۵.۰۰
(۱ نفر)
۸ دقیقه
۱۴ تیر ۱۴۰۰
وقتی نام خرما به میان میاید همه ما به طعم مطلوب آن فکر میکنیم. همچنین خواص درمانی و البته طبیعی بودن قند خرما در انتخاب آن به عنوان میان وعدهای انرژیزا موثر است. در سایر مطالب سبک زندگی درباره خواص خرما و انواع آن مطالب مفیدی جمع آوری کردهایم که از شما میخواهیم آنها را نیز مطالعه کنید. اما در این مطلب قصد داریم تا درباره خواص شیره خرما و فواید سه شیره بنویسیم. پس تا انتهای مطلب با ما باشید.
نخل یا Arecaceae گیاهی از راسته خرماسانان و تیره نخل است. زادگاه اصلی این گیاه نواحی شبه استوایی با بارندگی کم و تقریبا نیمه خشک است. در کشورهایی نظیر عربستان، ایران، پاکستان، عراق و سایر کشورهای اطراف خلیج فارس گستردگی نوع این گیاه بیشتر از مناطق استوایی و نیمه خشک دیگر است.
خرمای کبکاب، مضافتی، زاهدی و پیارم از مشهورترین انواع گونههای خرما در ایران هستند. علاوه بر استفاده از خواص خرما، میتوان از این میوه شگفتانگیز شیره تهیه کرده و بهرههای فراوانی برد. در ادامه این متن بیشتر به خواص و فواید شیره خرما خواهیم پرداخت.
در ابتدا طرز تهیه شیره خرما چیست میپردازیم و سپس خواص شیره خرما را بررسی میکنیم. برای تهیه شیره خرما، ابتدا خرماها را به اندازه لازم و تا جایی که خرماها به خوبی له و نرم شوند میجوشانند. شیره خرما را هم میتوان به صورت صنعتی و آماده تهیه کرد و هم در منزل آن را درست کرد.
طرز تهیه شیره خرما در منزل به این صورت است که ابتدا خرماها را شسته سپس هسته آنها را خارج کنید. برای گرفتن شیره از خرما بهتر است، از گونههای خرمای شیرهدار استفاده کنید.
خرماهای از وسط نصف شده را داخل قابلمه ریخته و به آنها آب جوش اضافه کنید، و ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به همان حالت بگذارید بمانند. سپس قابلمه را بر روی حرارت گذاشته و مجدد آن را به جوش بیاورید، پس از جوشیدن مخلوط خرما و آب، شعله را کم کرده و ۵ دقیقه با شعله کم حرارت دهید. عمل پختن را تا زمانی که خرماها نرم شوند ادامه دهید.
سپس قابلمه را از روی گاز برداشته و بگذارید ۲۰ الی نیم ساعت به همان حالت بماند.
خرماها را در صافی ریخته و با دست آنها را به آرامی فشار دهید تا شیره آنها در بیاید. در هنگام این کار مراقب باشید تا تکههای خرما از صافی عبور نکنند.
دوباره شیره به دست آمده را روی حرارت کم قرار داده تا آرام آرام غلیظ شود. با هم زدن مداوم نگذارید، شیره ته بگیرد. اگر غلظت شیره خرما کم باشد زودتر فاسد میشود.
در نهایت، شیره بدست آمده را در ظرف در بسته ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
طبع شیره خرما (Palm sap) گرم و خشک بوده وحاوی مقادیر فراوانی ویتامینهای گروه ب از جمله ب۱، ب۲، ب۳ و ب۵ است. از جمله مواد مغذی موجود در شیره خرما میتوان به پروتئین، آهن، فیبر، اسید فولیک، ویتامین آ و ویتامین ث، مواد معدنی و قندهای طبیعی (نظیر گلوکز، ساکارز و فروکتوز) اشاره کرد. فواید زیاد شیره خرما باعث شده از آن برای درمان بسیاری از بیماریها و مشکلات بشر استفاده شود. در ادامه به چند نمونه از خواص و فواید شیره خرما خواهیم پرداخت.
به دلیل طبیعت گرم و خشک این شیره، افراد دارای طبع گرم باید در مصرف بیش از حد آن جنبه احتیاط را رعایت کنند. از مهمترین فواید شیره خرما میتوان به تامین انرژی از دست رفته بدن اشاره کرد. این شیره با افزایش انرژی بدن به بهبود شرایط جسمی و زندگی کمک بزرگی میکند. از دیگر خواص شیره خرما باید گفت:
سه شیره ترکیبی بینظیر از شیره سه گیاه مختلف با نامهای (توت، انگور و خرما) است. سه شیره به دلیل مواد اولیه سازنده خود دارای ترکیبات مغذی مانند انواع ویتامینها (آ، ای، ب، ث)، آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، منگنز و پروتئین است. هر کدام از این شیرهها به نوبه خود دارای مواد مغذی فراوان و خواص دارویی متفاوتی هستند. در نتیجه ترکیب آنها میتواند بسیار شگفتانگیز و پرفایده باشد.
برای پی بردن به خواص سه شیره (شیره توت، انگور و خرما) باید به خواص تک به تک شیرهها اشاره کرد. سه شیره ترکیبی پر از خاصیت و فایده بوده و دارای فوایدی از قبیل درمان کمخونی، افزایش انرژی، رفع خستگی، تقویت سیستم ایمنی، التیام دردهای مفصلی، افزایش توانایی مغز و یادگیری هستند.
فیبر موجود در شیره خرما باعث ایجاد احساس سیری در انسان شده و باعث آهستهتر شدن، سرعت هضم مواد غذایی میشود. همین امر به نوبه خود کاهش میزان غذای مورد نیاز بدن را سبب شده و لاغری را به همراه میآورد. همچنین فیبر به تنظیم قندخون بدن نیز کمک میکند.
آنتی اکسیدانهای موجود در شیره خرما نیز باعث کاهش استرس و اضطراب در انسان خواهند شد، این امر نیز مانند بقیه موارد به تناسب اندام کمک کرده و از پرخوریهای استرسی جلوگیری میکند.
علاوه بر استعمال خارجی شیره خرما برای چاقی صورت، خوردن آن نیز باعث چاقی صورت میشود. در نتیجه شیره خرما با ایجاد تعادل در تناسب اندام و کاهش وزن به پر شدن صورت نیز کمک میکند.
از این رو، به خوبی میدانید که کالری شیره خرما به دلیل لستفاده تعداد زیادی از این میوه از کالری هر خرما بیشتر است که در این مطلب از وبسایت سبک زندگی میتوانید درباره کالری خرما بخوانید. اما به طور کلی به دلیل فیبر زیاد با مصرف شیره خرما احساس سیری میکنید. بنابراین، خاصیت لاغرکنندگی شیره خرما یا چاق کنندگی آن به میزان مصرفتان بستگی دارد.
ارده نیز به خودی خود یکی از پرفایدهترین و مقویترین مواد غذایی به شمار میرود. این ماده پرخاصیت به دلیل اینکه از کنجد تهیه میشود، میتواند فواید دارویی فراوانی داشته باشد.
ترکیب ارده با شیره خرما را میتوان از پرخاصیتترین و پر انرژیترین ترکیبات غذایی دانست. ارده و شیره خرما به دلیل طبع گرم خود باعث افزایش انرژی بدن میشوند. بهتر است این ترکیب شگفتانگیز را به عنوان وعده صبحانه میل کرد، تا انرژی کل طول روز به وسیله آن تامین شود.
ترکیب ارده با شیره خرما میتواند تاثیرات دارویی هر کدام از آنها را چندین برابر کند، ولی باید به این نکته توجه داشت، که هر دو این مواد مغذی دارای طبیعت گرم هستند و اگر افراد دارای طبع گرم در مصرف آنها زیادهروی کنند، میتواند عوارضی از قبیل جوش و آفت دهان ایجاد کند.
از خواص ارده و شیره خرما میتوان به تقویت استخوانها و تامین کلسیم، تقویت قوای جسمی، افزایش عملکرد مغز و حافظه، تقویت قوای جنسی، پیشگیری از کمخونی، تقویت کنندگی اعصاب، پیشگیری از سرطان و افزایش انرژی اشاره کرد.
از آنجایی که شیر حاوی کلسیم و دیگر مواد مغذی هستند، در صورت مصرف همزمان با شیره خرما میتواند، فواید بسیاری به همراه آورد. خوردن شیر ولرم و شیره خرما در وعده صبحانه میتواند، باعث فعال شدن سلولهای عصبی مغز شده و همچنین به افزایش قوای جسمی و رفع خستگی کمک کند.
ترکیب شیره خرما با شیر همچنین باعث تقویت استخوانها شده و منجر به دفع سموم بدن از کبد نیز میشود. آهن موجود در این مخلوط شگفتانگیز با کمخونی مبارزه میکند.
از آنجایی که طبع ماست خنک و شیره خرما گرم است، مخلوط این دو میتواند تا حدی تعادل را به وجود آورد. ترکیب ماست و شیره خرما میتواند، به خواص شیره خرما افزوده و فوایدی مانند ترکیب شیر با شیره خرما ایجاد کند.
بسیاری از تحقیقات نشان داده، که میتوان از قند شیره خرما به جای قند لاکتوز موجود در شیر استفاده کرد و ترکیب پروبیوتیک ماست و شیره خرما را به وجود آورد. بسیاری از افراد به قند لاکتوز حساسیت داشته و نمیتوانند، آن را به خوبی هضم کنند، در نتیجه دانشمندان قند شیره خرما را جایگزین مناسبی برای لاکتوز در ماست میدانند.
به دلیل وجود قند در شیره خرما (هرچند طبیعی)، افراد دیابتی باید در مصرف آن دقت کنند. این ماده غذایی به دلیل شیرین بودن و همچنین وجود کالری زیاد، ممکن است برای افراد دارای اضافه وزن و یا فشار خون بالا نیز زیاد مناسب نباشد.
مصرف بیش از حد شیره خرما به تنهایی و یا با ارده به دلیل وجود طبع گرم میتواند، منجر به بروز جوش در افراد دارای طبع گرم شود. به طور کلی نباید در مصرف این ماده مغذی حد اعتدال را فراموش کرد.
شیره خرما یکی از پرخاصیتترین و مفیدترین مواد مغذی موجود در بین شیرههای گیاهی است. این ماده نه تنها باعث افزایش قوای جسمی و جنسی میشود، بلکه خواص دارویی بینظیری مانند تقویت قلب، مبارزه با کم خونی، وتناسب اندام را نیز با خود به همراه میآورد. طبع شیره خرما گرم است، و افراد (به ویژه افراد با طبع گرم) نباید در مصرف آن زیادهروی کنند. با شناخت کاملی از خواص شیره خرما در مصرف آن اعتدال آن را رعایت کنید.
شاید از این موارد هم خوشتان بیاید
۱ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.