برای درمان داغی کف پا، ابتدا باید منشا بیماری را جستوجو کنیم. برای مثال اگر داغی کف پا به دلیل پوشیدن کفش نامناسب باشد، باید کفش مناسب و اندازه پا تهیه کنیم تا بهبود یابد. اما اگر داغی کف پا به خاطر آسیب نوروپاتی دیابتی باشد، باید به پزشک مراجعه کنیم و از او برای کاهش قند خون و کنترل آسیب نوروپاتی کمک بگیریم. در ادامه، سعی میکنیم در کنار راهحلهای درمانی که پزشک به شما ارائه میدهد و داروهایی که ممکن است برای درمان داغی کف پا مصرف کنید، چند راهکار موثر خانگی برای درمان داغی کف پا معرفی کنیم.
فهرست مطالب
در گام اول در درمان داغی کف پا، شناسایی علت آن است. که دلایل مختلفی دارد. با مراجعه به مطلب داغی کف پا در وبسایت سبک زندگی میتوانید درباره آن مفصل بخوانید. پس باید برای تشخیص درست به پزشک مراجعه کنیم تا آزمایشهای لازم را برای ما تجویز کند. همچنین توجه به علائم از اهمیت زیادی برخوردار است.
زمانی که دلیل داغی کف پا را تشخیص دادیم، درمان راحتتر میشود. البته در بعضی شرایط دلیل بروز داغی کف پا ناشناخته باقی میماند. در این بخش به چندین راهکار برای درمان خانگی کف پا اشاره میکنیم که بسته به نوع بیماری میتوانند با هم متفاوت باشند:
بعضی از داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن، آسپرین و ایبوپروفن میتوانند در درمان داغی کف پا (خفیف تا متوسط) کمک کنند.
سایر داروهایی که ممکن است در درمان داغی کف پا موثر واقع شوند، عبارتند از:
بسته به نوع بیماری که باعث داغی کف پا شده است، استفاده از ویتامینها و مکملها میتواند در درمان آن موثر باشد. مصرف این ویتامین و مکملها ممکن است باعث شوند آسیب به اعصاب کمتر شود یا تا حدودی آن را درمان کند. ویتامینها و مکملهایی که میتوانند به درمان داغی پا کمک کنند شامل:
توجه کنید که همیشه قبل از مصرف ویتامینها و مکملها با پزشک مشورت کنید. زیرا بعضی از این مکملها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند یا باعث بروز تداخل دارویی شوند.
بعضی از کرمها و پمادهای موضعی میتوانند به سوزش پا و درمان داغی کف پا کمک کنند. البته در اینجا نیز درمان داغی کف پا به علت بروز آن بستگی دارد.
برای مثال اگر مبتلا به بیماری پای ورزشکاران هستید، کرمهای ضد قارچ مخصوص پا و سایر پمادهای موضعی میتوانند در بهبود علائم و درمان داغی کف پا موثر باشند.
کرم کپسایسین یکی دیگر از پمادهای موضعی موثر در درمان داغی کف پا است. کپسایسین ترکیب شیمیایی است که به طور طبیعی در فلفل تند یافت میشود. کپسایسین بر انتقالدهندههای پیام عصبی، که پیام درد را به مغز منتقل میکنند، اثر گذاشته و از این طریق میزان درد را کاهش میدهد. طبق یک تحقیق انجام شده در سال ۲۰۱۴، کرم کپسایسین ممکن است به بهبود علائم نوروپاتی محیطی کمک کند.
ممکن است پماد و کرمهای حاوی لیدوکائین در درمان داغی کف پا موثر باشند. لیدوکائین بیحس کننده ضعیفی است که در جراحیهای کوچک یا در دندانپزشکیها استفاده میشود. پمادهای حاوی لیدوکائین ممکن است در درمان بیماری اریترومالالژیا مفید باشد. این بیماری یک سندرم نادر است که علائمی مثل داغی کف پا و سوزش و گزگز را به همراه دارد.
طب سوزنی سیستم عصبی را تحریک میکند و جریان خون را افزایش میدهد. طب سوزنی میتواند یک روش درمانی مفید برای کاهش علائم نوروپاتی یا بهبود آن مثل داغی و سوزش کف پا باشد. طب سوزنی و ماساژ کف پا از دیگر روشهای درمانی است که جریان خون را بهبود میبخشد و به تسکین علائم داغی کف پا مانند گزگز و بی حسی کمک میکند. عوارض جانبی طب سوزنی و ماساژ کف پا نسبت به دیگر درمانهای داغی کف پا کمتر و بیخطرتر است.
گاهی داغی کف پا به علت نبود گردش خون مناسب و ضعیف در پاهاست. با انجام چند کار ساده قبل از خواب یا در طول روز میتوانید باعث بهبود گردش خون و درمان داغی کف پاهایتان شوید. کارهای موثر در افزایش گردش خون در پا و کف پا عبارتند از:
در برخی از موارد داغی کف پا علت خاصی ندارد و قابل درمان نیست. برای مثال علت بروز بیماری اریترومالالژیا مشخص نیست، بنابراین درمان خاصی نیز ندارد. در این مواقع شما میتوانید برای خنکتر کردن کف پا و کاستن از داغی آن، موارد زیر را امتحان کنید:
تغییر دادن بعضی از عادات سبک زندگی ممکن است به درمان داغی کف پای شما کمک کند. شما میتوانید با رعایت موارد زیر باعث بهبود داغی کف پای خود شوید. البته به شرط اینکه داغی کف پای شما به دلیل عادات غلط زندگی به وجود آمده باشد.
طب سنتی در اغلب موارد برای دردها، درمانی در نظر گرفته است که برخی از این راهحلها ممکن است منطبق با علم پزشکی مدرن نباشند، بعضی از آنها تاکنون اثبات نشدهاند و برخی دیگر تاحدودی میتوانند در درمان بیماری کمک کننده باشند.
برای درمان داغی کف پا نیز بعضی از راه حلهای طب سنتی مفید و موثر هستند. ما سعی داریم در این قسمت بهترین و موثرترین راههای درمان داغی کف پا در طب سنتی را برای شما شرح دهیم.
زمانی از این راهکارها استفاده کنید که به پزشک مراجعه کردهاید و طبق توصیهای او عمل میکنید. در کنار درمانها و داروهایتان، در صورت نداشتن تداخل دارویی، میتوانید از این راهحلها نیز بهره ببرید.
داغی کف پا میتواند یک عارضه خفیف تا شدید باشد. اگر داغ شدن کف پا در هنگام شب شما را آزار میدهد یا مانع خوابیدن میشود، احتمالا مشکل جدی وجود دارد. علل بروز داغی کف پا متفاوت است، از آسیب عصبی مثل نوروپاتی دیابتی و الکلی گرفته تا بیماریهای نادری مثل اریتروملالژیا و عفونتهای قارچی مثل بیماری پای ورزشکاران. بسته به نوع و علت بیماری، راههای متعددی برای درمان داغی کف پا وجود دارد. در این مقاله سعی کردیم تا حد امکان به راهکارهای موثر خانگی بپردازیم. امیدواریم راههای درمان برای داغی کف پا را که در این متن به آنها اشاره کردیم، امتحان کنید و اگر نتیجه مثبت آنها را مشاهده کردید در قسمت نظرات برای ما بنویسید تا بقیه هم از میزان اثربخشی آنها مطلع شوند.
۳۴ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.