کرونا لامبدا در همسایگی ایران و زنگ خطر کرونا برای کودکان

اشتراک گذاری مطلب

کرونا لامبدا در همسایگی ایران و زنگ خطر کرونا برای کودکان

با جهش ویروس کرونا، نگرانی‌ها از مقاومت بدن و اثربخشی واکسن‌های کرونا در برابر این بیماری افزایش یافته است. هنوز مشخص نیست که این سویه چه عملکردی دارد و آسیب آن تا چه اندازه شدید است. نگرانی دیگر به بیمار شدن کودکان بر می‌گردد؛ تا الان کودکان اسیب کمتری از این بیماری دیده‌اند، اما پرسش این است که آیا ویروس کرونا لامبدا تهدیدی علیه کودکان خواهد بود یا خیر؟ این مطلب را تا انتها بخوانید.

ویروس‌ها به طور مکرر جهش می‌یابند و راه را برای بقای خود هموار می‌کنند و با هر جهش پیچیده‌تر و گاهی خطرناک‌تر از قبل می‌شوند. ویروس کرونا نیز از این قاعده مستثنی نیست و جهش‌های بسیاری را ایجاد کرده است و هر جهش باعث ترس و نگرانی جهان می‌شود. ما بیش از ۱۸ ماه است که با ویروس کرونا زندگی می‌کنیم و جهان به اخبار مربوط به گونه‌های جدید ویروس عادت کرده است. گونه‌ای که جایگزین گونه‌های قبلی می‌شود. در حالی که جهان با گسترش سریع گونه دلتا دست و پنجه نرم می‌کند، یک گونه جدید دیگر از این ویروس ظاهر شده است. این گونه جدید، گونه آلفا را از نظر سرعت انتقال و بستری شدن در بیمارستان رد کرده است، که در واقع باعث ایجاد گونه جدیدی به نام ویروس کرونا لامبدا شده است. برخی جهش‌های ویروس مانند سویه‌های آلفا و دلتا برای اولین بار در انگلستان و هند کشف شد و منبع آن کشور پرو بود. برای درک این گونه جدید، ابتدا باید بفهمیم ویروس کرونا لامبدا چیست. در مرحله بعد، با علائم ویروس کرونا، ویژگی‌های سویه و اثربخشی واکسن در برابر ویروس آشنا می‌شویم. برای آگاهی از این ویروس و علائم آن و همچنین روش‌های تشخیص و پیشگیری، لطفا تا انتهای مقاله با ما تماس بگیرید.

فهرست مطالب 

ویروس لامبدا

سویه ویروس کرونا لامبدا چیست

ویروس کرونا لامبدا یا C.۳۷ به سرعت در آمریکای جنوبی، به ویژه در کشور پرو گسترش یافت، جایی که اولین موارد ویروس در دسامبر ۲۰۲۰ شناسایی شد و تخمین زده می‌شود که تقریبا ۸۱ درصد افراد به این ویروس آلوده شده و تحت تأثیر این گونه قرار گرفته‌اند. از ۲۳ آگوست ۲۰۲۱، گونه‌های ویروس کرونا لامبدا در ۴۴ کشور ظاهر شده است، اما اطلاعات زیادی در مورد سویه‌های ویروس کرونا لامبدا وجود ندارد.

بر اساس گزارش‌ها، این سویه در مقایسه با سویه قبلی دچار تغییرات ژنتیکی شده است، از جمله تغییرات در هفت گیرنده پروتئینی که به سلول‌‌های فرد متصل و این امر منجر به گسترش ویروس و شدت بیماری می‌شود.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، این بیماری باعث گسترش تعداد زیادی از گونه‌های کووید ۱۹ در کشورهای مختلف شده است که منجر به افزایش موارد جهانی بیماری کرونا می‌شود. گونه لامبدا همچنین جهش‌های متعددی با اثرات مشکوک ایجاد کرده است. سویه لامبدا ممکن است با اثربخشی واکسن‌های موجود کرونا ویروس تداخل داشته باشد.

آیا لامبدا خطرناکتر از بقیه سویه هاست

آیا ویروس کرونا لامبدا خطرناک‌تر از سویه‌های دیگر است؟

سازمان بهداشت جهانی و سایر آژانس‌های مرتبط در حال بررسی مقایسه این سویه با سایر گونه‌های ویروس از جمله دلتا کرونا هستند، از جمله اینکه چرا این سویه عفونی‌تر و مقاوم‌تر در برابر واکسن‌ها است.

در اواسط ماه ژوئن، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که «گونه لامبدا حامل جهش‌های زیادی با مفاهیم فنوتیپی مشکوک است، از جمله افزایش احتمال انتقال یا احتمال مقاوم شدن ویروس در برابر آنتی بادی‌های خنثی کننده». لازم به ذکر است که گونه لامبدا یک مرحله تا تبدیل شدن به یک ویروس نگران کننده، مانند سویه‌های آلفا و دلتا فاصله دارد.

تفاوت لامبدا و دلتا

تفاوت بین سویه‌های لامبدا و دلتا

دانشمندان هنوز در حال مطالعه بر روی انواع جدید ویروس کرونا هستند و اطلاعات کمی در مورد آن وجود دارد، اما جالب اینجاست که سویه‌های دلتا و لامبدا در لیست جهش‌های تکان دهنده در میان صدها جهش دیگر در ویروس قرار دارند. جهش‌های ژنتیکی دیگری در ژنوم‌های T859N و L452Q وجود دارد که احتمال مقاومت در برابر ویروس کرونا لامبدا را افزایش می‌دهد.

علائم لامبدا

علائم ویروس کرونا لامبدا

به طور کلی، بیماری کرونا علائم زیر را دارد:

  1. سرفه‌ی خشک
  2. سردرد
  3. بدن درد
  4. تب و لرز
  5. مشکلات گوارشی
  6. آبریزش بینی
  7. گلو درد
  8. از بین رفتن حس چشایی و بویایی
  9. تغییر رنگ انگشتان دست و پا
  10. اسهال

این علائم در همه جهش‌های کرونا یکسان است. هنگامی که برخی از علائم فوق ظاهر شد، باید فورا به پزشک مراجعه کرده و درمان‌های تغدیه‌ای لازم را آغاز کرده و برای انتشار ویروس خود را قرنطینه کنید تا این گونه به سایر اعضای خانواده و اجتماعات سرایت نکند. طبق گزارشات مربوط به سویه لامبدا، علائم زیر از مهمترین علائم ویروس کرونا لامبدا است که عبارتند از:

تب بالا- پس از آلوده شدن به ویروس کرونا لامبدا، دمای بدن بیمار ممکن است افزایش یابد، که در برخی موارد می‌تواند کشنده باشد. چنین بیمارانی باید تحت مراقبت‌های ویژه تحت نظارت پزشک قرار گیرند.

سرفه مداوم - بیماران مبتلا به گونه‌های لامبدا مشکلات سرفه مداوم دارند. به دلیل سرفه مداوم، احتمال گسترش بیماری نیز زیاد است. بیماران هنگام سرفه باید از پارچه یا ماسک استفاده کنند.

از دست دادن کلی بویایی یا چشایی - در بیشتر بیماران، مشکلات بویایی یا چشایی در حال افزایش است. به گفته بیماران، حس بویایی و چشایی آنها به دلیل وجود ویروس کاهش یافته و تغییر کرده است. در این مورد، از دست دادن بویایی یا چشایی نیز یکی از علائم بیماری لامبدا کرونا است.

ویروس کرونا لامبدا در کدام کشورها یا مناطق منتشر شده است؟

نوع لامبدا برای اولین بار در آگوست سال گذشته در پرو شناسایی شد و تا کنون ۴۲ کشور از جمله، شیلی، آرژانتین، برزیل، مکزیک، اسپانیا، فرانسه، پرتغال، آمریکا  را شامل می‌شود.

لامبدا و خطر برای کودکان

لامبدا در ایران

به گفته ویروس شناسان، شیوع گونه جدید ویروس کرونا لامبدا در هند، ترکیه، قطر و کشورهای همسایه افزایش یافته است. طولی نمی‌کشد که این گونه نیز کشور ما را تکان می‌دهد. گزارش‌های تحقیقاتی در مورد این نوع کرونا موارد زیر را نشان می‌دهد:

  • ویروس لامبدا در کودکان بیشتر مسری و بیماری زا است.
  • واکسن‌های فعلی برای این نوع انواع کافی نیست.
  • با توجه به تنوع ژنتیکی، این نوع آنقدر جدی و هشدار دهنده است که باید مراقبت را چندبرابر کنیم.
  • این گونه با از بین بردن سیستم ریه و استفاده از داروهای سرکوب کننده که سیستم بدن را ضعیف می‌کند، مناطق رشد این نوع را تکثیر می‌کند.
  • این ویروس نه تنها بسیار مسری است، بلکه عوارض جانبی بیشتری نسبت به گونه‌های قبلی دارد. این ویروس گروه‌های سنی جوانتر را مبتلا می‌کند.

آیا ویروس کرونا لامبدا سرایت ‌پذیری بیشتری به سایر ویروس ‌ها دارد

همانطور که قبلا نیز اشاره شد، مطالعات نشان داده است که این ویروس در مقایسه با جهش‌های دیگر ویروس کرونا از پتانسیل انتقال بالایی برخوردار است، اما باید توجه داشت که تحقیقات انجام شده در مورد همه گیری کرونا دلتا در شیلی نشان داد که عدم رعایت مراحل بهداشتی پس از تزریق اولین دوز واکسن و استفاده از واکسن با میزان ایمنی پایین‌تر نقش مهمی در گسترش و شیوع این ویروس داشته است.

مقاومت واکسن برای لامبدا

آیا واکسن در برابر ویروس کرونا لامبدا مقاوم است؟

در حال حاضر اطلاعات زیادی در مورد اثربخشی واکسن‌ها علیه سویه‌های لامبدا در دسترس نیست و تحقیقات بیشتری برای اظهار نظر در مورد واکسن‌ها، به ویژه واکسن‌های رایج مانند سینوفارم، آسترازنکا، فایزر و… مورد نیاز است. اما تا کنون، مطالعات نشان داده است که واکسن‌های موجود در ایالات متحده می‌توانند مقاومت بدن را در برابر بسیاری از سویه‌های ویروسی از جمله سویه‌های دلتا حفظ کنند، اما این مقاومت در سویه‌های لامبدا کمتر از سویه‌های قبلی است.

بر اساس GISAID ، شیوع ویروس کرونا لامبدا در آمریکای جنوبی از ۵۲٫۷ درصد در ۲۱ ژوئن ۲۰۲۱ به ۹٫۴ درصد در ۸ آگوست افزایش یافته است، که روند نزولی را نشان می‌دهد. بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده در آمریکای جنوبی مانند پرو و ​​شیلی، واکسن ویروس کرونا ساخت چین هنوز در برابر ویروس جدید مقاوم است.

بر اساس آزمایشاتی که در پرو انجام شد، واکسن سینوفارم ساخته شده توسط چین ۷۹ درصد در جلوگیری از بستری شدن بیماران در بیمارستان موثر است. در مقابل، واکسن‌های فایزر و مدرنا که بیشتر در ایالات متحده استفاده می‌شوند، می‌توانند از ۹۴ درصد بستری شدن در بیمارستان جلوگیری کنند. محققان روی ویروس کرونا لامبدا در ژاپن دریافتند جهش در پروتئین سطح ویروس به ویروس کمک می‌کند تا در برابر آنتی بادی‌های ایجاد شده توسط واکسن در بیماران مقاومت کند.

اما مهم است که به خاطر داشته باشیم که آنتی بادی‌های خنثی کننده تنها ابزار موجود در مجموعه ابزار سیستم ایمنی نیستند بلکه آنها ساده‌ترین تحقیقات هستند. بنابراین تعداد کمی از جهش‌ها - هر چند غیرمعمول - ممکن است به اندازه کافی برای خروج ویروس کرونا لامبدا از سیستم دفاعی بدن ما کافی نباشد.

بنابراین ما چه شواهدی داریم که نشان می‌دهد این جهش‌ها لامبدا را خطرناک‌تر از کرونا ویروس اصلی می‌کند؟ همانطور که پیداست، تعداد بسیار کمی.

تحقیقات در مورد نوع لامبدا هنوز منتشر نشده است، و تنها چند نسخه قبلی - مقالاتی که هنوز توسط سایر دانشمندان مورد بررسی قرار نگرفته است - در مجلات منتشر شده است. نشریه مقدماتی دانشکده پزشکی گروسمان دانشگاه نیویورک تأثیر واکسن‌های فایزر و مدرنا را بر لامبدا بررسی کرد و دریافت که آنتی بادی‌های مشتق شده از واکسن در مقایسه با ویروس اصلی دو تا سه برابر کاهش یافته است. در طراحی، این از دست دادن زیاد آنتی بادی‌های خنثی کننده نیست. محققان به این نتیجه رسیدند که این واکسن‌های mRNA می توانند از نوع لامبدا جلوگیری کنند.

محققان دانشگاه شیلی تأثیر واکسن سینوفارم بر نوع ویروس کرونا لامبدا را مورد بررسی قرار دادند. آنها همچنین دریافتند که در مقایسه با نسخه اصلی، آنتی بادی خنثی کننده سه برابر کاهش یافته است.

این دو مطالعه نشان دادند که این واقعیت که خنثی سازی حداقل تا حدی حفظ شده، امیدوارکننده است؛ به خصوص به این دلیل که این تنها یک جنبه از پاسخ ایمنی ناشی از واکسیناسیون است.

تشخیص لامبدا

تشخیص بیماری ویروس کرونا لامبدا

از روش‌های آزمایش آنتی بادی و آزمایش PCR برای تشخیص انواع گونه‌های بیماری کرونا استفاده می‌شود.

در صورت لزوم، بهتر است پس از ظاهر شدن اولین علائم به پزشک مراجعه کنید؛ آزمایش کرونا و سی تی اسکن ریه‌ها را انجام دهید تا میزان احتمال عفونت ریه‌ها با ویروس مشخص شده و داروهای لازم برای این بیماری تجویز شود.

شایان ذکر است که پزشکان انواع مختلف کیت‌های تشخیص کرونا را با توجه به نیازها و علائم آنها در اختیار بیماران و مراجعین قرار می‌دهند.

پیشگیری از لامبدا

راههای پیشگیری از بیماری ویروس کرونا لامبدا چیست؟

ظهور گونه لامبدا به مردم یادآوری می‌کند که همه موارد بیماری کرونا یکسان نیستند، به این معنی که مردم باید هوشیار باشند و دستورالعمل‌های بهداشت عمومی را بدون توجه به وضعیت واکسیناسیون خود رعایت کنند. در این مطلب می‌توانید درباره پیشگیری از کرونا هنگام خروج از منزل بیشتر بخوانید.

دکتر ساندرا آدامز، استاد زیست شناسی و ویروس شناسی در دانشگاه ایالتی مونتکلر، می‌گوید: «افرادی که واکسینه نشده‌اند باید واکسن موجود را دریافت کرده و کاملا واکسینه شوند. افرادی که واکسینه شده‌اند در برابر ویروس کرونا مقاوم هستند، اما بهتر است از دستورالعمل‌های توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی پیروی کنند». 

درمان لامبدا

درمان ویروس کرونا لامبدا چیست؟

در حال حاضر، داروهای عمومی توسط پزشکان در قالب درمان گونه‌های لامبدا کرونا تجویز می‌شود. اگر بیمار قبلا علیه کووید واکسینه شده باشد، در صورتی که در معرض ویروس قرار گیرد، آسیبی نمی‌بیند. در حال حاضر، به همه بیماران براساس علائم آنها دارو داده می‌شود. ما امیدواریم که سازمان بهداشت جهانی به زودی اطلاعات کاملی در مورد این گونه جدید ارائه دهد.

سخن پایانی 

ویروس کرونا لامبدا یا C.۳۷ یک سویه جهش یافته ویروس کرونا است که نسبت به سویه اصلی کرونا مسری‌تر است. در حال حاضر، علائم ویروس کرونا لامبدا متفاوت از انواع دیگر ویروس‌ها گزارش نشده است، اما تحقیقات بیشتری در حال انجام است. مطالعات اولیه نشان داده است که واکسن‌های مبتنی بر mRNA بر سویه‌های لامبدا موثر هستند، اما واکسن‌های مبتنی بر CoronaVac ممکن است تأثیر لازم را بر روی این جهش یافته کرونا نداشته باشند.

0

0 نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.