتاه هستند. در صورت بروز سردردهای میگرنی افراد باید بلافاصله داروهای تجویز شده توسط متخصص خود را مصرف کرده و در مکانی آرام، بدون صدا و نور اضافی استراحت کنند.
در این مرحله داشتن سیستم تهویه مناسب و هوای خنک و متعادل از بهترین شرایط به حساب میآید. استفاده از کیسه یخ و داشتن روحیه مثبت نیز میتواند در این مرحله تأثیرگذار باشد. مصرف دارو و استراحت در محیط آرام همراه با تمرینات یوگا بهترین انتخاب درمانی برای مقابله با حمله میگرنی است.
برای درمان سریع و دارویی میگرن میتوان به مصرف داروهای مزیلات، تریپتانها، زولمیتریپتان، ریزاتریپتان، ناراتریپتان، ارگات، آلموتریپتان مالات، دی هیدرو آرگوتامین، آلتریپتان هیدروبرومید، آرگوتامین سی و فرواتریپتان سوکسینات اشاره کرد که باید توسط پزشک تجویز شود.
سخن پایانی
سردرد میگرنی از جمله بیماری هایی است که در صورت بروز بیما را با تحمل درد و رنج بسیاری رو به رو می کند. گاهی اوقات بروز هر گونه سردرد شدیدی به اشتباه میگرن تلقی میشود. اما بهتر است برای انتخاب درمان درست، انواع سردردها را بشناسیم و هنگام بروز سردردهای شدید و همیشگی به پزشک مراجعه کنیم.
نظرات کاربران