۹ درمان ساده و موثر برای درمان خشکی لب در بارداری

اشتراک گذاری مطلب

۹ درمان ساده و موثر برای درمان خشکی لب در بارداری

دوران بارداری سیستم بدنی مادر با تغییرات زیادی همراه می‌شود. یکی از این تغییرات خشکی لب در بارداری است که در برخی از مادران با اگزمای دور لب شایع می‌شود. با چندیدن راه کار خانگی ساده می‌توان خشکی و ترک گوشه لب در بارداری را درمان کرد.

به علت تغییر در هورمون‌های بارداری، تغییرات زیادی را در پوست زنان ایجاد می‌شود. تغییراتی مثل ایجاد لکه، آکنه، کهیر، حساسیت پوستی، چربی یا خشکی بیش از اندازه پوست یا اگزمای بارداری. خشکی لب در بارداری یک نوع عارضه پوستی است که خیلی از زنان در طول دوران حاملگی آن را تجربه می‏‌کنند. اگزمای دور دهان هم در همین دسته قرار می‏‌گیرد و هم برای زنانی که پیش از آن تجربه اگزما داشته‌‎اند پیش می‌‎آید و هم برای آن‎هایی که هیچوقت اگزما نگرفته‎‌اند. در این مطلب به بررسی علل بروز خشکی لب در بارداری می‌پردازیم. 

فهرست مطالب 

اگزمای دور دهان

چرا زنان باردار دچار اگزما می‏شوند

اگزمای بارداری، رایج‌‏ترین نوع عارضه پوستی در طول این چند ماه است. در همین راستا جالب است بدانید که بیش از نیمی از بیماران اگزما، باردار هستند. طبق نظر تعدادی از پزشکان اگزما به دلیل عدم کارکرد دستگاه ایمنی بدن یا اختلالات خودایمنی به وجود می‎‌آید و در اغلب موارد، علت اگزمای دور دهان، باکتری فوزوباکتریوم در بدن معرفی می‌شود. اکثر زنانی که تجربه ابتلا به اگزما را داشتند، با احتمال بیشتری در طول بارداری هم دوباره آن یا خشکی لب در بارداری را تجربه کرده‌اند.

اگزمایی به نام آتوپیک درماتیت می‌تواند دور لب زنان باردار را درگیر کند. اگزمای اطراف دهان اغلب به صورت نقاط قرمز و برجسته، پوسته پوسته و خارش‏دار دیده می‏‌شود. از علائم آتوپیک درماتیت خشک و پوسته پوسته شدن دور دهان را می‏‌شود نام برد و که ممکن است با ترشح نیز همراه باشد.

آیا اگزمای دور دهان برای زنان باردار خطرناک است

در اکثر مواقع، اگزمای دور لب را می‏‌شود با پماد یا انواع نرم‏‌کننده کنترل کرد و در صورتی که نوع این اگزما شدید باشد، ممکن است پزشک متخصص پوست برایتان پماد استروئیدی تجویز کند. برای دوران بارداری این پماد کاملا مناسب است، اما پیشنهاد می‌شود که حتما قبل از استفاده، وضعیت خود را برای پزشک معالجتان توضیح دهید.

با انجام موارد زیر، می‌توانید علائم خشکی لب در بارداری را کاهش بدهید یا از ایجاد آن جلوگیری کنید:

  • گرمای زیاد اگزما را بیشتر می‏‌کند. پس به جای دوش آب داغ، دوش آب ولرم بگیرید.
  • پوست دور لبتان را همیشه با نرم‏‌کننده نرم نگه دارید. در این مطلب نیز می‌توانید درباره خشکی لب و راه‌های درمان آن بیشتر بخوانید. 
  • بعد از حمام، نرم‏‌کننده یا بالم لب به لب‏هایتان بزنید.
  • کرم یا لوازم آرایشی حساسیت‌‏زا به پوستتان نزنید و لباس‌هایی که وقت پوشیدنشان ممکن است با صورت برخورد کنند را نپوشید.
  • اگر در یک شهر خشک زندگی می‏‌کنید در خانه‌تان دستگاه بخور بگذارید. تا رطوبت مورد نظر تامین شود.
  • در طول روز آب زیادی بنوشید و بدنتان را هیدراته نگه دارید.

تشخیص اگزما

تشخیص اگزما در دوران بارداری

معمولا پزشکان می‌توانند به سادگی، اگزمای دور لب در بارداری را تشخیص بدهد اما این احتمال هم وجود دارد که تشخیص این بیماری نیاز به بیوپسی داشته باشد. حتما تمامی تغییراتی که در بدن خود احساس می‏‌کنید را به پزشک معالجتان اطلاع دهید تا اگزما با آکنه، کهیر یا انواع عوارض پوستی دیگر اشتباه گرفته نشود. جهت جلوگیری از تداخل دارویی با داروهای رفع اگزما حتما سوابق بیماری و داروهایی که مصرف می‎کنید را به پزشک خود بگویید.

خشکی لبها

علت خشکی لب در بارداری

همانطور که پیش‌تر گفته شد خشکی لب و پوست یک بیماری شایع در بارداری است، برخی از علل آن عبارتند از:

کم آبی علت خشکی لب

  • کم آبی بدن

اغلب اوقات علت ترک گوشه لب در بارداری ناشی از کم آبی بدن است. در زیر تعدادی از علت‌های کم آبی شرح داده شده‌اند:

  • هورمون‌های بارداری منجر به افزایش سوخت و ساز بدن و تکرر ادرار می‌شود که همین موضوع منجر به از دست دادن آب بدن شود.
  • کمی حالت تهوع و استفراغ در ماه‌های اول بارداری طبیعی است. اما درصورتی که این حالت تهوع‌ها آزاردهنده باشند، می‌تواند منجر به کم آبی بدن و خشکی لب شود.
  • فرزند درحال رشد شما برای رشد به مقدار زیادی آب نیاز دارد و طبیعتا این میزان آب را از بدن شما دریافت می‌کند.

تنفس دهانی و خشکی لب در بارداری

  • تنفس دهانی و خشکی لب در بارداری

حاملگی در بعضی افراد می‌تواند منجر به گرفتگی بینی شود، به همین علت اغلب خانم‌ها تنفس دهانی را ترجیح می‌دهند که همین منجر به خشکی لب‌ها در بارداری می‌شود.

دیابت بارداری و خشک شدن لب

  • دیابت بارداری و خشکی لب 

متاسفانه تعدادی از زنان در زمان بارداری خود، دچار دیابت بارداری می‌شوند. از علائم این بیماری، بالا رفتن سطح قند خون، تکرر ادرار، تشنگی و خشکی لب‌ها می‌شود.

عوارض جانبی دارو و خشکی لب

  • عوامل دیگر خشکی لب در بارداری

عوامل زیر باعث خشکی لب یا ترک خوردن گوشه لب در بارداری می‌شوند که دلیل پایه‌ای آن مربوط به بارداری شما نیست:

  • آب و هوای سرد و خشک
  • زبان زدن مکرر به لب‌ها
  • بعضی از بیماری‌ها از جمله سندروم شوگرون (نوعی اختلال وابسته به دستگاه ایمنی که باعث خشکی چشم، دهان و خستگی می‌شود)
  • عوارض جانبی برخی از دارو‌ها و روش‌های درمانی
  • استفاده از رژلب و خمیر دندان نامرغوب
  • کمبود برخی از ویتامین‌ها از جمله ویتامین ب، آهن و روی

درمان خشکی لب در بارداری

چگونه ترک خوردن گوشه لب‌ در بارداری را درمان کنیم

درصورتی‌که علت خشکی لب‌ها در بارداری دیابت نباشد، بیماری محسوب نمی‌شود. به همین دلیل ترفندهای خانگی که در ادامه گفته می‌شود، می‌تواند درمان موثری برای آن باشد.

هیدراته کردن بدن

  • مایعات مصرف کنید

همانطور که بیان شد اکثرا دلیل عمده خشکی لب‌ها در بارداری کم آبی بدن است. جهت جلوگیری از این عارضه همواره بدن خود را هیدراته نگه دارید. برای این منظور صبح‌ها بعد از بیدار شدن یک تا دو لیوان آب بنوشید. علاوه بر آن پیش از مصرف هر وعده غذایی و شب‌ها پیش از خواب حداقل یک لیوان آب بنوشید.

ازدیگر مزایای نوشیدن مایعات علاوه بر پیشگیری از خشکی لب‌ها، سلامتی عمومی کودک و دفع سموم بدن است.

زبان زدن به لب

  • از زبان زدن به لب‌ها یتان خودداری کنید

اکثر افراد تصور می‌کنند با انجام  این عمل لب‌هایشان نرم‌تر می‌شود، ولی حقیقت این است ‌که با زبان زدن به لب‌ها، عملا خشکی لب را تشدید می‌کنید. با تبخیر بزاق از روی لب‌ها، منجر به از دست دادن رطوبت بیشتری می‌شود و در نهایت به خشکی لب‌ها می‌انجامد.

رازلین برای پوست

  • به لب‌هایتان وازلین بزنید

وازلین به دلیل اینکه پوست را مرطوب نگه می‌دارد روش موثری در درمان خشکی لب محسوب می‌شود. حتما چندین مرتبه در روز و همچنین پیش از خوابیدن وازلین روی لبتان بمالید. با این کار از خشکی و پوسته پوسته شدن آن جلوگیری می‌کنید. در این مطلب درباره فواید وازلین برای پوست بیشتر بخوانید. 

اسکراب برای خشکی لب

  •  دوبار در هفته لب‌ها را اسکراب کنید 

این روش درمانی در صورتی‌که لب‌های شما بسیار پوسته پوسته و خشک هستند، روش بسیار موثری است. جهت انجام این‌کار از یک مسواک قدیمی استفاده کنید. به نرمی مسواک را بر روی لب‌هایتان بکشید. با این‌ کار پوست‌های مرده لب‌ها از بین می‌روند. سپس یک مرطوب کننده طبیعی مثل روغن نارگیل یا بالم مناسب خود را بر روی لب‌ها بمالید.

جهت لایه برداری از ترکیب عسل و شکر استفاده کنید. سه قاشق غذاخوری عسل را با همین مقدار شکر ترکیب کنید. این خمیر را به روی لب‌ها ماساژ دهید تا پوست مرده برداشته شود. بعد از آن با آب ولرم بشویید.

استفاده از مرطوب کننده برای خشکی لب

  •  از مرطوب کننده مناسب استفاده کنید

 احتمالا اولین اقدام شما بعد از خشکی لب، استفاده از رژ لب و مرطوب کننده لب است. اما در صورتی‌که یک مرطوب کننده نامناسب استفاده کنید، خشکی لب را تشدید می‌کند. برای اینکار از مرطوب کننده حاوی ویتامین ای (Vitamin E)  استفاده کنید.

استفاده از روغن لب برای خشکی لب

  •   از روغن‌های طبیعی استفاده کنید

روغن‌هایی مثل نارگیل، زیتون برای درمان خشکی لب‌ها که به علت خشکی و سردی هوا پدید آمده‌اند، کمک کننده هستند. روغن‌های گفته شده را روی لب‌های خود ماساژ دهید تا رطوبت لازم لب‌هایتان را تامین کند و به این صورت از خشکی لب‌ها در بارداری پیشگیری شود.

استفاده از گل سرخ برای درمان خشکی لب

  •   از گلبرگ‌های گل سرخ استفاده کنید

تعدادی گلبرگ گل سرخ را بشویید و چند ساعت در شیر یا گلیسیرین بخوابانید. در مرحله بعد این گلبرگ‌ها را به خوبی بکوبید و از آن یک خمیر به دست آورید و سپس آن را روی لب‌ها بمالید. انجام اینکار دو تا سه بار در روز و شب‌ها قبل از خواب برای درمان خشکی لب بسیار مفید است.

استفاده از الوئه ورا برای درمان خشکی لب

  • از ژل آلوئه‌ورا استفاده کنید

همگی خاصیت درمانی و تسکین دهنده‌ی آلوئه‌ورا را به خوبی می‌شناسیم. در صورتی که روزانه مقداری ژل آلوئه‌ورا بر روی لب‌هایتان بمالید، به درمان و تسکین لب‌هایتان کمک می‌کند. معمولا ژل آلوئه‌ورا مزه خوشایندی ندارد اما خاصیت فوق العاده آن ارزش استفاده از آن را دارد.

استفاده از خیار برای درمان خشکی لب

  • از برش‌های خیار استفاده کنید

 یکی دیگر از روش‌های ساده و طبیعی برای درمان خشکی لب‌ها در بارداری استفاده از خیار است. برای این منظور یک برش خیار را به نرمی روی لب هایتان بمالید تا آب خیار جذب پوست لب‌هایتان شود. اجازه دهید ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی لبتان بماند و سپس لب‌ها را آبکشی کنید. برای گرفتن نتیجه مطلوب این عمل را چند مرتبه در هفته انجام دهید تا سرعت ترمیم و درمان لب‌هایتان را بالا ببرید.

سخن پایانی

همانطور که گفته شد، روش‌های گفته شده در این مطلب برای درمان خشکی لب در بارداری بسیار موثر هستند. ولی جهت جلوگیری از خشکی دوباره لب‌ها، همیشه آن‌ها را مرطوب و چرب نگه دارید و حتما به مقدار کافی آب بنوشید. از قرار گرفتن در گرما و سرمای شدید جلوگیری کنید و مثل همیشه اصول تغذیه سالم را رعایت کنید. 

۳

۲ نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.