مطالعهای نشان میدهد، برخی مواد شیمیایی موجود در ضد آفتابها و سایر محصولاتی که دارای خاصیت محافظتی در برابر اشعه UV هستند، با افزایش خطر ابتلا به بیماری آندومتریوز همراه میشوند. اگرچه شورای محصولات مراقبت شخصی (Personal Care Products Council)، نماینده تولیدکنندگان لوازم آرایشی، این پژوهش را ضعیف و غیرقابل قبول دانسته و بیان کرده است که نباید مردم را از مواد محافظتکننده در برابر آفتاب (مانند کرم ضد آفتاب) ترساند. در ادامه نتایج این پژوهش را بیشتر توضیح میدهیم.
آنچه در این طلب میخوانید:
آندومتریوز بیماری دردناکی است که در نتیجه رشد بافت آستری داخل رحم، در جایی خارج از رحم اتفاق میافتد. با رشد این بافت در بخشهای دیگر بدن، معمولا در ناحیه شکمی و در اطراف تخمدانها و لولههای فالوپ، پخش و همانند بافتهای درون رحم ضخیم میشود و همزمان با چرخه قاعدگی از بین میرود. ابتلا به بیماری آندومتریوز میتواند دلیل ایجاد زخم و نازایی در زنان باشد. مطالعات تخمین زدهاند که در سراسر جهان از هر ده زن، یک نفر به این بیماری مبتلاست. البته پژوهشهای دیگری نیز آندومتریوز را شایعتر میبینند.
بنزوفنونها به راحتی از طریق پوست جذب میشوند. مطالعات انجام شده توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) نشان داده كه این مواد در ادرار ۹۷ درصد از افراد مورد آزمایش وجود دارند.
طبق اظهارات «کنان» (Kurunthachalam Kannan)، محقق و استاد بهداشت عمومی و بهداشت محیط «مرکز سلامت ودزورث نیویورک» واقع در آلبانی: «این ترکیبات استروژنی هستند و عملکرد استروژن را در بدن تقلید میکنند». بر اساس نظر کنان، عملکرد استروژنی بنزوفنون-۳، که با نام اُکسیبنزون روی برچسبهای کرمهای ضدآفتاب دیده میشود، حتی از بیس فنول-آ (BPA) نیز قویتر دارد. BPA نوعی ماده شیمیایی است که در برخی از پلاستیکهای خاص یافت میشود.
علت آندومتریوز هنوز دقیق مشخص نیست، اما هورمون زنانه استروژن از عوامل تقویتکننده آن است. یکی از شیوههای درمانی این بیماری، گاهی اوقات شامل داروهایی است که موجب کاهش سطح این هورمون میشوند.
در مطالعهای که نتایج آن در مجله «علم و فناوری محیط زیستی» منتشر شده، غلظت پنج نوع ماده شیمیایی از نوع بنزوفنون را، در ادرار بیش از ششصد زن تحت معاینه برای تشخیص آندومتریوز، ارزیابی کردند. بنزوفنونها در محصولات مختلفی استفاده میشوند، زیرا مادهای شناختهشده در برابر UV هستند. مقادیر کم این ماده برای تثبیت فرمولاسیون محصولاتی با بستهبندی شفاف، مانند لاک ناخن به کار میرود. غلظت های بیشتر این ماده نیز در برخی ضد آفتابها دیده میشود.
به طور کلی، این مطالعه نشان داد که در بین بنزوفنونها، تنها یک نوع به نام بنزوفنون-۱، ارتباطی قوی با خطر ابتلا به آندومتریوز دارد. احتمال ابتلا به آندومترویز در زنانی که بیشترین مقدار بنزوفنون-۱ را در ادرار خود داشتند، در مقایسه با زنانی با کمترین مقدار این ماده، ۶۵ درصد بیشتر بود. طبق دادههای پایگاه اینترنتی CosmeticsInfo.org، بنزوفنون-۱، نوعی ماده شیمیایی افزودنی است که بیشتر در لاک ناخن استفاده میشود، اما این ماده میتواند در بدن به دنبال تجزیه اُکسیبنزون (ماده اصلی موجود در ضد آفتاب) نیز تشکیل شود.
«لیندا لورتز»، پروفسور و مدیر ایمنی و سمشناسی مربوط به شورای تولید محصولات مراقبت شخصی درباره تحقیقات انجام شده میگوید: «ما این پژوهش را بسیار ضعیف و غیرقابل اطمینان میدانیم. محققان هیچ اطلاعاتی در مورد استفاده و مقدار مصرف ضد آفتاب در زنان ندارند، در نتیجه نمیتوان متوجه شد که این افراد چقدر در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتهاند».
او در ادامه گفت: «مصرفکنندگان نباید هیچگونه نگرانی در این مورد داشته باشند؛ مهم، داشتن ایمنی در برابر آفتاب است».
زنان مورد بررسی در این مطالعه ساکن کالیفرنیا بودند و در ماههای تابستان، بنزوفنون بیشتری در ادرار آنها تشخیص داده شد.
«سونیا لوندر»، تحلیلگر ارشد «کارگروه محیطی (EWG» در واشنگتن میگوید: «این نتایج تاثیر کرمهای ضدآفتاب را در ایجاد بیماری مشخص میکنند».
برای کسب اطلاعات کامل درباره ضد آفتاب این مطلب را بخوانید: همه چیز درباره کرمهای ضد آفتاب
با توجه به نتایج مطالعه دیگری که توسط CDC انجام شده، لوندر بیان کرد: «میزان بیشتر این ماده در فصل تابستان و همچنین در افرادی با پوستی روشنتر، نقش موثر ضد آفتاب را در این محاسبات نشان میدهد». با این حال، کارگروه محیطی، راهنمای خود را در ارتباط با موارد ایمنی ضد آفتاب و همچنین برچسب نشاندهنده اکسیبنزون (به عنوان مادهای که مردم باید از آن اجتناب کنند) ارائه کرده است.
لوندر در مصاحبه با WebMD گفته است: «طی دو سال گذشته و بر طبق مطالعاتی که انجام شده، دیدگاه ما در مورد این مواد نگرانکننده است و سطح این نگرانی با نتایج به دست آمده مطابقت دارد».
او در ادامه چنین گفته: «تعداد پژوهشهایی که روی انسان انجام شده باشد بسیار اندک هستند، اما همین دادههای حاصل از کارهای آزمایشگاهی بر این نکته تاکید دارند که این ماده شیمیایی و همه اعضای این خانواده از مواد شیمیایی، واقعا دارای اثرات استروژنی است».طبق اظهارات لوندر، علاوه بر عملکرد شبه استروژنی اکسیبنزون در بدن، این ماده برای بسیاری از افراد حساسیتزاست و سبب تحریک پوست میشود.
بر اساس اطلاعات EWG، ایمنترین ضد آفتابها دارای مواد معدنی مانند اکسید روی یا تیتانیوم اکسید به عنوان مواد طبیعی محافظتکننده در برابر UV هستند.
0 نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.