موی ابروها نیز مشابه موی سر ممکن است نازک و کمپشت شده یا رشدش متوقف شود. این اتفاق دلایل زیادی میتواند داشته باشد. دلایلی که از کمبود ویتامین تا بیماریهای پوستی و سیستم ایمنی متغیر است. این مطلب به علت ریزش ابرو و درمانهای آن میپردازد.
آنچه در این مطلب میخوانید:
کم پشت شدن هر دو ابرو یا یکی از آنها، میتواند بر اثر عفونت، بیماریهای پوستی، نوسانات هورمونی یا سیستم ایمنی بیشفعال اتفاق بیافتد. کمبودهای غذایی، آسیبهای فیزیکی یا استرس نیز میتواند باعث نازک شدن ابروها شود. با پی بردن به علت ریزش ابرو و تمرکز بر رفع آن، شما و پزشکتان میتوانید درمان درست را جهت پیشگیری و بازگشت وضعیت عادی یا به حداقل رساندن ریزش پیدا کنید.
آلوپسی آرهآتا یک بیماری خودایمنی است. در این بیماریها سیستم ایمنی اشتباها بخشی از بدن را دشمن تشخیص داده و به آن حمله میکند. در طاسی منطقهای، فولیکولهای مو که تارهای مو از درون آنها رشد میکنند، هدف گرفته شده و تولید مو کند یا متوقف میشود.
انواع بسیاری آلوپسی وجود دارد:
پزشکان درباره اینکه چه عاملی موجب شروع ریزش موی منطقهای میشود اطمینان ندارند، اما این اتفاق میتواند رفت و برگشتی باشد. طبق گفته بنیاد ملی آلوپسی آرهآتا، زمانی که بیماری خاموش است رشد موها ممکن است بازگردد. آلوپسی همچنین میتواند ناخنهای دست و پا را نیز درگیر کند.
بدن انسان به مواد مغذی نیاز دارد، از جمله منابع انرژی (کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها)، اسیدهای چرب و آمینه، ویتامینها و مواد معدنی. برخی از این موارد در رشد مو و تقویت آن دخیل هستند، بنابراین کوچکترین کمبودی در هرکدام از این موارد میتواند علت ریزش مو باشد.
فقدان ویتامین آ یا روی میتواند رشد سلولی را آهسته کرده و مانع ساخت سبوم مرطوبکننده (چربی) شود. سایر کمبودهای مواد غذایی که میتواند موجب ریزش مو شود:
پسوریازیس یک اختلال خودایمنی است که موجب تقسیم سلولهای پوست با سرعتی بالا میشود، در نتیجه نقاط قرمز، ضخیم، پوسته پوسته و دردناک تشکیل میشود که فولیکولهای مو را مسدود و از رشد مو جلوگیری میکند.
اگزما نوعی التهاب پوستی است که موجب خارش، قرمزی، تحریک و ترشح میشود. اگزما بر اثر سیستم ایمنی بیش فعال ایجاد میگردد و میتواند به صورت دائم یا دورهای بروز کند.
از آن جا که فولیکولهای مو درون پوست هستند، اگزما ممکن است در رشد نرمال مو تداخل ایجاد کند.
درماتیت تماسی بر اثر تماس با یک آلرژن یا محرکی سمی ایجاد شده و ممکن است شما احساس خارش یا سوختگی را تجربه کنید. اگر ناحیه نزدیک ابروهای شما دچار این درماتیت شود، التهاب مانع از رشد مو میشود.
درماتیت سبورهای معمولا یک بیماری مزمن است که پژوهشگران معتقدند که توسط نوعی قارچ یا بر اثر تولید بیش از حد چربی در پوست ایجاد میگردد. درماتیت سبورهای منجر به شوره در سر و ابروها میشود.
کرم حلقوی نوعی آلودگی قارچی است که باعث ایجاد حلقههایی قرمز، خارشدار و برجسته میشود که ترشح و آبله نیز دارند. وقتی این نقاط روی ابروها ظاهر شوند، معمولا موها میریزند و نقطهای خالی باقی میماند.
ریزش موی ابرو میتواند به دلایل متعددی از جمله موارد هورمونی، خودایمنی یا آسیبها اتفاق بیافتد. طیف گزینههای درمانی از داروها و کرمها گرفته تا روشهای متفاوت و راه حلهای آرایشی را شامل میشود.
بیماری تیروئید یک علت رایج ریزش موهای ابرو است. تیروئید هورمونهایی را تولید میکند که در تنظیم متابولیسم موثر است. وقتی این غده یک هورمون را بسیار زیاد یا بسیار کم تولید کند، بدن شما از تعادل خارج و تعداد زیادی از فرآیندهای طبیعی مختل میشود. از جمله این فرآیندهای طبیعی رشد مو نیز هست.
کمکاری تیروئید نیز میتواند موجب خستگی، افزایش وزن و کاهش کارایی مغز شود در حالیکه افراد دچار پرکاری تیروئید معمولا تپش قلب، چشمان برآمده و کاهش وزن دارند.
بیماری هانسن (جذام) توسط باکتری ایجاد و به صورت جراحتهایی در سراسر پوست ظاهر میشود. جذام شامل زخمها و ریزش مو در سراسر بدن، بیحسی و ضعف در اندام حرکتی است.
استرس و نگرانی زیاد میتواند موجب تغییرات فیزیولوژیکی مانند کاهش اکسیژن فولیکولهای مو و نوسان سطوح هورمونی شود، که این موارد میتواند علت ریزش ابرو باشند.
در دوران بارداری و زایمان هورمونها و سایر فرآیندهای بیوشیمیایی بدن دچار تغییر میشوند. این نوسانات شدید ممکن است چرخههای رشد مو را به هم ریخته و موجب ریزش مو شود.
تلوژن افلوویوم یک ریزش موی غیرعادی است که در صورت اختلال در چرخه طبیعی رشد مو به دلایل هورمونی یا سایر علل اتفاق میافتد.
مردان و زنان پس از ۴۰ سالگی به تدریج ، کمپشت شدن موهایشان را تجربه خواهند کرد، زیرا سطوح استروژن در زنان و تستوسترون در مردان کم میشود.
بیش از حد برداشتن ابروها باعث آسیبهای شده و نهایتا ممکن است در آن نقطه دیگر مویی رشد نکند. مواد آرایشی نیز اگر برای مدتهای طولانی استفاده شود، ممکن است همان آسیب را وارد کند.
شیمیدرمانی برای مبارزه با سرطان و به این صورت طراحی شده که تمام سلولهایی را که سریع تقسیم میشوند، از بین ببرد. فولیکول مو نیز از جمله این سلولها است. به همین دلیل زمانی که افراد تحت این درمان هستند، موهایشان به صورت دستهای میریزد.
هنگامی که شما و پزشکتان علت ریزش ابرو را دریافتید، میتوانید مناسبترین درمان را انتخاب کنید.
گاهی ممکن است که از ریزش موی ابروها قبل از شروع آن پیشگیری کرد.
اگر ابروهایتان شروع به ریختن کرده، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد. او قادر است هر نشانه دیگری را بیابد و آزمایش مناسب را برای تشخیص مشکل اصلی تجویز کند. سپس برنامه درمانی صحیحی بر اساس نتایج آزمایشات تعیین کند.
0 نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.