تفاوت تزریق بوتاکس با فیلر پوستی

اشتراک گذاری مطلب

تفاوت تزریق بوتاکس با فیلر پوستی

بالا رفتن سن و از بین رفتن بافت چربی منجر به افتادگی پوست و ایجاد چین و چروک می‌شود. تزریق بوتاکس و فیلر از راه‌های برطرف کردن این موارد هستند. در واقع شمار گزینه‌های درمان چین و چروک به طور فزاینده‌ای رو به افزایش است و تعداد قابل توجهی محصولات بدون نسخه وجود دارند که برای این منظور به کار می‌روند. اما اگر تفاوت‌های بوتاکس و فیلر را نمی‌دانید این مطلب را بخوانید.

تزریق بوتاکس (سم بوتولینوم) و فیلرهای پوستی روش‌هایی طولانی‌مدت برای مقابله با چین و چروک به شمار می‌روند و هر دو می‌توانند برای بهبود چین و چروک مورد استفاده قرار گیرند؛ با وجود این، روش‌های مذکور دارای تفاوت‌هایی هستند که لازم است آن‌ها را در نظر داشته باشید. شمار زیادی از افراد برای بهره‌مند شدن از روش‌های ماندگارتر به مراکز درمانی و کلینیک‌های زیبایی مراجعه می‌کنند که نیاز به مشاوره صحیح و آموزش لازم برای بهره‌مندی از این خدمات را دارند. در اینجا نکات لازم و تفاوت‌های اصلی بوتاکس و فیلرهای پوستی شرح داده شده است.

آن‌چه در این مطلب خواهید خواند:

بوتاکس چیست

آیا تزریق بوتاکس موثر است

عوارض تزریق بوتاکس

فیلرهای پوستی

تزریق فیلر تا چه اندازه تاثیر دارد

عوارض جانبی و خطرات تزریق فیلر چیست

بوتاکس چیست

بوتاکس به خودی خود، ماده‌ای است که از نوعی باکتری به دست می‌آید و دارای خواص شل کننده و آرامش‌بخش عضلانی است. این ماده، بیش از دو دهه است که در بازار وجود داشته و برای درمان اختلالات عصبی ناشی از ضعف عضلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. به علاوه، این دارو در درمان میگرن و برخی موارد پزشکی دیگر نیز کاربرد دارد.

بوتاکس در قدم نخست برای درمان چین و چروک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چین و چروک‌ها، به طور طبیعی در اطراف چشم و دهان و همین طور در ناحیه میان دو ابرو (خط اخم) ظاهر شده و با بالا رفتن سن افزایش می‌یابند. تزریق بوتاکس موجب می‌شود که ماهیچه‌های موجود در این نواحی به طور موقت فلج شده و در نتیجه حرکات ماهیچه‌ها و به تبع آن چین و چروک‌های پویا را کاهش می‌دهد.

بوتاکس صورت

تزریق بوتاکس در درمان چروک‌ها و خطوط ناشی از تجزیه کلاژن موثر نیست. ارائه‌دهندگان خدمات درمانی مورد نظر، این سم را به عضلاتی تزریق خواهند کرد که حرکات آن‌ها در ایجاد چین و چروک‌های مذکور تاثیرگذار است. فرآیند تزریق، تنها چند دقیقه به طول می‌انجامد؛ با این حال، دو هفته زمان لازم است تا اثرات استفاده از این ماده مشاهده شود.

در اغلب موارد، تزریق بوتاکس توسط متخصصان پوست و چشم انجام می‌گیرد. استفاده از بوتاکس فرآیندی ایمن و موثر بوده و اکثر افراد، این کار را بدون نیاز به عمل جراحی یا سپری کردن زمان بهبود به انجام می‌رسانند. 

آیا تزریق بوتاکس موثر است

طبق اظهارات آکادمی چشم پزشکی آمریکا (AAOS)، تزریق بوتاکس در اغلب موارد موثر بوده و اثرات آن طی یک تا دو هفته پس از تزریق قابل مشاهده خواهد بود. عوارض جانبی تزریق بوتاکس بسیار اندک است و در صورت بروز، پس از مدت کوتاهی از بین می‌روند. در صورتی که مشکل خاصی داشته باشید، به احتمال قوی از تاثیرات کامل بوتاکس بهره‌مند نخواهید شد، بنابراین لازم است پیش از انجام این کار با پزشک متخصص مشورت کنید. تزریق بوتاکس نیازی به طی کردن دوران بهبودی ندارد؛ به این ترتیب، پس از انجام این کار به راحتی می‌توانید روال عادی زندگی خود را دنبال کنید.

بوتاکس تنها برای سه تا چهار ماه ماندگاری داشته و سپس در صورت تمایل برای حفظ اثرات آن، باید هر چند ماه یک بار تزریق آن تجدید شود. 

خواندن این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: ۱۷ روش برای خلاص شدن از پف زیر چشم

عوارض تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس مانند هر روند درمانی دیگری ممکن است با برخی عوارض جانبی همراه باشد. بهتر است پیش از انجام این کار به پزشک متخصص مراجعه کرده و معاینه شوید؛ زیرا، وجود مشکلات مختلف می‌تواند تزریق این مواد را با اثرات جانبی همراه کند. توصیه آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا ( AAOS) این است که برای پیشگیری از عوارض جانبی احتمالی، بهتر است تزریق بوتاکس تنها بر روی افرادی انجام شود که از سلامت کامل برخوردار هستند. عوارض احتمالی تزریق بوتاکس عبارت است از:

  • کبودی در محل تزریق
  • افتادگی پلک (ممکن است تا چند هفته طول بکشد)
  • سرخ شدن و سوزش چشم
  • سردرد

برای کمک به کاهش برخی عوارض جانبی می‌توان پیش از تزریق از قطره چشم استفاده کرد. به علاوه، لازم است چند روز پیش از انجام عمل تزریق بوتاکس مصرف هرگونه داروی رقیق کننده خون را متوقف کرده و به این ترتیب، از ایجاد کبودی جلوگیری کنید.

در موارد زیر، استفاده از بوتاکس توصیه نمی‌شود؛

  • بارداری یا شیردهی
  • ضعیف بودن عضلات صورت
  • وجود برخی مشکلات پوستی نظیر ضخیم بودن پوست یا زخم‌های عمقی
  • ابتلا به ام.اس (multiple sclerosis) یا انواع دیگری از بیماری‌های عصبی-عضلانی

فیلرهای پوستی

فیلرهای پوستی نیز در درمان چین و چروک و در درجه نخست برای درمان خط خنده به کار می‌روند. با این حال، در برخی موارد در حجم‌دهی به لب‌ها و گونه‌ها، بهبود ظاهر دست‌ها و ترمیم اثرات به جا مانده از زخم‌ها کاربرد دارد. گفتنی است، تزریق فیلر برای حجم دادن به سایر قسمت‌های بدن از جمله، پستان‌ها توصیه نمی‌شود.

فیلرهای پوستی دارای انواع مختلفی بوده و همچون بوتاکس قابل تزریق هستند. بعضی انواع این پُرکننده‌ها، عملکردی موقتی داشته و در بافت‌های نرم صورت و در امتداد خط خنده به کار می‌روند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده، از میان انواع گوناگون این ماده، گزینه‌های زیر را تائید کرده است:

  • هیدروکسی آپاتیت کلسیم (Radiesse): یک محلول ژل مانند با عملکردی موقتی است که تاثیرات آن به مدت ۱۸ ماه دوام خواهد داشت.
  • کلاژن: ماده‌ای با عملکرد موقتی است که تاثیرات آن به مدت چهار ماه دوام خواهد داشت.
  • هیالورونیک اسید (hyaluronic acid): ماده‌ای با عملکردی موقتی است که پس از گذشت شش تا دوازده ماه تاثیر خود را از دست می‌دهد.
  • پلی‌لاکتیک اسید ال (poly-L-lactic acid) که با عناوین Sculptra و Sculptra Aesthetic نیز شناخته می‌شود؛ ماده‌ای صنعتی است که تاثیرات آن تا دو سال دوام خواهد داشت.
  • دانه‌های پلی‌متیل متاکریلات (polymethylmethacrylate): تنها نوع دائمی فیلرهای پوستی است که در دسترس قرار دارند.

عوارض بوتاکس

به طور معمول، تزریق فیلر توسط متخصصان پوست و جراحان پلاستیک انجام می‌شود؛ با این حال، سایر ارائه دهندگان خدمات درمانی نیز ممکن است قادر به انجام این کار باشند. هزینه تزریق فیلر بسته به نوع و مقدار آن متغیر خواهد بود. بنابراین، به منظور آگاهی از تعداد جلسات مورد نیاز و تخمین قیمت نهایی بهتر است با ارائه کننده خدمات درمانی مربوطه مشورت کنید.

خواندن این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: همه آنچه در مورد عمل جراحی پلک باید بدانید

تزریق فیلر تا چه اندازه تاثیر دارد

تزریق فیلر نیز از جمله درمان‌های موثری است که در مقایسه با بوتاکس، تاثیر ماندگارتری دارد. با وجود این، نتایج به دست آمده با توجه به نوع فیلر انتخابی متفاوت خواهند بود. فیلر از بوتاکس گران‌تر بوده و نیازمند تجدید و ترمیم است.

عوارض جانبی و خطرات تزریق فیلر چیست

اگرچه ممکن است فیلر بیش از بوتاکس عوارض داشته باشد، اما معمولا عوارض جانبی شدیدی در تزریق آن مشاهده نمی‌شود. 

در واقع تزریق فیلر، معمولا با عوارضی ملایم همچون بی‌حسی و تورم همراه است که یا با کمپرس سرد درمان می‌شود یا پس از مدت زمانی از بین می‌روند. برخی از عوارض جانبی تزریق فیلر عبارتند از:

  • واکنش آلرژیک
  • کبودی
  • عفونت
  • خارش
  • بی‌حسی
  • سرخ شدن محل تزریق
  • زخم شدن محل تزریق
  • بثورات پوستی
  • تورم طولانی‌مدت (در موارد حاد)

بهتر است پیش از تزریق فیلرهای خاص، آزمایش آلرژی انجام داده و از سلامت خود قبل از تزریق مطمئن شوید. گفتنی است، این روش درمانی ممکن است برای افراد سیگاری چندان موفقیت آمیز نباشد. 

0

0 نفر امتیاز داده‌اند

% 0

۵

% 0

۴

% 0

۳

% 0

۲

% 0

۱

امتیاز دهید

image

لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید


نظرات کاربران


image

هنوز هیچ دیدگاهی ثبت نشده

حق همه‌ی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیم‌های مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.

دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) می‌باشد.