تقویم پریود چیست + معرفی ۶ اپلیکیشن قاعدگی فارسی و انگلیسی

اشتراک گذاری مطلب

تقویم پریود چیست + معرفی ۶ اپلیکیشن قاعدگی فارسی و انگلیسی

بسیاری از خانم‌ها یک تقویم یا سالنامه دارند که بعضی روزهای آن را با دایره یا ضربدرهای قرمز رنگ علامت زده‌اند. این ساده‌ترین روش محاسبه سیکل قاعدگی و تعیین روزهای احتمالی تخمک‌گذاری است. البته فواید داشتن تقویم قاعدگی محدود به این موارد نیست. اپلیکیشن‌های پریود امروزی به ما این امکان را می‌دهند که جزئی‌ترین تغییرات درباره پریود، حال روحی - روانی و سطح انرژی را ثبت کنیم. در این مطلب اهمیت داشتن تقویم قاعدگی برای سلامتی را بررسی کرده و شما را با چند اپلیکیشن قاعدگی محبوب آشنا می‌کنیم.

از مهم‌ترین چیزهایی که پزشکان هنگام معاینه از یک خانم می‌پرسند، کیفیت عادت ماهانه و علائم پریودی اوست. به همین دلیل است که مادران ما روز شروع و پایان دوران قاعدگی‌شان را در تقویم‌ جیبی‌ خود علامت می‌زدند. داشتن تقویم پریود به شما کمک می‌کند روند تغییرات چرخه قاعدگی را ثبت کنید. به این ترتیب می‌توانید از هرگونه بی‌نظمی و تاخیر در پریود، زمان تخمک‌گذاری و تغییرات خلق و خو مطلع شوید. این روزها وجود انواع اپلیکیشن پریود کار را آسان‌تر کرده است. در ادامه به شما خواهیم گفت که چرا ثبت علائم پریود مهم است و کدام نشانه‌ها و تغییرات را باید ثبت کنید.

فهرست مطالب

باید تقویم

چرا باید تقویم قاعدگی داشته باشیم

  • محاسبه سیکل قاعدگی با تقویم پریود

با یادداشت کردن روز شروع خونریزی، پس از چند دوره می‌توانید چرخه قاعدگی خود را درک کنید. به فاصله روز اول یک پریود تا روز اول پریود بعدی، چرخه قاعدگی گفته می‌شود. به طور معمول چرخه قاعدگی را ۲۸ روزه می‌دانند. اما باید بدانید این عدد در زنان مختلف متفاوت بوده و سیکل‌های ۲۱ تا ۳۵ روزه همگی طبیعی هستند. 

با این کار شما می‌توانید به سادگی شروع پریود بعدی را پیش‌بینی کرده و از قبل برای آن آماده باشید. از طرفی در صورت تاخیر یا کوتاه و بلند شدن سیکل قاعدگی خود، لازم است با یک ماما یا پزشک زنان مشورت کنید. برای مثال اگر همیشه ۲۶ روز یکبار پریود می‌شدید و این بار چرخه قاعدگی شما ۳۰ روزه شده، بهتر است به دنبال دلیل آن بگردید. در این مطلب نیز می‌توانید درباره قاعدگی نامنظم به طور مفصل بخوانید. 

  • تخمین زمان تخمک گذاری به کمک تقویم پریود

تصورات غلطی درباره ارتباط بارداری و تخمک گذاری وجود دارند. برای مثال برخی فکر می‌کنند تنها در روز تخمک گذاری می‌توان باردار شد و و برخی دیگر تصور می‌کنند احتمال بارداری در تمام روزها وجود دارد. متخصصان می‌گویند حدود ۵ روز پیش از تخمک‌ گذاری و روز آزاد شدن تخمک، می‌توان برای باردار شدن اقدام کرد. بنابراین اگر قصد بارداری دارید، داشتن تقویم پریودی و محاسبه روز تخمک گذاری برای شما اهمیت خواهد داشت.

البته خلاف این قضیه برای کسانی که در حال پیشگیری از بارداری هستند نیز صدق می‌کند. بهترین روش‌های جلوگیری از بارداری نیز درصدی خطا دارند. پس برای اطمینان خاطر می‌توانید در روزهایی که گفته شد، از رابطه با ریسک بالا خودداری کنید. روز تخمک گذاری در زنان مختلف و با توجه به چرخه قاعدگی آنها متفاوت است. اگر سیکل قاعدگی نامنظمی دارید، نمی‌توانید روی این روش زیاد حساب کنید. 

  • آگاهی از سلامت کلی بدن

هرچه بیشتر از چرخه قاعدگی خود بدانید، مشکلات احتمالی مربوط به دستگاه تولید مثل را زودتر متوجه خواهید شد. برای مثال تغییر در چرخه قاعدگی می‌تواند بر اثر مشکلاتی مانند فیبروم، عفونت واژن یا آندومتریوز باشد. علاوه بر آن، این چرخه می‌تواند به ما اطلاعاتی درباره بخش‌های دیگر بدن نیز بدهد. برای مثال مشکلات تیروئید، اختلالات هورمونی، سندروم روده تحریک پذیر، مشکلات کبد، دیابت و برخی مشکلات دیگر می‌توانند منجر به قاعدگی نامنظم شوند.

عوامل مختلفی می‌توانند باعث به هم خوردن نظم قاعدگی شوند و این اتفاق همیشه نشان‌دهنده مشکل جدی نیست. اما تاخیر در پریود، میزان و شدت خونریزی و شدت درد قاعدگی همگی نشانه‌هایی هستند که باید به آنها توجه کنید. ثبت این نشانه‌ها در تقویم پریودی به شما امکان پیگیری تغییرات‌شان را می‌دهد. 

  • مدیریت تغییرات احساسی

وقتی صحبت از تغییرات خلقی مربوط به پریود باشد، همه به PMS یا حس ناراحتی فکر می‌کنند. در حالی که تغییرات روحی - روانی زنان در طول یک سیکل قاعدگی طیفی از تمام حالات و احساسات را در بر می‌گیرد. همانطور که می‌دانید سطح هورمون‌های زنانه در طول این چرخه متغییر است. همین موضوع باعث می‌شود بعضی روزها پرانرژی‌تر یا بی‌حال‌تر باشیم، زودتر از کوره در برویم یا حتی مهربان‌تر از همیشه رفتار کنیم. 

این تغییرات در هر شخص با دیگری فرق دارد. یادگیری زمان تغییرات می‌تواند آمادگی شما را برای مواجه شدن و کنار آمدن با آنها افزایش دهد. 

  • کمک به داشتن رابطه جنسی بهتر

به طور معمول زنان در روزهای نزدیک به تخمک‌گذاری خود، جهش‌هایی را در میل جنسی‌شان احساس می‌کنند. این جهش‌ها بسته به تعداد روزهای سیکل قاعدگی و تغییرات هورمونی در زنان مختلف، کمی با یکدیگر فرق دارد. دانستن اینکه در کدام روزها تمایل بیشتر (یا کمتری) به رابطه جنسی دارید، کمک می‌کند با برنامه‌ریزی کیفیت زندگی زناشویی‌ خود را افزایش دهید.

ثبت کنیم

چه چیزهایی را در تقویم پریود ثبت کنیم

تقریبا همه خانم‌ها اولین روز دوره (شروع خونریزی) را در تقویم یا یادداشت‌های تلفن همراه خود علامت می‌زنند. همین کار کوچک می تواند اطلاعات مفیدی به پزشک و خود فرد بدهد. اما برای درک بهتر بدن‌تان می توانید گزینه‌های زیر را نیز در نظر بگیرید. البته در کنار این موارد رعایت بهداشت در دوران قاعدگی را فراموش نکنید. 

  • شدت خونریزی

برخی زنان بیشترین میزان خونریزی را در روزهای اول تا سوم پریودشان تجربه می‌کنند. برخی دیگر در روز اول تنها لکه‌بینی دارند. شدت خونریزی را با کلمات خیلی زیاد، زیاد، متوسط، کم و خیلی کم در خانه‌ها تقویم پریودی خود ثبت کنید. با اطلاع از روند خونریزی‌تان می‌توانید برای فعالیت‌های خود در روزهای عادت ماهانه برنامه‌ریزی کنید.

می‌توانید برای روزهای سنگین پدهای بزرگ و لباس زیر اضافه و برای روزهای سبک‌تر پد کوچک یا تامپون در کیف‌تان قرار دهید. اگر متوجه تغییرات ناگهانی در شدت خونریزی (نسبت به دوره‌های قبلی) شدید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

  • سطح انرژی و تغییرات خلق‌‌وخو

روزهای نزدیک به آغاز پریود و روزهای اول دوره برای بیشتر زنان با تغییرات شدید احساسی همراه است. این تغییرات در برخی افراد منجر به افسردگی و اندوه شده و در برخی دیگر با زودرنجی و بی‌حوصلگی همراه می‌شود. یادداشت کردن این جزئیات در تقویم قاعدگی کمک می‌کند برای رویارویی با آنها آماده باشید. 

در صورت امکان قرارهای مهم کاری را به روزهای دیگر موکول کرده و از انجام فعالیت‌های سنگین دوری کنید. دانستن اینکه دلیل این احساسات ناخوشایند، تغییرات هورمونی است، تحمل آن را برایتان آسان‌تر خواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه: افسردگی دوران قاعدگی بیماری نیست

  • سطح اشتها

تقریبا همه زنان در روزهای پریود دچار تغییرات ذائقه و سطح اشتها می‌شوند. برخی بی‌اشتهایی را تجربه می‌کنند و برخی ولع شدیدی برای مصرف تنقلات شور یا شیرین دارند. با ثبت این نکات ریز در تقویم پریود کمک بزرگی به خودتان می‌کنید.

اگر از آن دسته‌ای هستید که روزهای ابتدای دوره هرچه به دستشان می‌رسد می‌خورند، خوراکی‌های سالم و طبیعی را از قبل آماده کرده و در دسترس قرار دهید. اگر در این روزها اشتهایی به خوردن غذا ندارید، میان‌وعده‌هایی کوچک و مقوی انتخاب کنید که نیازهای ضروری بدن شما را تامین کند. در این دوران به بایدها و نبایدهای تغذیه در دوران پریودی توجه کنید. 

اپلیکیشتن

معرفی چند اپلیکیشن قاعدگی ایرانی و خارجی

حالا که از اهمیت داشتن تقویم قاعدگی آگاه شدید، احتمالا به فکر درست‌کردن یک تقویم برای خود هستید. یک راه ساده برای داشتن یک تقویم پریود دقیق که همیشه همراه ما باشد، استفاده از اپلیکیشن‌های قاعدگی است. در حال حاضر برنامه‌های متعددی توسط شرکت‌های مختلف به بازار عرضه شده‌اند. شما می‌توانید با خواندن اطلاعات آنها، برنامه‌ای را که بهتر پاسخگوی نیازتان است انتخاب کنید. در ادامه ما ۶ مورد از اپلیکیشن قاعدگی فارسی و انگلیسی زبان را به شما معرفی می‌کنیم.

  • اپلیکیشن Clue

این اپلیکیشن به شما امکان می‌دهد تا علائم و احوالات خود را در بیش از ۳۰ دسته‌بندی ثبت کنید. Clue رابط کاربری خلاقانه‌ای دارد که وارد کردن اطلاعات را برای شما آسان‌تر می‌کند. این برنامه را می‌توانید برای سیستم عامل اندروید و IOS دانلود کنید.

  • اپلیکیشن Flo

این برنامه یکی از محبوی‌ترین و پردانلودترین اپلیکیشن‌های پریود است. شما می‌توانید با وارد کردن اطلاعات در این برنامه، نمودارهای مفیدی از وضعیت بدنتان مشاهده کنید. یکی از مزایای اپلیکیشن Flo این است که قابلیت تبدیل به برنامه روزشمار دوران بارداری را نیز دارد. افراد داری سیستم عامل اندروید و IOS می‌توانند این برنامه را دانلود و استفاده کنند.

  • اپلیکیشن Cycles

این اپلیکیشن از گرافیکی ساده و رنگ‌های ملایم بهره می‌برد و به خوبی با شرایط شما شخصی‌سازی می‌شود. همچنین اگر تمایل ندارید دیگران متوجه کار کردن شما با یک اپلیکیشن پریود شوند، می‌توانید حالت نیمه محرمانه این برنامه را فعال کنید. همچنین همسر شما نیز می‌تواند برنامه را نصب کرده و آن را با برنامه نصب شده روی  تلفن شما همگام‌سازی (sync) کند. به این ترتیب هر دو همزمان به اطلاعات برنامه دسترسی خواهید داشت و او از تغییرات روحی یا فیزیکی شما اطلاع پیدا می‌کند.

  • اپلیکیشن ایمپو

ایمپو یک اپلیکیشن قاعدگی ایرانی است که علاوه بر ثبت سیکل قاعدگی، امکان ثبت تغییرات خلق‌وخو را به شما می‌دهد. این برنامه با توجه به اینکه در کدام روز از سیکل قاعدگی قرار دارید، محتواهای مرتبط و پیام‌های یادآور برای شما ارسال می‌کند. ایمپو همچنین نسخه‌‌ای برای آقایان نیز دارد که در آن خدماتی مربوط به مراقبت از خود و رابطه بهتر ارائه می‌دهد.

  • اپلیکیشن مینت

مینت یک تقویم قاعدگی و تخمک‌گذاری فارسی زبان است که می‌توانید اتفاقات مربوط به سیکل قاعدگی را در آن ثبت کنید. این برنامه روزهای با شانس باروری بالا، روز تخمک گذاری و دوران امن رابطه زناشویی را به شما نشان می‌دهد. خدمات مینت محدود به قاعدگی نیست و بخشی از آن مربوط به تناسب اندام و رژیم غذایی است. برای دانلود نام این برنامه را در بازار یا گوگل پلی جستجو کنید.

  • اپلیکیشن لونا

طبق گفته گروه طراحان این اپ، لونا یک تقویم ساده و هوشمند برای پیگیری سلامت زنان است. در این برنامه می‌توانید تاریخ پریودو حالاتی که هربار در این دوران تجربه می‌کنید را ثبت کنید و از دوران تخمک‌گری خود مطلع شوید. لونا رابط کاربری ساده و دوست‌داشتنی دارد که استفاده از آن را برای همه افراد آسان می‌کند. شما می‌توانید همراه (پارتنر) خود را به برنامه اضافه کرده و سطح دسترسی او به اطلاعات را|، با استفاده از تنظیمات برنامه تنظیم کنید. 

  • اپلیکیشن یک زن

برنامه یک زن خودش را یک اپلیکیشن بهداشت و سلامت بانوان معرفی می‌کند. این اپلیکیشن امکاناتی همچون تقویم پریود فارسی،‌ تقویم بارداری، ابزارهای سنجش سلامت، امکان مشاوره با متخصص و ... را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

سخن پایانی

میزان خونریزی، علائم فیزیکی، تغییرات احساسی و بی‌نظمی چرخه قاعدگی می‌توانند بیانگر وضعیت سلامتی یک زن باشند. برای درک روند این تغییرات باید آنها را ثبت کنیم. داشتن تقویم قاعدگی به این کار کمک می‌کند. امروزه پیشرفت تکنولوژی و وجود انواع اپلیکیشن‌ پریود کار را بسیار ساده‌تر کرده‌اند و ما می‌توانیم این جزئیات را به راحتی ثبت کرده و در صورت نیاز به آنها مراجعه کنیم.

۵

۱ نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.