search

از کشمش چه می‌دانیم؟

خواص کشمش سبز و سیاه

clock icon زمان خواندن ۳ دقیقه گلناز محمدپور دوشنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۱۷:۱۲

خواص کشمش سبز و سیاه
۵/ ۵.۰۰
امتیاز دهید
در مورد خواص کشمش گفتنی زیاد است اما به طور کلی منبع خوبی از مواد مغذی ضروری‌، معدنی و انرژی به شکل کالری و قند است که در طول روز یک میان وعده سریع و ساده محسوب می‌شود.

ارزش غذایی

انرژی129 کیلوکالری
کربوهیدرات34.11 گرم
پروتئین1.42 گرم
چربی کل0.11 گرم
کلسترول0 میلی گرم
فیبر خوراکی1.9 گرم

کشمش، یک ماده غذایی سالم و مقوی است که می‌توان آن را به رژیم غذایی و همچنین ماست و غلات اضافه کرد؛ البته اگر در حد اعتدال مصرف شود. کشمش را می‌توان به عنوان میان وعده هم استفاده کرد. اگر شما جزو کسانی هستید که همیشه در جیب‌تان کشمش دارید، بهتر است با خواص آن آشنا شوید.

آن‌‌چه در این مطلب خواهید خواند:

فواید کشمش

آیا خوردن کشمش خطر هم دارد؟

ارزش غذایی کشمش

آیا در خانه می‌توان کشمش درست کرد؟

مراحل تهیه کشمش در خانه

سایر موارد مصرف کشمش

خلاصه

 

فواید کشمش

کشمش می‌تواند یک ماده مفید و سودمند در رژیم غذایی باشد.

کمک به هضم

مصرف کشمش روشی ساده برای کمک به سالم‌ ماندن دستگاه گوارش است. کشمش حاوی فیبرهای محلول مفیدی است که به بهبود هضم غذا کمک می‌کند.

جلوگیری از کم‌خونی

از خواص کشمش می‌توان به جلوگیری از کم‌خونی اشاره کرد. کشمش حاوی مقادیر خوبی از آهن‌، مس و ویتامین‌هاست و برای ساخت گلبول‌های قرمز و حمل اکسیژن در بدن ضروری است. 

کشمش سیاه

 کاهش اسید معده

کشمش حاوی مقادیر قابل توجهی مواد معدنی مفید مانند آهن، مس، منیزیم و پتاسیم است. این مواد معدنی دارای خاصیت قلیایی در مقیاس pH هستند و به تعادل سطح اسیدیته در معده کمک می‌کند.

کاهش خطر بیماری‌های قلبی با خواص کشمش

مطالعات نشان داده است خوردن منظم کشمش در مقایسه با سایر میان وعده‌ها، باعث کاهش عوامل خطر قلبی عروقی مانند فشار خون می‌شود. زیرا کشمش سدیم کمی دارد و البته منبع خوبی از پتاسیم هم به‌ شمار می‌آید و به بهبود عملکرد عروق خونی کمک می‌کند.

مبارزه با سلول‌های سرطانی

کشمش منبع خوبی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است. آنتی‌اکسیدان‌ها ضروری هستند، زیرا می‌توانند بدن را از رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. آسیب اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد، از عوامل خطرناک در بسیاری از انواع سرطان، رشد تومور و پیری هستند.

کشمش محافظ چشم است

از دیگر خواص کشمش کمک به سلامت چشم است. کشمش حاوی پلی‌فنول است؛ آنتی‌اکسیدانی که سلول‌های چشم را از آسیب رادیکال آزاد محافظت می‌کنند. این ویژگی می‌تواند به محافظت از چشم در برابر اختلالات وابسته به چشم مانند تباهی لکه زرد (تاری یا عدم دید در میدان بینایی- macular degeneration) و آب مروارید کمک کند.

بهبود سلامت پوست با کشمش

آنتی‌اکسیدان‌ها به جوان ماندن سلول‌های پوستی کمک کرده و از آسیب‌دیدگی و پیری سلول‌ها جلوگیری می‌کند. از دیگر خواص کشمش مواد مغذی ارزشمندی مانند ویتامین-ث، سلنیوم و روی است. این ترکیب از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها علاوه بر کمک به رژیم غذایی، بر ایجاد سلامت پوست تاثیرگذارند.

انواع کشمش

کاهش قند خون با خوردن کشمش

مطالعات پزشکی نشان می‌دهد خوردن منظم كشمش در مقایسه با خوردن سایر تنقلات‌، به كاهش قند خون در افراد منجر می‌شود. اگرچه جزو خواص کشمش قند آن است، اما مصرف آن در مقایسه با میان وعده‌های فرآوری‌شده باعث کاهش هموگلوبين گليكوزيله (hemoglobin a1c) می‌شود که نشانه‌ای از مدیریت قند خون است. به معنای دیگر، یک وعده غذایی شامل کشمش، در کنترل و برطرف کردن میل به سایر شیرینی‌جات موثر است. 

آیا خوردن کشمش خطر هم دارد؟

با اینکه کشمش به طور کلی مفید است، در برخی مواقع بهترین میان وعده نیست. به عنوان مثال افرادی که به دنبال دریافت کالری کمی هستند، باید در خوردن مقادیر زیاد کشمش مراقب باشند. از خواص کشمش این است که به اندازه یک انگور کالری دارد با اینکه بسیار کوچکتر است. پس خوردن بیش از حد کشمش به راحتی می‌تواند به دریافت کالری زیادی منجر شود.

نگرانی دیگر در مورد خوردن بیش از حد کشمش، افزایش فیبر محلول است. فیبر زیاد ممکن است باعث ناراحتی دستگاه گوارش مانند گرفتگی‌، گاز و نفخ و در برخی از افراد حتی ممکن است باعث اسهال شود. با این حال باید توجه داشت که این پیامدها تنها در صورت مصرف بالای کشمش اتفاق می‌افتد، زیرا این ماده غذایی فیبر زیادی ندارد. در نهایت، به دلیل کوچک بودن کشمش، ممکن است باعث خفگی در کودکان و یا افراد مستعد خفگی شود. در نتیجه، این افراد بهتر است به جای کشمش از میوه‌های تازه استفاده کنند. 

ارزش غذایی کشمش

 از آنجایی که کشمش، انگور خشک شده است، ارزش غذایی شبیه به انگور خواهد داشت؛ با وجود این، برخی استثنائات وجود دارد. به عنوان مثال، در حالی که هر دو منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌های خاص هستند، کشمش ممکن است حاوی مقادیر بیشتری از آنتی‌اکسیدان باشد زیرا فرآیند خشک‌کردن، آنتی‌اکسیدان‌ها را حفظ می‌کند. خشک‌شدن همچنین میزان ویتامین-ث را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

نتایج یک مطالعه تحقیقاتی در ژورنال سلامت تغذیه‌ای نشان می‌دهد، کشمش نسبت به سایر میوه‌های خشک محبوب‌‌، مقادیر آنتی‌اکسیدان و فنول بسیار بالایی دارد. به‌ویژه، کشمش منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها به نام‌های فلاونول گلیکوزیدها و اسیدهای فنولیک است و مقدار ORAC آن حدود ۳۴۰۰ است.  ORAC مخفف جذب رادیکال اکسیژن است و مقدار آنتی‌اکسیدان یک ماده غذایی را نشان می‌دهد.

در این بررسی آمده است که بدن می‌تواند از آنتی‌اکسیدان‌ها در کشمش به طور موثری استفاده و آن‌ها را به یک منبع ساده و مؤثر از آنتی‌اکسیدان‌های رژیمی تبدیل کند.

آیا در خانه می‌توان کشمش درست کرد؟

کشمش نتیجه از بین بردن رطوبت انگور است. کشمش استاندارد معمولا از انگورهای بدون بذر حاصل می‌شود ، اگرچه تولید کشمش از بیشتر انگورها امکان‌پذیر است. با اینکه کشمش‌های فروشگاهی به طور کلی همه طبیعی و ارزانند و همچنین نمونه‌های ارگانیک نیز یافت می‌شود، برخی افراد ترجیح می‌دهند خودشان آن را تهیه کنند. خوشبختانه‌، تهیه کشمش با استفاده از فر یا دستگاه میوه خشک‌کن ساده و آسان است. 

 

یکی از تنقلاتی که مانند کشمش از میوه خشک شده تهیه می‌شود، برگه زردآلو است. برای اطلاع از خواص و ارزش غذایی برگه زردآلو روی لینک زیر کلیک کنید:

ارزش غذایی برگه زردآلو

 

مراحل تهیه کشمش در خانه

  1. انگورها را کاملا بشویید و دانه‌های آسیب‌دیده را جدا کنید.
  2. در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.
  3. یک قابلمه آب را جوش بیاورید و انگور را به مدت یک دقیقه بپزید. فقط به اندازه‌ای که پوست آن‌ها نرم شود.
  4. دوباره انگورها را صاف کرده تا رطوبت اضافی آن گرفته شود.
  5. انگورها را در سینی فر یا دستگاه خشک‌کن میوه قرار دهید.
  6. انگورها را داخل فر با دمای ۲۲۵ درجه فارنهایت حدود سه ساعت بپزید.
  7. برای خشک‌کن‌ درجه حرارت را روی ۱۳۵ درجه فارنهایت و برای مدت زمان ۲۴ ساعت یا تا زمانی که رطوبت اضافی از بین برود تنظیم کنید. 
  8. کشمش‌ها را در یک ظرف خالی از هوا نگهداری کنید.

کشمش سبز

سایر موارد مصرف کشمش

  •  به سالاد تازه سبز اضافه کنید. 
  •  به سالاد کلم بروکلی یا کلم اضافه کنید.
  •  با جو دوسر یا سایر غلات صبحانه میل کنید.
  •  به برخی از غذاهای برنجی یا کاری‌ها اضافه کنید.
  •  به مایه ی نان، کیک یا پنکیک برای شیرین‌شدن به‌جای شکر تصفیه‌شده اضافه کنید.

خلاصه

کشمش می‌تواند یک روش ساده برای اضافه‌کردن میوه‌، مواد مغذی سالم و آنتی‌اکسیدان‌ها به رژیم غذایی باشد. با توجه به خواص کشمش خوردن منظم آن می‌تواند به سلامتی بدن کمک کرده و از بروز برخی از اختلالات جلوگیری کند. با این حال‌، اعتدال در خوردن کشمش بسیار ضروری است، زیرا قند و کالری آن بالاست و این نکته برای افردای که سعی در کاهش وزن دارند اهمیت دارد.

نظرات کاربران