ویروس کرونا چیست؟

اشتراک گذاری مطلب

ویروس کرونا چیست؟

ویروس جدید کرونا یک بیماری تنفسی است که بر اثر ویروسی جدید ایجاد می‌شود. علائم آن از سرفه خفیف تا ذات‌الریه متغیر است. برخی از افراد به راحتی بهبود می‌یابند، برخی دیگر ممکن است علائم شدیدتری را تجربه کنند. تاکنون برای این بیماری هیچ درمانی یافت نشده است.

شواهد نشان می‌دهند که این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، از این رو رعایت بهداشت مناسب و قرنطینه خانگی می‌تواند از ابتلا به این ویروس و گسترش آن جلوگیری کند.

آن‌چه در این مطلب خواهید خواند:

#ویروس جدید کرونا چیست؟ 

#علائم کرونا چیست؟

#چه کسانی در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؟

#کرونا چگونه گسترش می‌یابد؟

#راه‌های پیشگیری از کرونا

#تشخیص کرونا

#درمان کرونا

#قرنطینه به چه معناست؟


ویروس جدید کرونا چیست؟


ویروس‌های کرونا خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که می‌تواند انسان و حیوان را بیمار کنند. آن‌ها می‌توانند باعث بیماری‌هایی شوند که از سرماخوردگی تا بیماری‌های شدیدتر متغیر است. ویروس جدید کرونا به دلیل جدید بودن آن به این نام خوانده می‌شود و اولین‌بار در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان در چین گزارش شده است. سایر ویروس‌های کرونا شامل سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) و سندرم تنفسی حاد (SARS) هستند.

علائم کرونا چیست؟

علائم بیماری می‌تواند از بیماری خفیف تا ذات‌الریه متغیر باشد؛ برخی از افراد به راحتی بهبود می‌یابند و برخی دیگر ممکن است علائم شدیدتری را تجربه کنند. افراد مبتلا به ویروس کرونا ممکن است علائم زیر را داشته باشند:

  • تب
  • علائمی شبیه به آنفولانزا مثل سرفه، گلو درد و خستگی
  • تنگی نفس

علایم کرونا


چه کسانی در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؟

در ابتدا بیشتر موارد ویروس جدید کرونا در شهر ووهان در استان هوبی چین دیده شد و سپس به تمام نقاط جهان از جمله کشور خودمان گسترش یافت. افرادی بیشتر در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند که با فرد مبتلای دیگری تماس نزدیک داشته‌اند.

 

کرونا چگونه گسترش می‌یابد؟

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این بیماری واگیردار است و از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

ویروس به احتمال زیاد از طریق موارد زیر انتقال می‌یابد:

  • تماس نزدیک با یک فرد مبتلا
  • تماس با قطرات منتشرشده از سرفه یا عطسه یک فرد آلوده
  • لمس اشیا یا سطوحی (مانند دستگیره در و میز) که آلوده به قطرات پراکنده‌شده از سرفه یا عطسه فرد آلوده است و لمس دهان یا صورت پس از آن.

 

راه‌های پیشگیری از کرونا

ماسک‌های جراحی برای افراد سالم جامعه توصیه نمی‌شود، زیرا ماسک جراحی شما را در برابر ویروس محافظت نمی‌کند. همه باید بهداشت صحیح را برای محافظت در برابر عفونت‌ها رعایت کنند که شامل موارد زیر است:

  •  دستان خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید.
  •  با استفاده از دستمال هنگام سرفه یا عطسه، جلوی دهان خود را بپوشانید.
  •  از تماس نزدیک با دیگران مانند لمس‌کردن خودداری کنید.
  • اگر ابتلای شما به ویروس کرونا تایید شده است، برای جلوگیری از انتقال آن به افراد دیگر باید خود را ایزوله کنید.

تشخیص کرونا

تشخیص کرونا

اگر به شدت بیمار شده‌اید و یا علايمی شبیه با کرونا دارید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. با پزشک در مورد علائم بیماری‌تان، سابقه سفر و هرگونه تماس نزدیکی که اخیرا با شخصی مبتلا به ویروس کرونا داشته‌اید، صحبت کنید. اگر برای دیدن پزشک خود باید از خانه خارج شوید، یک ماسک جراحی (در صورتی که در خانه دارید) بزنید تا از دیگران در برابر بیماری محافظت کنید. اگر علائم جدی مانند مشکل تنفسی دارید، با فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.

 

درمان کرونا

هیچ درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد، اما مراقبت‌های پزشکی می‌تواند بیشتر علائم را درمان کند. آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان این بیماری بی‌تاثیرند. اگر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اید، خود را در خانه قرنطینه کنید.

 

قرنطینه به چه معناست؟

به مکان‌های عمومی مانند محل کار، مدرسه، مراکز خرید، مهد کودک یا دانشگاه نروید. در صورت امکان، از افراد دیگر بخواهید که برای شما غذا و لوازم مورد نیازتان را تهیه کنند و آن‌ها را در جلوی درب خانه بگذارند. فقط افرادی که معمولا با شما زندگی می‌کنند، باید در خانه شما باشند. به دیگران اجازه ورود ندهید. نیازی به پوشیدن ماسک در خانه نیست.

اگر برای گرفتن مراقبت‌های پزشکی باید از خانه خارج شوید، برای محافظت از دیگران از ماسک جراحی (در صورتی که دارید) استفاده کنید.

0

0 نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.