عوارض دیر شام خوردن چیست

اشتراک گذاری مطلب

عوارض دیر شام خوردن چیست

مطالعات اخیر نشان داده که خوردن غذاهای پرکالری و دیر شام خوردن، سبب مشکلات قلبی و عروقی در زنان می­‌شود. در این مطلب پیش رو درباره عوارض دیر شام خوردن و مشکلاتی که برای قلب به وجود می‌‌آورد خواهیم گفت.

در سبک زندگی ایرانی‌ها، وعده شام، وعده بسیر مهمی محسوب می‌شود چراکه همه در این زمان منزل هستند و می‌تواندد این وعده غذایی را در کنار یکدیگر میل کنند. به همین دلیل غذاهای پرکالری معمولا انتخاب ما ایرانی هاست که در آخرین ساعات شب آن را می‌خوریم. اما اگر از عوارض دیر شام خوردن آگاهی داشته باشیم، آنگاه این وعده را به زمان جلوتری تغییر می‌دهیم. در این مطلب در باره عوارض شام دیر وقت خواهیم گفت. 

فهرست مطالب

عوارض دیر شام خوردن بر سلامت قلب

عوارض شام دیر وقت برای سلامتی چیست

روزانه شواهد بیشتری مبنی بر تاثیر زمان وعده­‌های غذایی بر سلامت قلبی متابولیکی (cardiometabolic) بررسی و اثبات می‌شود. برای مثال، یکی از مطالعات اخیر نشان داده است که داشتن وعده­ غذایی زودهنگام، به کاهش وزن افراد کمک می‌­کند. در حالی‌که، از عوارض دیر شام خوردن می‌توان به افزایش وزن و کاهش سرعت متابولیسم بدن اشاره کرد. در زبان فارسی نیز ضرب‌المثلی وجود دارد که تاکید می‌کند صبحانه را با دوست بخور و شام را با دشمن. هر چند اغراق زیادی در ذات این مثل وجود دارد و شام یکی از وعده‌های اصلی غذایی محسوب می‌شود، اما در مورد عوارض دیر شام خوردن هیچ تردیدی وجود ندارد.

پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که وعده‌­های غذایی دیرهنگام موجب بروز علائم مرتبط با دیابت و بیماری­‌های قلبی می­‌شوند. سایر مطالعات صورت‌گرفته روی موش­‌­ها و افراد شرکت­‌کننده نشان داده است که تنظیم درست زمان وعده­‌های غذایی به کنترل میزان قند خون کمک می­‌کند.

در حال حاضر، نتایج تحقیق جدیدی به یافته­‌های پیشین اضافه شده و بیانگر این نکته است که خوردن کالری­ بیشتر در وعده شام، به احتمال زیاد بر سلامت قلب و عروق خانم­‌ها تاثیر منفی دارد.

این پژوهش جدید در مراحل اولیه خود قرار دارد و نتایج آن در نشست­‌های علمی انجمن قلب آمریکا (AHA's)، در سال ۲۰۱۹ در فیلادلفیا ارائه می‌­شود.

در واقع زنانی که صبح‌ها زودتر از خواب بیدار می‌شوند و صبحانه کامل می‌خورند نه تنها سالم‌تر هستند بلکه کمتر دچار افسردگی می‌شوند. اگر این موضوع برایتان جالب است در این مطلب از وبسایت سبک زندگی درباره فواید سحرخیزی در درمان افسردگی زنان بیشتر بخوانید. 

سلامت قلب با الگوهای صحیح غذا خورن 

نور ماکارم، پژووهشگر دانشکده پزشکان و جراحان دانشگاه کلمبیا (واقع در نیویورک) و نویسنده اصلی این مقاله به همراه همکارانش، ۱۱۲ زن سالم را با میانگین سنی ۳۳ سال، برای این مطالعه بررسی کردند. 

محققان، سلامت قلب و عروق شرکت­‌کنندگان را یک‌بار ابتدای تحقیقات و بار دیگر یک‌سال پس از شروع پژوهش با استفاده از روش «هفت‌خوان سلامتی» (Life's Simple 7 ) ارزیابی کردند. «هفت‌خوان سلامتی» (Life's Simple 7 ) روشی برای اندازه‌­گیری سلامت قلب و عروق و دارای هفت فاکتور ریسکی قابل تغییر بوده که توسط AHA ایجاد شده است.

 پژوهش «هفت‌خوان سلامتی»، شامل هفت فاکتور فشار خون، کلسترول، قند خون، فعالیت بدنی، رژیم، وزن و وضعیت سیگار کشیدن است. محققان بر اساس این فاکتورها میزان سلامت قلب و عروق را برای هر فرد محاسبه کردند.

زنان شرکت­‌کننده، با نوشتن وعده­‌های غذایی خود، میزان، نوع و زمان غذا خوردن خود را در هفته اول تحقیق و سپس یک‌سال پس از آن، ارزیابی و گزارش کردند. پژوهشگران از این اطلاعات برای محاسبه ارتباط بین سلامت قلب و عروق و زمان وعده­‌های غذایی استفاده کردند. ما در اینجا راه داشتن رژیم غذایی متعادل را به شما معرفی کرده‌ایم.

عوارض دیر شام خوردن بر سلامتی قلب 

این پژوهش نکات جدیدی از عوارض دیر شام خوردن را آشکار کرد:

افرادی که بعد از ساعت ۶ بعد ازظهر غذاهای پرکالری مصرف می­‌کنند، قلب و عروق ضعیف‌­تری دارند. در واقع، به ازای افزایش هر یک‌ درصد کالری دریافتی بعد از ساعت ۶، امتیاز سلامت قلب و عروق افراد کاهش یافته است. همچنین، فشار خون و شاخص توده بدنی(BMI) رو به افزایش و کنترل قند خون رو به کاهش است.

نتایج مشابهی نیز برای افزایش هر یک درصد کالری مصرفی بعد از ساعت هشت شب به دست آمد. در این مطلب نیز می‌توانید درباره شام لاغری بیشتر بخوانید. 

شام دیروقت

نویسنده اصلی این مقاله بیان کرد: روش­‌هایی که تاکنون برای جلوگیری از بیماری‌­های قلبی وجود داشته، بر نوع و میزان غذای افراد تمرکز داشته است. این نتایج اولیه نشان می­‌دهند که توجه به زمان و میزان کالری مصرفی در وعده شام، رفتاری ساده و قابل تغییر است که می‌­تواند به کاهش ابتلا به بیماری‌­های قلبی کمک کند. نور ماکارم در ادامه اظهار داشت که برای داشتن نتایج واقعی‌­تر، می‌­بایست این آزمایش را در نمونه­‌های بزرگ­‌تر و جمعیت­‌های مختلف تکرار کرد.

کریستین نیوبای، استاد پزشکی و کاردیولوژی دانشگاه دوک آمریکا، در مورد نتایج این پژوهش گفته است:

«از نظر من این یک تحقیق مهم است. این نتایج، بیشتر از آنکه قطعی باشند، بنیادی هستند. اما، تصور می­‌کنم که بینش و درک بسیاری جالبی را در مورد جنبه‌ه­ای تغذیه و چگونگی تاثیر آن بر فاکتورهای ریسکی قلب و عروق ارایه می­‌کنند، مواردی که قبلا به آن­‌ها فکر نکرده بودیم».

سخن پایانی 

هیچکدام از نتایج پژوهشی بر حذف وعده شام اصرار ندارند، بلکه معتقدند پیروی از الگوی تغذیه‌ای سالم و زمان مناسب خوردن وعده‌های غذایی اهمیت بیشتری دارد. از آنجایی که بعد از شام به سرعت به رختخواب می‌روید، باید در زمان مناسب این وعده را میل کنید تا گرفتار عوارض دیر شام خوردن نشوید. 

۵

۱ نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.