بیماری آسم و کرونا چه علائم مشترکی دارند؟
زمان خواندن ۹ دقیقه سهشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ ۲۲:۳۷
کرونا ویروسها در سال ۱۹۶۰ میلادی کشف شدند و مطالعات بر روی آنها تا سال ۱۹۸۰ ادامه داشت. این ویروس علائمی مانند سرماخوردگی را از خود نشان میدهد، اما در آخرین نمونه جهش یافته آن که به تازگی در جهان شیوع پیدا کرده است در مواردی باعث مرگ بیماران نیز شده است. در سال ۲۰۱۹ آخرین جهش از کرونا ویروسها یعنی کووید-۱۹ در شهر ووهان چین دیده شد و در مدت کوتاهی افرادی زیادی در این شهر را بیمار کرد و برخی از آنان را به کام مرگ کشاند. در سال ۲۰۰۳ نیز نوعی از دسته از ویروسها به نام سارس بین انسان و حیوانات شیوع پیدا کرد. این بیماری در بسیاری از افراد بدون علامت است و در برخی نیز علائم خفیفی از خود نشان میدهد. کرونادر بیماران آسمی ممکن است نگرانیهای زیادی را ایجاد کند، زیرا افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند سیستم ایمنی بدن آنها ضعیفتر است و ابتلا آنها به کرونا ممکن است خطرناک باشد. بیماری آسم و کرونا شباهت زیادی در علائم دارند به همین خاطر بسیاری از افراد مبتلا به بیماری آسم نگرانیهای زیادی در مورد کرونا دارند.
فهرست مطالب
ویروس کرونا بیشتر به صورت فرد به فرد متقل میشوند. در آخرین تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان داده شده که تنها ۱۵ دقیقه تماس نزدیک با فرد بیمار کافیست تا شما هم به این ویروس مبتلا شوید.
ذرات ویروسی روی سطوح باقی میمانند و اگر دست شما به سطوح آلوده به ویروس برخورد کند، با تماس مستقیم دست به چشم و بینی ممکن است که ویروس وارد بدن شما شود. البته با مطالعات اخیر شدت بیماریزایی ویروس از طریق سطح کمتر است. در این صفحه از وبسایت سبک زندگی میتوانید درباره ویروس کرونا اطلاعات جامعی به دست آورید.
محیط شیوع ویروس کرونا
اولین عضوی که ویروس کرونا به آن حمله میکند، ریهها هستند. بیماری آسم و کرونا نیز هر دو یک عضو بدن را هدف قرار میگیرند. به همین خاطر کرونا در بیماران مبتلا به آسم به صورت همزمان ممکن است خطرناک باشد.
علائم ویروس کرونا
ویروس کرونا با جهشهای ژنتیکی مختلف علائم جدیدی را از خود نشان میدهد. در این قسمت از مطلب شما با علائم جدید ویروس کرونا آشنا میکنیم.
- تب بالای ۳۷ درجه همراه با لرز
- تنگی نفس و مشکل در نفس کشیدن
- سردرد
- سرفه، گلودرد، انسداد مسیر بینی
- از دست رفتن حس چشایی و بویایی
- حالت تهوع، اسهال و استفراغ
- سرگیجه
- داشتن درد عضلانی یا بدن درد شدید
داروها و درمان ویروس کرونا
تا این لحظه هیچ واکسنی برای این ویروس کشف نشده است و دارویی نیز مخصوص برای درمان بیماران موجود نیست. ازآنجایی که این بیماری ویروسی است آنتی بیوتیکها در درمان آن هیچ تاثیری ندارند. بسیاری از پزشکان با تجویز داروهای دیگر سعی میکنند تا شرایط عمومی بیمار را بهبود ببخشند تا سیستم ایمنی بدن راحتتر بتواند با این ویروس مبارزه کند.
شباهت علائم بیماری آسم و کرونا
بیماری آسم نیز علائم مشخصی دارد که اصلیترین آنها عبارتند از، خستگی، تنگی نفس و سرفه خشک هنگام خندیدن یا تحرک شدید. این علائمی که گفته شد شباهت بسیار زیادی با علائم ویروس کرونا دارد به همین خاطر ممکن است تشخیص درست بیماری را برای فرد بیمار یا نزدیکان آنها سخت کند. اگر شما یا یکی از اعضا خانواده به آسم مبتلا است، از سرفهها و تنگی نفس او نترسید.
مواردی که افراد مبتلا به آسم باید بدانند
کسانی که به بیماری آسم مبتلا هستند، همانند سایر افراد در معرض این ویروس قرار دارند. اما افراد مبتلا به آسم در صورت مواجه با این ویروس علائم شدیدتری را از خود نشان میدهند.
عفونتی که کرونا در افراد مبتلا به آسم ایجاد میکند بسیار شدید است و باید برای درمان در بیمارستان بستری شوند. با گسترش عفونت در دستگاه تنفسی انسان ممکن است باعث بروز حمله آسم شود و در مواردی منجبر به مرگ شود. به همین بسیار حائز اهمیت است که موارد بهداشتی را به شدت رعایت کنیم تا به بیماری آسم و کرونا مبتلا نشویم.
راههای کنترل آسم در شرایط کرونایی این روزها
از آنجایی که درمانی برای ویروس کرونا وجود ندارد و بیماری آسم هم همیشه همراه شماست، بهتر است که از ابتلا به ویروس کرونا و بروز مشکلات بعدی آن پیشگیری کنید. در این قسمت از مطلب مواردی را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید بیماری آسم خود را در شرایط کنونی کنترل کنید.
- آسم و علائم بیماری خود را با دستور پزشک خود کنترل کنید.
- داروهای مصرفی خود را تهیه کنید و مطمئن باشید که برای ۶۰ روز آینده داروی کافی دارید.
- مصرف اسپری کورتون آسم خود را قطع نکنید و سعی کنید همیشه آن را با مواد مخصوص ضد عفونی کنید.
- داروهای خود را بدون تجویز پزشک قطع نکنید
- از مواردی که باعث تشدید علائم آسم شما میشود دوری کنید
دقت کنید که هیجانات قوی باعث تشدید بیماری شما میشود، به همین خاطر از این ویروس وحشت نداشته باشید و آرامش خود را حفظ کنید.
انجام نکات بهداشتی و دستورالعملها برای مقابله با ویروس کرونا
وزارت بهداشت ایران دستورالعملهای بسیاری را برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا اعلام کرده است که متاسفانه بسیاری از مردم به آن عمل نمیکنند. این پروتکلها معمولا به صورت عمومی و مناسب برای همه مردم تنظیم میشوند. در این بخش از مطلب نکات بهداشتی که افراد مبتلا به آسم باید انجام دهند را برای شما قرار دادهایم تا با انجام آن به سلامت شما و اعضای جامعه کمک کنیم.
- یکی از مهمترین نکات حفظ فاصله اجتماعی است. همواره سعی کنید که با دیگر افراد جامعه فاصله حداقل ۱.۵ متری را حفظ کنید.
- اگر افرادی را در جامعه میبینید که علائمی مانند سرفه یا عطسه دارند، به آنها نزدیک نشوید.
- دستهای خود را به صورت مرتب و هر دفعه ۲۰ ثانیه با آب و صابون به خوبی بشویید. اگر بیرون رفتید و دسترسی با آب نداشتید دستهای خود را با محلول الکلی مناسب ضد عفونی کنید.
- در این مدت سعی کنید تا از انجام سفرهای غیر ضروری دوری کنید.
- برای انجام کارهای غیر ضروری از خانه خارج نشوید و سعی کنید که بیشتر کارهای روزمره مثل خریدها را به صورت اینترنتی انجام دهید.
- از استفاده مشترک وسایلی مانند حوله و لیوان پرهیز کنید.
- استفاده از ماسک را هرگز فراموش نکنید. دقت کنید ماسکی خریداری میکنید استاندارد است و به راحتی میتوانید با آن نفس بکشید.
نحوه صحیح ضد عفونی محیط برای افراد مبتلا به آسم
متاسفانه در مدت شیوع ویروس کرونا بعضی از افراد به خاطر استفاده نادرست از مواد شیمیایی ضدعفونی کننده دچار بیماریهای ریوی شدهاند. بخارات حاصل از این مواد با وارد شدن به دستگاه تنفسی، آسیبهای زیادی را وارد میکند. ریه افراد مبتلا به آسم حساسیت بسیار زیادی دارد به همین خاطر بهتر است به صورت همزمان خود را از مشکلات بیماری آسم و کرونا حفظ کنیم.
برای ضدعفونی خانهای که فرد مبتلا در آن حضور دارد بهتر است انجام این کار را به یکی دیگر از اعضای خانواده واگذار کنید. بهتر است قبل شروع کار ضدعفونی فرد مبتلا به آسم در آن اتاق حضور نداشته باشد. ممکن است مواد ضدعفونی باعث ایجاد حمله آسم شود به همین خاطر در مصرف آنها زیادهروی نکنید. درها و پنجرهها را هنگام ضدعفونی خانه باز کنید تا هوا به میزان کفی جریان پیدا کند و بخارات سمی مواد شیمیایی از اتاق خارج شود.
سعی کنید در این مرحله تمام جاهای پر استفاده منزل را ضد عفونی کنید. کنترل از راه دور، کلید و پریز، صفحه کلید کامپیوتر، سرویس بهداشتی و دستگیره درها از نقاط حساس خانه هستند که ویروس ممکن است روی آنها حضور داشته باشد. برای ضد عفونی وسایل حساسی مانند تلفن هوشمند یا تلویزیون، به جا اسپری کردن مستقیم موئاد روی آنها، از دستمال آغشته شده به مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید.
سوالات متداول در زمینه مسائل مرتبط با بیماری آسم و کرونا
سوالات زیادی هستند که افراد مبتلا به بیماری آسم در شرایط بیماری کرونا در سر دارند. پاسخ به این پرسشها ممکن است برای بررخی از بیماران آسمی ضروری باشد. در این بخش از مطلب به چند سوال مهم درباره بیماری آسم و کرونا پاسخ میدهیم.
آیا افراد مبتلا بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند؟
خیر، خطر ابتلا برای تمامی افراد و تمامی سنین یکسان است. انجام کارهای پرخطر و رعایت نکردن نکات بهداشتی ممکن است که شما را بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دهد.
آیا ابتلا به ویروس کرونا برای افراد آسمی خطرناک است؟
ابتلا به این ویروس همهگیر برای افرادی که به بیماریهای زمینهای مبتلا هستند بسیار خطرناک است. کرونا در افراد آسمی به راحتی تولید عفونت میکند و در مدت کوتاهی میتواند کل دستگاه تنفسی شما را درگیر کند. به همین باید تمام سعی خود رارباید بکنید تا به صورت همزمان به بیماری آسم و کرونا مبتلا نشوید.
آیا مصرف اسپری کورتونی آسم سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند؟
مصرف هیچ یک از داروهای آسم روی سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار نیست. سعی کنید داروهای خود را طبق دستور پزشک و به موقع مصرف کنید. ایجاد بیماریهایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا باعث ایجاد حملات آسمی میشود. ویروس کرونا نیز میتواند حملات آسمی شدیدی برای فرد بیمار ایجاد کرده و وی را به شدت بدحال کند.
استفاده از اسپریهای آسم در زمان همهگیری ویروس کرونا ضروری است؟
پاسخ این سوال با قاطعیت مثبت است. فرد مبتلا به آسم باید در تمامی مدت شیوع این ویروس از اسپریهای خود استفاده کند. هنوز تاریخ دقیقی برای پایان یافتن پاندمی ویروس کرونا مشخص نیست و از آنجایی که بیماری آسم همیشه همراه شماست باید روی آن کنترل داشته باشید.
تفاوتهای علائم ویروس کرونا با آسم چیست؟
همانطور که در متن به شما توضیح دادیم علائم بیماری آسم و کرونا به شدت به هم شبیه است. تفاوتهایی نیز بین این دو بیماری وجود دارد که ممکن است تشخیص را کمی برای شما آسان کند. در بیماری آسم علائمی مانند تب یا درد عضلانی وجود ندارد. علائمی مانند تنگی نفس یا سرفه در بیماری آسم با استفاده از اسپری تنفسی به سرعت فرو کش میکند اما در بیماری کرونا سرفهها ممتد هستند.
در بسیاری از مراکز درمانی برای تشخیص بیماری کرونا از عکسبرداری سیتیاسکن استفاده میشود. در تصویر عکس ریه فرد مبتلا به آسم، ریهها کاملا حالت طبیعی دارند، اما عکس ریه فرد مبتلا به ویروس کرونا به وضوح عفونت دستگاه تنفسی را نشان میدهد.
سخن پایانی
بسیاری از افراد در سراسر دنیا از این ویروس وحشت دارند و زندگی آنها به طور کلی مختل شده است. افسردگی و بیماریهای روانی از مشکلاتی هستند که برخی از افراد دنیا به خاطر شیوع ویروس کرونا با آن دستوپنجه نرم میکنند. یکی از مهمترین نگرانیها تداخل بیماری آسم و کرونا است؛ اگر شما هم به بیماری آسم مبتلا هستید و نگرانید که مبادا به این ویروس مبتلا شوید، باید اضطرابهای بیمورد خودتان را کنار بگذارید. داشتن استرس و هیجانات کاذب ممکن است حملات آسمی زیادی را برای شما ایجاد کند. با انجام نکات بهداشتی، استفاده از ماسک استاندارد و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، دیگر راهی برای ورود این ویروس در بدن ما وجود نخواهد داشت. پرستاران و پزشکان زیادی هستند که شبانه روز در راه مبارزه با این ویروس تلاش میکنند. بهتر است که با انجام دقیق دستورالعملهای بهداشتی قدردان زحمات کادر درمان باشیم و آنها را در شکست ویروس کرونا همراهی کنیم.
نظرات کاربران