بیماری‌های ناشی از عوارض چاقی برای زنان و مردان

اشتراک گذاری مطلب

بیماری‌های ناشی از عوارض چاقی برای زنان و مردان

شواهد جدید از یک مجموعه داده نشان می‌دهند که هر چند چاقی سلامتی همه افراد را با تهدیداتی روبه‌رو می‌کند، ولی بیماری‌ها و عوارض چاقی برای زنان و مردان متفاوت هستند.

در سال‌های گذشته تحقیقات گسترده‌ای از تبعات چاقی بر سلامت منتشر شده است. تجزیه و تحلیل مجموعه‌ای از داده‌ها نشان می‌دهد که عوارض چاقی برای زنان و مردان را تا حدودی متفاوت است. هر چند چاقی، یکی از رایج‌ترین معضلات مربوط به سلامتی در میان جمعیت جهان است، اما همچنان برخی آن را جدی نمی‌گیرند. اگر شما اضافه وزن دارید بد نیست نگاهی به این مطلب بیاندازید.

در ایالات متحده آمریکا، داده‌های مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها نشان می دهند که این وضعیت متابولیکی ۹۳.۳ میلیون بزرگسال را در سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۱۶ درگیر کرده است. این موضوع مربوط به سلامتی تا حدودی پزشک‌ها را درگیر می‌کند، زیرا می‌تواند افراد را در معرض سایر مشکلات مانند دیابت نوع دوم، بیماری قلبی و برخی انواع سرطان قرار دهد.

ولی مطابق یک پژوهش انجام شده در دانشگاه آکسفورد انگلستان، خطر ابتلا به دیگر بیماری‌ها برای زنان در مقایسه با مردان متفاوت است.

بیماری‌های ناشی از چاقی در مردان

علاوه‌ بر این، این پژوهش نشان می‌دهد که چاقی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های بیشتر ومتنوع‌تری -نسبت به آنچه پزشک‌ها پیش از این پی برده بودند- را افزایش دهد. چکیده‌ای از یافته‌های محققان را که در  نشریه PLOS Genetics منتشر شده در ادامه می‌خوانید.

مؤلفان در مقدمه مقاله خود بیان می‌کنند: «کاملا بدیهی است که چاقی بر سلامتی انسان تأثیر منفی می‌گذارد و شیوع چاقی در سراسر جهان در حال افزایش است. در بررسی‌های مشاهده‌ای هم چاقی کلی و هم توده چربی با بیماری‌های قلبی و مرگ‌ومیر مرتبط شده‌اند». سپس اضافه می‌کنند: «ولی ارتباط‌ جنسیت و همچنین نقشی که ویژگی‌های چاقی در دلایل اصلی مرگ‌ومیر -فراتر از بیماری‌های قلبی- بازی می‌کنند، بررسی نشده‌اند.»

تفاوت عوارض چاقی برای زنان و مردان

 در این پژوهش، مؤلف اول دکتر جنی سنسین و همکارانش اطلاعات ژنتیکی و سه معیار متفاوت از چاقی را در یک گروه، شامل ۲۲۸۴۶۶ زن و ۱۹۵۰۴۱ مرد تجزیه و تحلیل کردند. 

معیار‌های چاقی عبارت بودند از:

  • شاخص توده بدنی (BMI)
  • نسبت دور کمر به دور باسن
  •  نسبت دور کمر به دور باسن براساس شاخص توده بدنی

محققان به این داده‌ها از طریق بیوبانک انگلستان دسترسی یافتند.

براساس این تجزیه و تحلیل، دکتر سنسین و گروهش دریافتند که چاقی می‌تواند گستره خطر ابتلا به این بیماری‌ها را در یک فرد افزایش دهد.

  • بیماری عروق کرونر قلبی
  •  سکته مغزی
  • دیابت نوع اول و دوم
  • بیماری مزمن انسدادی ریه
  • بیماری کبد چرب غیر الکلی
  • بیماری مزمن کبد
  •  نارسایی کلیه
  • سرطان ریه

 در مقایسه داده‌های مربوط به زنان و مردان چاق، تفاوت‌هایی در خطر عوارض چاقی برای زنان و مردان مشاهده شد. به نظر می‌رسد زنان چاق نسبت به مردان چاق بیشتر با خطر ابتلا به دیابت نوع دوم مواجه هستند.

از سوی دیگر، مردان چاق نسبت به زنان چاق بیشتر با خطر ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه و بیماری مزمن کلیه مواجه هستند.

عوارض چاقی برای زنان و مردان

دکتر سنسین می‌گوید: «این پژوهش نشان می‌دهد اضافه‌وزن چقدر می‌تواند برای سلامتی انسان مضر باشد و اینکه زنان و مردان در اثر چاقی به بیماری ‌های متفاوتی مبتلا می‌شوند.»

گروه پژوهش ذکر می‌کند که این یافته‌ها بر اهمیت پیشگیری و درمان چاقی برای پیشگیری از بروز دیگر مشکلات سلامتی، تأکید می‌کنند.

«با توجه به شواهد متقاعدکننده آسیبی که در نتیجه چاقی به صورت طیف گسترده‌ای از بیماری‌های منجر به مرگ افراد را تهدید می‌کند جدی است. بنابراین یافته‌های ما بر نیاز مبرم به معیار‌های سلامتی عمومی برای کاهش چاقی تأکید می‌کنند.»

آن‌ها در ادامه بیان می‌کنند شواهدی که نشان می‌دهند چاقی به احتمال زیاد منجر به گستره بزرگی از بیماری‌ها می‌شود، می‌توانند استراتژی‌های مربوط به سلامتی عمومی با هدف پیشگیری را تغییر دهند.

0

0 نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.