در نگاه اول و باتوجه به چیزهایی که درباره افسردگی شنیدهاید شاید تیتر درمان افسردگی با ورزش برایتان کمی عجیب و غیرقابل باور باشد. اما اشتباه فکر میکنید چرا که در طول سالهای گذشته تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و همگی بر این موضوع گواهی دادهاند که ورزش میتواند به عنوان یک درمان مکمل در کنار روان درمانی و دارو درمانی در درمان افسردگی موثر باشد. اگر میخواهید در این باره بیشتر بدانید، مطلب ما را تا انتها بخوانید.
برخلاف تصور عمومی، ورزش فقط درباره افزایش قدرت تنفس، قلب و عضلات نیست. مطمئنا ورزش میتواند سلامت جسمی شما را تامین کند و حتی سالها بر میزان عمر شما بیفزاید. اما تمامی نکاتی گفته شد در نهایت آن چیزی نیست که شما را به ورزش کردن ترغیب میکند.
افرادی که به صورت دائم ورزش کرده و این فعالیت جزئی جدا نشدنی از زندگی روزمره آنهاست به دلیل اینکه ورزش به آنها حس سرزندگی میدهد، دست از آن برنمیدارند.
حس سرزندگی و تازگی همان چیزی است که وقتی انسان دچار افسردگی میشود به طور کامل آن را از دست میدهد. درست است که افسردگی یک حالت روانی است، اما با خمودگی که در جسم شما ایجاد میکند روند طبیعی فعالیتهای روزانه را مختل میکند.
ورزشکاران در طول روز از میزان انرژی بیشتری برخوردارند و شبها خواب باکیفیتتری را تجربه میکنند. این افراد از حافظه بهتری برخوردار بوده و به خود و زندگی احساس آرامش همراه با دید مثبت دارند.
اگر به برتریهایی که یک ورزشکار نسبت به یک فرد عادی دارد نگاهی کنید کاملا متوجه کاربرد درمان افسردگی با ورزش خواهید شد. ویژگیهایی که برای ورزشکاران برشمردیم دقیقا همان چیزهایی است که یک فرد افسرده با مبتلا شدن به این عارضه از دست میدهد. به همین دلیل است که از ورزش به عنوان یک داروی قدرتمند برای از بین بردن بیماریهای ذهنی و روانی یاد میشود.
ورزش منظم میتواند تاثیر مثبتی بر افسردگی، اضطراب و استرس داشته باشد. ورزش حافظه مغشوش که از عوارض افسردگی است را آرام کرده و کارکرد آن را بهبود میبخشد. اثرات بیخوابی ناشی از استرس را از بین برده و خوابی آرام و باکیفیت به شما عرضه میکند. براساس تحقیقات جمعآوری شده در پایگاه نگهداری مقالههای زیستی وزشکی پابمِد (PubMed)، مقادیر متوسط از تمرینات ورزشی اگر به طور مدام توسط فردی که دچار افسردگی است در طول هفته صورت پذیرد، صرف نظر از موضوعاتی مانند سن، جنس و فرم بدن میتواند سلاحی موثر برای مبارزه با افسردگی باشد.
برای اینکه بدانید چه نوع ورزشی باتوجه به شرایط بیماری شما برایتان بیشترین تاثیر ممکن را دارد حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.
همانط،ر که گفته شد، ورزش میتواند همانند داروها افسردگی خفیف تا متوسط را درمان کند. اما نکته مهم این است که ورزش بر خلاف داروهای ضد افسردگی عوارض جانبی ندارد. به عنوان مثال مطالعاتی در دانشگاه هاروارد نشان داد که دویدن به مدت ۱۵ دقیقه در روز یا پیادهروی به مدت یک ساعت خطر ابتلا به افسردگی ماژور را ۲۶ درصد کاهش میدهد. همچنین این تحقیقات نشان میدهد علاوه بر اینکه فعالیتهای ورزشی به تسکین علائم افسردگی کمک میکند، از شدت مجدد آن نیز جلوگیری خواهد کرد.
ورزش به دلایل مختلفی که ذکر کردیم یک سلاح قدرتمند در مبارزه با افسردگی است. علاوه بر کاهش و درمان علائم، ورزش به بازسازی قسمتهای تخریب شده مغز توسط این عارضه کمک میکند. تمرینات ورزشی باعث رشد و ترمیم سیستم عصبی، کاهش التهاب و افزایش ترشح هورمونهایی که موجب آرامش و بهتر زیستن است، میشود.
اندورفین و دیگر مواد شیمیایی که توسط ورزش در مغز آزاد میشود باعث تقویت روحیه شده و احساس خوبی به شما خواهد داد. در نهایت ورزش به عنوان یک عامل پرت کننده حواس عمل کرده و به شما این امکان را میدهد تا از چرخه افکار منفی و حس پوچی خارج شده و صدای ذهن منفی خود را خاموش کنید.
تاکنون دقت کردهاید که بدن شما در هنگام استرس چگونه میشود؟ ماهیچهها در ناحیه صورت، گردن و شانهها دچار تنش شده، ضربان قلب و نبض افزایش پیدا کرده و در ناحیه سر و قفسه سینه حس درد را تجربه میکنید. مشکلات بعدی مثل بیخوابی، سوزش قلب، سوزش معده، اسهال و تکرر ادرار را نیز تجربه خواهید کرد.
نگرانی و ناراحتی ایجاد شده توسط این علائم خود بر میزان استرس و اضطراب شما افزوده و یک چرخه کشمکش گونه بین ذهن و بدن ایجاد میکند.
ورزش یک روش درمانی ضد اضطراب و استرس طبیعی و مؤثر بوده و میتواند این چرخه را بشکند.
تنش و استرس را تسکین میبخشد، انرژی جسمی و روحی را تقویت کرده و با آزاد کردن اندورفین، تندرستی را تقویت میکند. هر ورزشی که باعث حرکت شما شود میتواند کمک کننده باشد، اما اگر به دنبال دریافت بهترین نتیجه هستید، ورزش هدفمند را دنبال کنید.
پاهای خود را روی زمین بگذراید و با کشیدن نفس عمیق حرکت نسیم را روی پوست خود را حس کنید. با اضافه کردن عنصر تمرکز شروع به ورزش کردن کنید. در همین حال اگر چشمان خود را ببندید و این حس را تصور کنید، سرشار از حس خوب و مثبت میشوید. اینگونه جریان افکار منفی خود را قطع کرده و استرس و اضطراب را از بین ببرید.
تا به حال هرچه گفتیم درباره فواید ورزش کردن برای کاهش علائم افسردگی و استفاده از آن به عنوان یک روش درمانی بود. حال میخواهیم به شما بگوییم چطور به درمان افسردگی با ورزش اقدام کنید.
درمان افسردگی با ورزش کم عارضهترین روش از میان روشهای پیشگیری از افسردگی است. این موضوع از دو منظر قابل بررسی است.
اول اینکه ورزش خود باعث نشاط، سرزندگی، تناسب اندام، تنظیم خواب شده و هرمونهایی که در اثر ورزش آزاد میشوند موجب ایجاد احساسات مثبت و پیشگیری از افسردگی خواهند شد. مساله دوم اینکه ورزش در باشگاه و به همراه دوستان به صورت دسته جمعی با بالا بردن میزان فعالیتهای اجتماعی شما و افزایش سطح ارتباطات به میزان بسیار زیادی از گوشهگیری و مبتلا شدن به افسردگی پیشگیری میکند.
افسردگی از آن دست از بیماریهای روانی است که فرد کنترل چندانی بر آن ندارد و عملا کنترل خود بر بخشهایی از زندگی را از دست میدهد. از آن سو ورزش کردن نیاز به انرژی و اراده دارد. اصلیترین چیزی که افسردگی از انسان میگیرد اراده است و دیگر انرژی و انگیزهای باقی نمیگذارد.
این موضوع اصلیترین چالش شروع درمان افسردگی با ورزش بوده و بدون شک غلبه بر این موضوع کار راحتی نیست. برای حل این مشکل چندین راه وجود دارد.
سعی کنید ورزشهای سبک را شروع کنید و سراغ ورزش سنگین نروید. تنهایی ورزش نکنید و سعی کنید حتما به باشگاه بروید. حرکت از خانه و رسیدن به باشگاه و حضور یک مربی در کنارتان خود یک عامل اجبار به ورزش است.
همچنین سعی کنید هیچگاه تنها ورزش نکنید، چرا که همراهی دوستان و نزدیکان نیز خود یک عامل محرک مثبت است. راهحل دیگری که میتواند به شما کمک کند ورزش در طبیعت است. فضاهای بسته به خودی خود انسان را غمگین و افسرده میکند. به طبیعت بروید، پیادهروی کنید و از هوای تازه و منظره زیبا لذت ببرید تا به ورزش کردن ترغیب شوید.
منابع و تحقیقات مختلف هر یک بر حسب نوع مطالعه و جامعه آماری یک نوع ورزش را برای درمان افسردگی با ورزش پیشنهاد کردهاند. اما اینکه چه نوع ورزشی انجام دهیم مهم نیست بلکه اثری که بر بدن دارد حائز اهمیت است. با در نظر گرفتن نکات زیر مناسبترین ورزش را برای خود انتخاب کنید.
در این بخش ورزشها و تمرینهایی را به شما معرفی میکنیم که به سادگی و با کمترین امکانات در محیط خانه و فضای باز با استفاده از آنها به کاهش و درمان افسردگی خود کمک کنید.
در حالتی که دچار حملههای ناگهانی افسردگی شدید میتوانید از یک سری تکنیکها و تمرینهای ورزشی برای مقابله با آن استفاده کنید. این نیز یکی دیگر تکنیکهای درمان افسردگی با ورزش است.
هدف از صحبتهایی که در این مقاله با شما کردیم این بود که بگوییم همیشه نیاز نیست مشت مشت قرص بخورید و دائما از این مطب به آن مطب بروید. برای درمان افسردگی با ورزش فقط کافی است از ساده ترین حرکاتی که پیش از این نیز در زندگی روزمره از آنها استفاده میکردید، بهره جویید.
۲۰ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.