۶ راهکار برای کاهش اضافه ‌وزن ناشی از کم کاری تیروئید

اشتراک گذاری مطلب

۶ راهکار برای کاهش اضافه ‌وزن ناشی از کم کاری تیروئید

نگه‌داشتن وزن طبیعی بدن، هنگامی که مبتلا به کم‌ کاری تیروئید هستید، می‌تواند یک چالش باشد. این نکات می‌تواند به شما کمک کند تا اضافه‌وزن ناخواسته را از بین ببرید. غذاهای سالم، مدیریت حجم وعده‌های غذایی و ورزش منظم، کلیدهای کاهش وزن هستند، اما تیروئید کم ‌کار ممکن است کاهش وزن را دشوار کند. غده تیروئید یکی از تنظیم‌کنندگان عمده عملکرد متابولیکی بدن است، بنابر این اگر کم ‌کاری تیروئید کامل درمان نشده باشد، کاهش وزن آسان نخواهد بود چرا که افزایش وزن معمولا اولین نشانه قابل توجه از کم کاری تیروئید است.

یکی از نشانه‌های کم کاری تیروئید، افزایش وزن است. مهم‌ترین کاری که می‌توانید برای کاهش وزن و سلامت عمومی‌ خود انجام دهید این است که برای مقابله با کم کاری تیروئید، درمان صحیح را انتخاب کنید. باوجود این، رعایت این نکات در رژیم غذایی کم کاری تیروئید موثر هستند. «دکتر لئونور کوزینو»، متخصص غدد در مرکز متابولیک و جراحی کاهش وزن دوک در دورهام، کالیفرنیای شمالی می‌گوید: «کاهش وزن هیچ‌گاه آسان نیست، اما افرادی که کم‌کاری تیروئید را به خوبی کنترل کرده‌اند نباید بیشتر از سایر افراد نگران کاهش وزن باشند». چنانچه تیروئید کم کاری دارید با استفاده از این راهکارها از افزایش اضافه زن جلوگیری کرده و سلامتی خود را تقویت کنید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

 حذف کربوهیدرات‌های ساده و قندها

خوردن غذاهایی با خاصیت ضد التهابی

 وعده‌های غذایی کم‌حجم اما متعدد داشته باشید

آنچه می‌خورید را یادداشت کنید

فعالیت بدنی‌ را افزایش دهید 

داروهای تیروئید را طبق دستور مصرف کنید

 حذف کربوهیدرات‌های ساده و قندها

«کلی آستین»، پزشک متخصص اعصاب و اختلالات هورمونی و مدیر کلینیک «سلامتی برتر» در سن‌دیگوی آمریکا، رژیم غذایی را پیشنهاد می‌کند که دارای سطح کم تا متوسطی از کربوهیدرات‌ها -بیشتر کربوهیدرات‌های پیچیده-  مثل سبزیجات حاوی نشاسته و حبوبات باشد و همچنین از مصرف قندهای ساده مانند شکلات و نوشابه پرهیز شود. براساس گفته‌های «انستیتو لینوس پاولین» در دانشگاه «اورگون»، غذاهایی با قند بالا (مثل دانه‌های تصفیه‌شده و نوشیدنی‌های قندی) می‌تواند التهاب در بدن‌ را افزایش دهند. البته دکتر آستین بر اهمیت دریافت میزان کافی از کالری تاکید می‌کند زیرا «کالری پایین ممکن است باعث واکنش استرسی شود و در نتیجه تولید هورمون تری‌‌یدوتایرونین (هورمون فعال تیروئیدی، T3 ) کاهش پیدا کند».

رژیم غذایی کم کاری تیروئید

تیروئید کم کار می‌تواند کاهش وزن را دشوار کند، اما با رعایت نکات مربوط به رژیم غذایی کم کاری تیروئید و ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود، می‌توانید اضافه‌وزن را کنترل کنید. 
 

خوردن غذاهایی با خاصیت ضد التهابی

آستین می‌گوید غذاهای ضدالتهابی می‌تواند در کاهش عوارض ناشی از کم‌کاری تیروئید مانند دردهای مفصلی و مشکلاتی مثل افسردگی کمک‌کننده باشد. «تینا بدوئین» متخصص اعصاب و مسئول انجمن پزشکان عصب‌شناس «نیوهمپشایر»، می‌گوید که غذاهای ضدالتهابی می‌تواند سیستم ایمنی را بهبود بخشد. دکتر بدوئین اضافه می‌کند: «یک رژیم ضدالتهابی می‌تواند در فرونشاندن سیستم ایمنی و التهاب اضافی کمک‌کننده باشد و جذب کافی موادغذایی ضروری برای کارکرد سالم تیروئید، مثل منیزیم، ویتامین‌های ب، روی، سلنیوم، آهن و ویتامین ث را پشتیبانی کند. برگ‌های سبز سبزیجات، گوجه‌فرنگی‌، ماهی‌های چرب، آجیل، میوه و روغن زیتون همه غذاهای با خاصیت ضدالتهاب هستند که فشار بر کبد را برای متابولیزه‌ کردن غذاهای فرآوری شده کاهش می‌دهد». بدوئین توضیح می‌دهد که کبد سالم برای بدن ضروری است زیرا کبد در تبدیل شصت درصد تیروکسین (T4) به تری‌‌یدوتایرونین (T3) نقش دارد. 

 وعده‌های غذایی کم‌حجم اما متعدد داشته باشید

به گفته بدوئین، کم‌کاری تیروئید عملکرد گوارش را کند می‌کند. از این رو، مصرف وعده‌های غذایی کوچک که حاوی مواد مغذی ضروری -پروتئین کافی، کربوهیدرات‌های پیچیده و چربی‌های سالم- هستند باعث تعادل در قند خون شده و درنتیجه مانع از خوردن غذاهای فرآوری‌شده با حجم بالا می شود. 

آنچه می‌خورید را یادداشت کنید

مصرف روزانه کالری، ممکن است از نیاز روزانه شما فراتر رود، مگر آنکه هر آنچه را که میل می‌کنید در جایی بنویسید. این کار همچنین کمک می‌کند تا از داشتن رژیم غذایی متعادل مطمئن باشید. دکتر کورسینو می‌گوید: «ثبت مصرف مواد غذایی روزانه برای افرادی با کم‌کاری تیروئید مفید است، زیرا می‌توانند میزان مصرف و جذب ماده غذایی‌شان را پیگیری کنند. داشتن رژیم غذایی حاوی میزان زیاد چربی‌های سالم، میزان متوسط پروتئین و میزان متوسط تا کم از کربوهیدرات‌ها برای کارکرد تیروئید عالی است». 

رژیم لاغری برای کم کاری تیروئید

فعالیت بدنی‌ را افزایش دهید 

کورسینو می‌گوید: «ورزش یک بخش مهم در کنار رژیم غذایی کم کاری تیروئید است و به سوزاندن کالری‌ها کمک می‌کند. البته باید ملاحظات فردی را نیز در نظر بگیرید». اگر شخصی به شدت خسته است، ورزش‌کردن ممکن است کم‌کاری تیروئید را تشدید کند. در همین حال، اگر شخصی به خوبی کم‌کاری تیروئیدش را کنترل کرده و انرژی دارد، ورزش توصیه می‌شود». 

 این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: درمان مشکلات تیروئید با تمرینات یوگا

داروهای تیروئید را طبق دستور مصرف کنید

کورسینو می‌گوید «قرص تیروئید را با آب زیاد و معده خالی مصرف کرده و پس از سی تا شصت دقیقه صبحانه بخورید. نکته مهم آنکه هیچ داروی دیگری همراه آن مصرف نکنید. اگر سطح هورمون‌های تیروئیدی شما -با وجود مصرف مناسب دارو- هنوز هم به میزان مناسب نرسیده است، روند کاهش وزن شما تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. با پزشکتان درباره اصلاحات درمانی مناسب صحبت کنید».

0

0 نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.