search

با از دست دادن شغل چگونه کار پیدا کنیم

clock icon زمان خواندن ۴ دقیقه زهرا خلجی چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۱۳:۳۵

با از دست دادن شغل چگونه کار پیدا کنیم
۵/ ۴.۰۰
امتیاز دهید

از دست دادن شغل یکی از بدترین اتفاقات ممکن برای هر فرد شاغل است، به خصوص زمانی‌ که خارج از کنترل و غیرمنتظره باشد. از سوی دیگر، هنگامی که هیچ حس مثبتی در آن شغل نداریم از دست دادن شغل نیز می‌تواند یکی از بهترین اتفاق‌ها در زندگی حرفه‌ای ما تلقی شود. با اینکه ممکن است بیکار شدن ناگهانی در زمان وقوع به ما آسیب روحی وارد کند، اما می‌تواند همزمان به ما انگیزه بدهد تا با بهبود مسیر حرفه‌ای خود مجددا کار پیدا کنیم. 

ممکن است با از دست دادن شغل، نتوانیم خیلی زود شغل جدید و مورد نظرمان را بیابیم و بخاطر بیکاری انگیزه‌ خود را از دست بدهیم. از دست ‌دادن شغل ناراحت‌کننده است و حتی بدتر از آن اخراج شدن! زمانی‌که بیکار می‌شویم درآمدی نداریم و روابط دوستانه با همکاران را از دست رفته می‌بینیم، حتی اگر به یکدیگر قول بدهیم که با هم در ارتباط باشیم. بهتر است به خود فرصت و اجازه ناراحتی داده، اما در نظر داشته باشیم که این حالت موقتی و کوتاه باشد و باید پس از مدتی بر آن غلبه کنیم. باید به جای غصه خوردن برای شغل از دست رفته باید هرچه سریع‌تر کار پیدا کنیم.

آن‌چه در این مطلب خواهید خواند:

چگونه دوباره کار پیدا کنیم

نکاتی برای مصاحبه پس از از دست دادن شغل 

از دیگران کمک بگیریم

بیکاری

چگونه دوباره کار پیدا کنیم

 نام خودتان را در پرونده بیکارها قرار دهید

 اگر بدون هیچ تقصیری شغل‌تان را از دست داده‌اید برای این پرونده واجد شرایط هستید. بسته به شرایط حتی اگر اخراج هم شده باشید می‌توانید در این بخش ثبت نام کنید. 

زمانی‌که بیکار شدید در جست‌وجوی کار باشید. یکی از راه های پیدا کردن شغل مراجعه به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. در صورتی که جویای کار هستید می‌توانید به نزدیک‌ترین کاریابی به آدرس زیر مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت کنید. 

https://www.mcls.gov.ir/fa/kar/karyabi

گزینه‌های بیمه درمانی‌تان را بررسی کنید

در مورد گزینه‌های ادامه پوشش بیمه درمانی با مدیر یا اداره منابع انسانی خود مشورت یا گزینه‌ بیمه بیکاری را بررسی کنید. بودجه شخصی داشته باشید؛ چراکه میزان حقوق بیکاری شما از حقوق دریافتی شما کمتر خواهد بود، بنابراین به این فکر کنید که چگونه می‌توانید کمی پول پس‌انداز کنید.

نام خود را در گوگل جست‌وجو و پروفایل لینکدین خود را به روز کنید

نام خود را در گوگل جست‌وجو کنید تا ببینید کارفرمای بالقوه شما با چه اطلاعاتی درباره شما روبه‌رو خواهد شد. مطمئن شوید همه نتایجی که درباره شما در موتور جست‌وجوی گوگل ظاهر می‌شود درست و مناسب است. برای این منظور بهتر است حساب لینکدین فعالی داشته باشید تا کارفرمای بالقوه شما بتواند با مرور حساب شما، اطلاعات خوبی از سابقه کاری و تحصیلی و همچنین مهارت‌های شما به دست آورد. پروفایل لینکدین را به روز کنید و مطمئن شوید همه اطلاعات گنجانده شده با روزمه‌تان مطابقت دارد.

حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی‌ را ویرایش کنید

 صفحات مجازی شما احتمالا در لیست نتایجی که با جست‌وجوی نام شما در گوگل ظاهر شده است خواهد بود. مطمئن شوید که همه پست‌ها برای دیدن عموم مناسب است. درغیر اینصورت اطلاعات و پست‌های خود را ویرایش کرده و تنظیمات را به حالت حریم خصوصی تغییر دهید.

رزومه‌ خود را به روز کنید

پیش از ارائه درخواست برای شغل، رزومه خود را به روز کنید. مطمئن شوید در روزمه‌ خود مهم‌ترین مهارت‌های‌تان را ذکر کرده‌اید و مدارک تحصیلی مرتبط با شغل درخواستی‌تان را در آن گنجانده‌اید. این کار، باعث می‌شود تا در زمان مصاحبه تصویر بهتری از شما ارائه شود.

رزومه کاری

فهرست شغل‌ها را بررسی کنید

برای جست‌وجوی شغل نیز می‌توانید به سایت‌های کاریابی مراجعه کنید. یک جست‌وجوی ساده در گوگل لیستی از این سایت‌ها به شما معرفی خواهد کرد. 

جست‌وجوی شغلی‌تان را متمرکز کنید 

از گزینه‌های پیشرفته جست‌وجو استفاده کنید تا روی فهرست شغل‌ها تمرکز داشته و بر پایه مهارت و علاقه و محل مورد نظرتان به دنبال آن باشید. وقت‌تان را با درخواست‌هایی که مناسب شما نیستند هدر ندهید. بدانید که یک بازار رقابتی شغلی وجود دارد و اگر صلاحیت لازم را نداشته باشید مورد توجه قرار نمی‌گیرید.

یک نامه هدفمند بنویسید

وقتی پای درخواست شغلی در میان است، کوتاهی نکنید. نامه شما باید دلایل قانع کننده‌ای در مورد دلیل استخدام شدن شما داشته باشد. از نامه خود طوری استفاده کنید که خواننده در کمترین زمان ممکن متوجه صلاحیت شما برای این شغل شود.

نکاتی برای مصاحبه پس از از دست دادن شغل 

ارزش خود را بدانید

در زمان مصاحبه درباره حقوق دریافتی‌تان از شما سوال می‌شود، سابقه حقوق دریافتی شما مهم است و همچنین انتظارات شما از میزان حقوق. آیا می‌خواهید حداقل را دریافت کنید؟ چه مقدار باید درآمد داشته باشید؟ در مورد حقوق دریافتی‌تان اطلاعات کامل داشته باشید. 

 لباس مناسب برای مصاحبه تهیه کنید

بعضی شغل‌ها به چند مصاحبه نیاز دارد، درحالی که برخی نیز ممکن است تلفنی انجام شود. برای آن‌هایی که حضوری است آمادگی داشته باشید و لباس مناسب فضا را بپوشید.

مصاحبه را تمرین کنید

بهترین راه برای آمادگی مصاحبه شغلی تمرین است، تمرین و تمرین و تمرین. رایج‌ترین سوال‌های مصاحبه‌کننده‌ها را مرور و خودتان را برای پاسخ به آن‌ها آماده کنید.

تشکر کنید و منتظر بمانید 

رفتار شما بسیار مهم است. این رفتار شماست که می‌تواند در قرار مصاحبه بعدی و یا حتی یک پیشنهاد شغلی تفاوت ایجاد کند. برای تشکر و پیگیری از مصاحبه‌کنندگان خود زمان بگذارید.

از دست دادن شغل

بی‌انگیزه نشوید

بدون شک شما آنچه انتظار دارید را از بیشتر کارفرمایان نمی‌شنوید. متاسفانه بیشتر شرکت‌ها در مورد پرونده‌های رد شده و همچنین دلایل عدم پذیرش برخی از تقاضاها توضیحی ارائه نمی‌دهند. مراحل مصاحبه ممکن است بیش از انتظار شما طول بکشد. ممکن است از شما بخواهند سه یا چهار و یا حتی مصاحبه‌های بیشتری انجام دهید تا درباره انتخاب شما تصمیم‌گیری شود. خود را برای شرایطی آماده کنید که ممکن است مورد تایید کارفرما نباشید و در نتیجه برای شغل انتخاب نشوید. در چنین شرایطی انگیزه خود را از دست ندهید. مشکل از شما نیست، کارفرما به دنبال کسی است که مناسب‌ترین فرد برای شغل باشد. چه بهتر! شغل نداشته باشید بهتر از این است که در موقعیتی قرار بگیرید که نتیجه‌ای نداشته باشد.

خواندن این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: چگونه مصاحبه شغلی موفق داشته باشیم؟

از دیگران کمک بگیریم

با شبکه دوستان و آشنایان در ارتباط باشید

برای کمک به جست‌وجوی شغل از لینکدین، شبکه فارغ التحصیلان دانشگاه و شبکه‌های حرفه‌ای و شخصی خود استفاده کنید. از دوستانتان بخواهید اگر با شغلی مواجه شدند که با مطابق خواسته‌های شما بود، اطلاع دهند.

به دنبال معرف باشید

حالا که با دوستان و آشنایان ارتباط گرفته‌اید، به دنبال شخص معرف باشید. اگر شما از شغلتان اخراج شده‌اید داشتن یک معرف مناسب در مصاحبه‌های درخواست شغلی بسیار مهم است. یک لیست از بهترین معرف‌ها برای خودتان انتخاب کنید که از زمان آغاز مصاحبه، منتظر تماس شرکت‌ها باشند.

چگونه کار پیدا کنیم

از درخواست کمک نترسید

از درخواست کمک نترسید. دوستان و خانواده از اینکه به شما کمک کنند خوشحال خواهند شد، اما اگر ندانند که کمک می‌خواهید کاری از دستشان بر نمی‌آید. فرقی نمی‌کند که به وام احتیاج دارید، ماشین لازم دارید، پرستار بچه می‌خواهید، نیاز به معرفی یا توصیه‌نامه دارید و یا حتی برای مصاحبه، به دنبال لباس هستید؛ برای درخواست کردن از دوست و خانواده شک نکنید.

نظرات کاربران