search

روش‌های موثر مراقبت از پوست کودکان در تابستان

clock icon زمان خواندن ۹ دقیقه غزاله ابوالفتحی شنبه ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ ۱۰:۵۰

روش‌های موثر مراقبت از پوست کودکان در تابستان
۵/ ۵.۰۰
امتیاز دهید

مراقبت از پوست کودکان در فصل تابستان یکی از مهم‌ترین کارهایی است که والدین میبایست به آن توجه ویژه داشته باشند. چرا که اگر والدین توجه کافی نداشته باشند، آفتاب شدید و سوزان فصل تابستان می‌تواند برای پوست ظریف و با لطافت کودکان بسیار مضر بوده و در آینده برایشان عوارض بدی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل توصیه ما به والدین اینست که نسبت به مراقبت از پوست کودکان خود در فصل تابستان توجه ویژه‌ای داشته باشند. در همین راستا سعی ما در این مقاله بر این است که مطالبی کاربردی در مورد مراقبت از پوست کودکان در تابستان ارائه کنیم.

فهرست مطالب 

روش مراقبت از پوست کودکان

روش‌های مراقبت از پوست کودکان در تابستان

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی ملانوما است که به عنوان یک نوع سرطان پوست بدخیم شناخته می‌شود. متاسفانه آفتاب سوختگی‌های متعدد در دوران کودکی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. دکتر ادلاید هبرت، متخصص پوست و مدیر بخش پوست اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه تگزاس در هیوستون در این باره می‌گوید: «در صورتی که از همان دوران  کودکی به فرزندان‌تان مراقبت از پوستشان را آموزش دهید، در بزرگسالی نیز این رفتار را ادامه دار خواهد بود. برای مثال می‌توان به پوشاندن لباس مناسب برای کودکان اشاره کرد که برای حفاظت از پوست آسیب پذیرشان ضروری است».

حتی در رابطه با اهمیت و تاثیر کرم‌های ضد آفتاب هم محققان آمریکایی به والدین توصیه می‌کنند که برای مراقبت از پوست کودکان در تابستان وپیشگیری از ابتلا به سرطان پوست در آن‌ها، در استفاده از کرم‌های ضدآفتاب برای کودکان به هیچ عنوان کوتاهی نکنند. چرا که استفاده از کرم ضدآفتاب در سنین کودکی، خطر ابتلا به چین وچروک و عوارض ناشی از آفتاب سوختگی در دوران بزرگسالی را نیز کاهش می‌دهد.

حال با توجه بر این که به نوع پوشش کودکان هم اشاره کردیم می‌توان گفت که چون اغلب کودکان در فصل‌های گرم‌تر سال، لباس‌های بازتری تن می‌کنند، پوستشان به میزان بیشتری در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار می‌گیرد. به همین دلیل بهتر است تمام صورت (جز اطراف چشم‌ها)، گوش‌ها، گردن و پشت زانوهای آن‌ها را به میزان کافی ضدآفتاب بزنید. برای این منظور ابتدا باید روش استفاده از این ابزار محافظتی را به کودکان آموزش داد سپس روش‌های جلوگیری از آفتاب سوختگی را به آن‌ها آموخت.

 برای مثال می‌توان به آموزش طریقه استفاده از کرم‌های ضد آفتاب اشاره کرد. به این صورت که برای ضد آفتاب زدن می‌بایست  حدود ۱۵الی۳۰ دقیقه پیش از خروج از منزل این کار را انجام دهید و هر ۲ ساعت یک‌بار نیز حتما آن را تمدید کنید.

حتی بهتر است از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر که شدیدترین ساعت تابش نور آفتاب است، از بازی بچه‌ها در فضای آزاد یا بیرون و بردن آنها برای خرید و تفریح خودداری کنید و سعی کنید با انجام بازی‌های کودکانه در خانه، مانع از بیرون رفتن آنها شوید. 

گفتنی است استفاده از کرم‌های ضدآفتاب، در سنین کمتر از ۶ ماهگی ممنوع است. پس، نوزادان زیر ۶ ماه را به هیچ وجه در ساعت‌های اوج تابش نور خورشید از خانه بیرون نبرید.

توصیه هایی برای مراقبت از پوست کودکان در تابستان

مراقبت از پوست در استخر

  • مراقبت از پوست کودکان در تابستان به هنگام شنا در استخرهای روباز

اگر تصمیم دارید که به  فرزندانتان این اجازه را بدهید که در استخرهای روباز شنا کنند، حتما باید توجه داشته باشید که هر ۱.۵ ساعت، ضدآفتاب را تمدید و از ضدآفتاب‌های مقاوم در برابر آب استفاده کنید. اگرسن فرزندتان نیز بالای ۶ سال هست نیز می‌توانید نحوه استفاده ازکرم‌های ضدآفتاب را به آن‌ها آموزش دهید تا بتوانند خودشان مصرف ضدآفتاب را هنگام ورزش، بازی و فعالیت هایی که در فضای باز صورت می‌گیرد، تمدید کنند.

خرید ضد آفتاب

  • نکاتی برای خرید ضد آفتاب کودکان

یکی از نکات مهمی که باید زمان خرید ضدآفتاب برای بچه‌ها به آن دقت کنید، این است که حتما می‌بایست محصول و برندی را تهیه کنید که مناسب با پوست کودکان باشد. برای راهنمایی بیشتر باید گفت که بهتر است ضدآفتاب بچه‌ها، حاوی ترکیب‌هایی مانند دی اکساید تیتانیوم یا زینک اکساید باشد. به این دلیل که این ترکیب‌ها، کمترین میزان تحریک را برای پوست‌های حساس و لطیف بچه‌ها ایجاد می‌کنند و علاوه برآن قابلیت این را هم ندارند که جذب پوست آن‌ها شوند.

محققان آمریکایی به صراحت اعلام کرده‌اند که در حال حاضر، این دو ترکیب، ایمن‌ترین ترکیب‌های موجود در ضدآفتاب‌های مختلف برای بچه‌ها هستند که در بازار نیز موجود می‌باشند. علاوه بر این دو ترکیب بهتر است بدانید که هر چند سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از ترکیب هایی مانند اکسی بنزون و رتینیل را هم در کرم‌های ضدآفتاب تایید کرده است اما استفاده از چنین کرم هایی با این ترکیب هامی تواند برای پوست نازک بچه‌ها خطرناک باشد.

ضدآفتاب بچه‌ها باید دارای SPF۳۰ یا بالاتر باشد که این مقدار بستگی به منطقه‌ای دارد که در آن زندگی می‌کنید. در زمان خرید و انتخاب نیز باید روی برچسب ضدآفتاب مخصوص کودکان نگاهی بیندازید تا عبارت «broad spectrum» را روی آن ببینید. این عبارت به این معنی است که این محصول، پوست فرزند دلبندتان را هم در برابر اشعه UVA و هم در برابراشعه UVB محافظت می‌کند.

نکته مهم‌تر که باید توجه داشته باشید این است که اگر فرزندتان به آلرژی‌های تماسی مانند اگزما مبتلا باشد، به هیچ وجه استفاده از ضدآفتاب‌های رنگدانه دار برای او مناسب نخواهد بود.

مراقبت از پوست با لباس پوشیده

  • مراقبت از پوست کودکان در تابستان با پوشاندن لباس‌های پوشیده

یکی از اشتباه‌های رایج والدین در فصل تابستان، این است که کودکان را با لباس‌های دارای آستین کوتاه، شلوارهای کوتاه یا در دختران با دامن‌های کوتاه و بدون جوراب به محیط‌های بازی و پارک می‌برند. این کار باعث می‌شود پوست بچه‌ها بیشتر در معرض آفتاب و سوختگی ناشی از آن قرار بگیرد، هنگام بازی روی وسایل پارک دچار ساییدگی و سوزش ناشی از آن شود و هم احتمال خراشیدگی و بریدگی روی پوست در اثر زمین خوردن روی سنگریزه‌ها یا کف خیابان برای آن‌ها به وجود بیاید. عفونی شدن زخم‌ها در اثر همین زمین خوردن‌های ساده می‌تواند بچه‌ها و شما را به دردسر بیندازد.

بهترین ضدآفتاب فیزیکی و محافظ برای بچه‌ها، لباس‌های پوشیده هستند. پس بهتر است تا به جای لباس‌های باز و یا حتی جذب در تابستان، کلاه لبه دار، لباس‌های با آستین بلند اما کمی گشاد و با رنگ روشن به تن آن‌ها کنید چرا که رنگ‌های روشن مقدار کمتری نور و گرما را به خود جذب می‌کنند. به این ترتیب، هم بچه‌ها احساس گرمای کمتری می‌کنند و هم پوستشان آسیب کمتری در اثر تابش مستقیم نور آفتاب می‌بیند.

کرم ضد آفتاب

نگاه متخصصان پوست در مورد مراقبت از پوست کودکان در تابستان

هوا که گرم می‌شود، تعداد طرفداران رفتن به استخرهای روباز و دریا برای شنا یا آفتاب گرفتن بیشتر می‌شود و از طرفی پوست‌ در سواحل و استخر‌های رو باز، آسیب‌پذیر‌تر است. در نتیجه در اثر قرار گرفتن در چنین محیط هایی پوست نازک، حساس و لطیف کودکان در معرض خطر قرار می‌گیرد که اولین آسیب، آفتاب سوختگی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست در آینده آن‌ها است. از این رو، حتما باید قبل از اینکه بچه‌ها را به ساحل یا استخرهای روباز ببرید، پوست آن‌ها را با ضدآفتاب‌های مناسب کاملا بپوشانید.

خطر آبزیان برای پوست

خطرات آبزیان ریز برای پوست کودکان

نکته دیگر اینکه آبزیان ریز و گوناگونی در آب دریا زندگی می‌کنند. وقتی بچه‌ها با پای برهنه لب ساحل راه می‌روند، می‌خوابند یا شما هنگام بازی آن‌ها را با ماسه‌های لب دریا می‌پوشانید، آبزیان ریز وارد پوست شده و موجب گزش کودکان و درنتیجه باعث ایجاد ضایعات پوستی مختلف یا حتی تاول‌های پوستی می‌شود.

استخرهای بسته نیز در صورت استفاده نکردن از مواد ضدعفونی و گند زدایی و حتی راکد بودن آب می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌های قارچی، انگلی یا ویروسی را دراثر قرار گرفتن و ارتباط با آب برای آن‌ها به وجود بیاورد. همچنین در صورت تماس طولانی و بیش از حد موی بچه‌ها با مواد ضدعفونی و کلر موجود در آب استخرها می‌تواند باعث تغییر رنگ و کدر شدن رنگ موی آن‌ها شود.

به علاوه، تماس موی بچه‌ها با آب دریا هم می‌تواند باعث ورود آبزیان ریز به داخل موی آن‌ها و آسیب دیدن پوست سر آن‌ها شود. از این رو، توصیه می‌شود حتما در استخر و دریا، از کلاه شنا استفاده کنید و بلافاصله پس ازآب تنی هم سر و بدن آن‌ها را در خانه و با آب تمیز و شامپوهای ملایم و مناسب کودکان بشویید.

صندل برای کودکان

خطر پوشیدن صندل و کفش تابستانی برای کودکان

۲ نکته بسیار مهم درباره کفش تابستانی بچه‌ها وجود دارد:

اول اینکه به دلیل طراحی و باز بودن اطراف صندل‌ها، امکان ورود خاک و سنگریزه به داخل صندل‌ها وجود دارد واین مسئله باعث آسیب رسیدن به انگشت‌ها و پوست کف پای بچه‌ها می‌شود.

دوم اینکه به دلیل آسیب پذیر بودن کودکان و محافظت ضعیفی که صندل‌ها از کف و مچ پا دارند، صندل‌ها در اثر دویدن یا زمین خوردن ساده، باعث چرخش ناگهانی مچ پا می‌شوند و امکان بروز دررفتگی یا آسیب دیدن تاندون و آشیل را بیشترمی‌کنند. مخصوصا هنگامی که قرار است به بازی در پارک، خرید یا پیاده روی بروند. حتی زمان‌هایی که فعالیت فیزیکی زیادی داشته باشند. به همین دلیل بهتر است که بچه‌ها به هیچ وجه صندل نپوشند.

کفش تابستانی

  • نکته‌ای در مورد نحوه پوشیدن کفش‌های تابستانی کودکان

با توجه به تحرکات بچه‌ها در طول بازی و فعالیت، آن‌ها بیش از اندازه عرق می‌کنند. به همین دلیل توصیه می‌شود که به هیچ وجه کفش آن‌ها را بدون جوراب نپوشانید. چراکه معمولا جنس و رنگ بیشتر کفش‌های بچه گانه از ترکیبات مصنوعی است که در اثر تعریق پا، تماس بیشتر و عمیق‌تری با پوست برقرار می‌کنند و باعث بروز مشکلاتی مانند آلرژی‌های پوستی و عوارض ناشی از آن مثل قرمزی، التهاب و خارش می‌شوند.

برای حل این مسئله، بهتر است تا کفش و صندل را حتما با جوراب نخی روشن بپوشند و جوراب‌های آن‌ها را هم حتی در صورتی که فقط عرق کرده‌اند، بعد از رسیدن به منزل بشویید. بد نیست بدانید تعریق بیش از حد پا در کفش می‌تواند محیط گرم، مرطوب و مناسبی برای رشد قارچ‌ها ایجاد کند و باعث درگیری پوست حساس و نازک بچه‌ها با این قارچ‌های پوستی شود.

سخن پایانی

مراقبت از پوست کودکان در تابستان نیاز به توجه و شناخت شرایط پرخطر برای کودکانمان دارد. امیدوریم با دانستن این اطلاعات در مورد ضد آفتاب‌ها و خطرات آفتاب سوختگی بیش از پیش، شما والدین عزیز از کودکان خود در فصل تابستان محافظت کنید و آینده‌ی ایمن‌تری برای آن‌ها بسازید.

نظرات کاربران