خوشبختانه، لحظههای سخت حسادت معمولا با گذشت زمان کوتاهی از بین میروند. اما چه اتفاقی میافتد اگر از بین نروند؟ چه میشود اگر حسادت شما بیشتر شده و روی روابط شما تاثیر منفی بگذارد؟ شاید زمان آن رسیده تا با این دسته احساسات به شکل مسقیم مواجه شویم. اما چگونه؟ در ادامه مواردی را برای کنترل حسادت بررسی میکنیم. روشهایی که اگر آنها را بکار گیرید تا حد زیادی میتوانید احساس حسادت خود را کنترل کنید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
احساس حسادت میتواند ناامیدکننده و حتی همراه عذاب وجدان باشد. واقعیت این است که همه افراد هر از گاهی دچار حسادت میشوند، این هم بخشی از مشکلات انسان بودن است. «مارک بورگ»، متخصص و یکی از نویسندگان «سلامت رابطه و بد ارتباطی» میگوید: «از لحاظ زیستشناختی و احساسی، ارتباط ما با دیگران از مکانیسمهای اولیه بقای ما به شمار میرود». حسادت میتواند این حس را به شما القا کند که پیوند شما به کسی که دوستش دارید در معرض تهدید قرار گرفته و در اثر آن خود شما احساس خطر خواهید کرد.
بورگ میگوید: « ما انتظار داریم عزیزانمان به ما حس امنیت دهند. بنابراین، زمانی که این کار را نمیکنند، ما حسادت میکنیم». مثلا شما هر پنجشنبه با یکی از دوستان خود قهوه میخوردید، اما بعد از مدتی او آخر هفتهها در کلاس عکاسی ثبت نام کرده و دیگر زمانی برای ملاقات همیشگی با شما ندارد. ناگهان این حس غریب به سراغ شما میآید که گویا او به اندازه گذشته به شما توجه نمیکند. در نتیجه حسادت میکنید که شاید او در کلاس با فرد دیگری خوش میگذراند. داستانهایی مثل این بسیار رایج هستند و ممکن است به شما و رابطهتان آسیب برساند. حسادت خلق شما را بهم میریزد و تمرکز شما بر وظایف مهمتر را از بین میبرد. بورگ میگوید: «بدتر از همه اینها چیست؟ وقتی اوضاع به همین صورت باقی میماند و به رابطهتان آسیب میزند».
خواندن این مطلب میتواند برای شما مفید باشد: علائم افسردگی کدامند و چگونه بر آن غلبه کنیم؟
ممکن است فکر کنید بهترین راه برای مقابله با حسادت بیتوجهی یا درنظر نگرفتن آن است. اما تظاهر به این که حسی وجود ندارد، میتواند شروعی برای یک فاجعه احساسی باشد. بورگ میگوید: «در این حالت است که حسادت شما سمی شده، به گونهای اغراق شده عمل میکند و میتواند به شدت نابودگر باشد».
«ریزا گانل»، مشاور خانواده و ازدواج پیشنهاد میکند: «برای کنترل حسادت ابتدا نفس عمیقی بکشید. حالا زمان بگذارید تا قبل از اقدامات دیگر درباره حس واقعی خود و این که چگونه قرار است واکنش نشان دهید، فکر کنید». به این صورت که:
قبل از آن که خود را حسود بنامید، یادتان باشد که حسادت امری است ذهنی و نباید اجازه دهید ذهن شما کاری کند که توسط افکار و احساساتتان بلعیده شوید. آرام باشید و منطقی با موضوع برخورد کنید. گانل میگوید: «با این دیدگاه میتوانید بفهمید که آیا احساس شما پشتوانه منطقی دارد و باید به آن پاسخ دهید و یا امری است مطلقا احساسی و نباید به آن توجهی داشت».
آیا حسادت شما ریشه در رفتاری دارد که شخصی در گذشته انجام داده یا ناشی از حساسیت خودتان است؟ جواب این سوال تعیین میکند که آیا مساله نیاز به سخن گفتن با فرد مورد نظر دارد (شاید همسر شما همیشه در مهمانیها با سایرین صمیمی میشود) یا مسالهای است که برای حل آن باید روی خودتان کار کنید (مثلا همسر سابق شما خیانت کرده، بنابراین نگران هستید که همسر فعلی نیز چنین کند).
گانل میگوید: «نوشتن احساسات روی کاغذ، گاهی جریان سیلاب آنها را کند کرده و کمک میکند قبل از انجام اقدامی احساسی، شفافتر فکر کنید».
هنگامی که آرام شدهاید و میدانید دقیقا چه احساسی دارید، شخص دیگری را نیز با خودتان همراه کنید. درباره تفکرات خود، صادق و صریح باشید. همچنین به جای انتقاد، برای بررسی و فهمیدن دقیق احساس حسادت خود درخواست کمک کنید. گانل میگوید: «این کار به شما فرصت میدهد راجع به تقویت رابطهتان صحبت کرده و مانع از سرزنش یکدیگر شوید. شاید از شنیدن این که اشخاص دیگر نیز حس حسادت داشتهاند متعجب شوید».
0 نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.