مصرف کنندگان پماد فلوئوسینولون، عموما از آن برای درمان بیماریهای پوستی استفاده میکنند و البته برخی نیز به دلیل تاثیرات زیبایی، برای رفع جای جوش و روشن شدن صورت این دارو را مصرف میکنند. در ادامه مطلب درباره موارد مصرف فلوئوسینولون استوناید و عوارض مصرف آن اشاره خواهیم کرد.
پماد فلوئوسینولون که با نام لاتین Fluocinolone Acetonide و نامهای تجاری Flionid و Fluonex شناخته میشود، به عنوان داروی ضد التهاب موضعی با قدرت اثر متوسط مورد استفاده قرار میگیرد. اشکال دارویی فلوئوسینولون به صورت پماد، ژل و کرم ۰٫۰۲۵ درصد است. این دارو در دسته کورتیکواستروئیدهای موضعی قرار میگیرد.
پماد فلوئوسینولون از بروز علائم اولیه التهاب مانند گشاد شدن مویرگها، فعالیت فاگوسیتها در محل التهاب و رسوب فیبرین جلوگیری کرده و با به تاخیر انداختن التهاب با ساخت مویرگها، کلوئید و کلاژن تاثیرات مثبت فراوانی بر التهاب میگذارد.
دوزهای مختلف پماد فلوئوسینولون از طرف پزشک متخصص بسته به نوع بیماری و شرایط فردی هر شخص (به طور مثال در کودکان از دوزهای کمتر دارو) تجویز میشود.
کرم فلوئوسینولون باید مانند بقیه داروها از دسترس کودکان دور نگه داشته شود. همچنین محل خشک و خنک بهترین محیط جهت حفظ پماد فلوئوسینولون است. مصرف این دارو باید زیر نظر پزشک متخصص پوست صورت بگیرد. در صورتی که شما با تجویز پزشک خود از این دارو استفاده میکنید، نباید آن را به افراد دیگر با شرایط بیماری مشابه توصیه کنید، زیرا ممکن است نوع بیماری و همچنین راههای درمان آن، برای هر فرد با فرد دیگر متفاوت باشد.
در صورت بروز عوارض (که در انتها به آن خواهیم پرداخت) با پزشک خود مشورت کنید. بروشور داخل بسته دارویی را قبل از مصرف به دقت مطالعه کرده، تا از تداخلات دارویی پماد فلوئوسینولون با سایر داروها و همچنین طریقه مصرف آن به خوبی آگاه شوید.
پماد فلوئوسینولون از مهمترین و تاثیرگذارترین داروها در زمینه رفع التهاب و علائم خارش در بیماری درماتیت تماسی در افراد با حساسیت به کورتیکواستروئید است. از جمله سایر موارد مصرف پماد فلوئوسینولون استوناید میتوان به برطرف سازنده التهاب در بیماریهای نظیر درماتیت آتوپیک، انواع اگزما از جمله اگزمای سکهای، اگزمای استئاتوتیک و اگزمای ناشی از استاز، سوختگی، اختلالات آلرژیک، پسوریازیس، لیکن پلان، لیکن سیمپلکس مزمن، آفتاب سوختگی درجه یک و دو، نیش حشرات شناخته اشاره کرد. پماد فلوئوسینولون به افراد حساس به کورتیکواستروئیدها کمک میکند تا از عوارض التهاب مانند خارش، قرمزی، تورم و دیگر مشکلات آن در امان بمانند.
پماد فلوئوسینولون تنها به عنوان موضعی و استعمالی قابل استفاده است که در ادامه نحوه و طریقه صحیح مصرف این پماد توسط پزشک به شما آموزش داده خواهد شد.
ابتدا باید دست خود را شسته و خشک کنید، سپس محل التهاب را به خوبی تمیز کنید.
لایه نازکی از پماد را بر روی محل آسیب دیده قرار دهید، محل پماد زده را نباید با باند و یا پارچه پوشاند.
در صورتی که محل تورم و التهاب دیده شما دستهایتان نیست، بعد از مصرف دستهایتان را به خوبی بشویید، ولی اگر برای کاهش التهاب دستهایتان از این کرم استفاده میکنید، دیگر نیازی به شستشوی دستها نیست.
افراد بزرگسال ۲ الی ۴ بار و افراد بالای دو سال یک بار در روز میتوانند از کرم فلوئوسینولون استفاده کنند.
از ورود این پماد به چشم، دهان و بینی اجتناب کنید. در صورت بروز چنین مشکلی حتما محل را با آب فراوان شست و شو دهید. در صورت بهبود نیافتن با گذشت ۲ هفته از مصرف این دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید.
در صورتی که عفونتهای پوستی نظیر عفونتهای قارچی و یا باکتریایی بر روی پوست شما وجود داشته باشد و یا به تازگی ایجاد شده باشد، باید هرچه سریعتر با پزشک خود درباره مصرف کرم فلوئوسینولون مشورت کنید.
پماد فلوئوسینولون داروی موضعی همراه با کورتون بوده که برای صورت، گردن، کشاله ران و زیر بغل کمتر مصرف شود. این دارو که یکی از بهترین داروهای ضد التهاب و آلرژیک است، میتواند به خوبی با مشکلات و عوارض این بیماریها از جمله خارش، جوش، تورم و قرمزی مبارزه کند.
کرم فلوئوسینولون میتواند، جوش و یا جای جوش را از بین ببرد، ولی به دلیل وجود کورتون قوی در خود بهتر است برای جوشهای صورت و گردن مورد استفاده قرار نگیرد و جانب احتیاط در این زمینه رعایت شود. کرم فلوئوسینولون ممکن است به عنوان بخشی از یک داروی ترکیبی مورد استفاده قرار بگیرد.
این دارو یکی از مهمترین داروها در زمینه بهبود شرایط پوستی و کاهش علائم پسوریازیس و انواع التهاب است و با برطرف ساختن قرمزی ناشی از التهاب به روشن شدن پوست کمک میکند. همچنین پماد فلوئوسینولون مانع از ایجاد پوسته در محل التهاب میشود. کاهش التهاب به کاهش لک بر روی پوست نیز منجر خواهد شد.
اما همانطور که در بخش فوق نیز به آن اشاره کردیم پماد فلوئوسینولون دارای کورتون فراوان است و مصرف آن در صورت، کشاله ران، زیر بغل و گردن باید حتما زیر نظر پزشک صورت گرفته و جوانب احتیاط رعایت شود.
اگر به دنبال کرمی برای روشن کردن نواحی تیره پوست بدن یا صورت هستید باید سراغ محصولات مخصوص این کار بروید که استفاده از آنها امن و بیخطر است.
برای جلوگیری از تداخلات دارویی پماد فلوئوسینولون با سایر داروهایی که مصرف میکنید، قبل از هر چیز لیستی از داروهای مصرفی خود را به پزشک داده و او را در جریان قرار دهید، تا پزشک تداخلات احتمالی را بررسی کرده و از بروز اشکالات در روند درمانی جلوگیری کند.
از عوارض احتمالی مصرف پماد فلوئوسینولون میتوان به خشکی پوست، سوزش و یا خارش اشاره کرد، که بعد از چند روز مصرف و عادت کردن بدن این علائم نیز از بین خواهند رفت. در صورت ادامه دار شدن این علائم و یا علائمی نظیر، نازک شدن پوست، تورم اندامهای تحتانی، مشکلات بینایی، عطش، رشد موهای زائد یا ریزش مو، آکنه شدید، خستگی شدید، کاهش وزن و تغییر رنگ پوست حتما با پزشک خود مشورت کنید.
پماد فلوئوسینولون یکی از بهترین پمادهای دارویی در زمینه کاهش علائم و عوارض التهابات پوستی و واکنشهای آلرژیک است و به دلیل وجود کورتون فراوان نباید آن را در ناحیه صورت مصرف کرد. این دارو به کاهش خارش، قرمزی، جوش، تورم و پوسته پوسته شدت کمک میکند.
۱۰۲ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.