آیا کم کاری تیروئید باعث درد مفاصل می شود؟ بله. کم کاری تیروئید و درد مفاصل ارتباط مستقیمی با هم دارند. غده تیروئید، هورمونهایی ترشح میکند که سوخت و ساز (متابولیسم) بدن را کنترل میکنند. در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، این غده فعالیت کمی دارد، یعنی هورمونهای کنترلکننده متابولیسم به میزان کمتری ترشح میشوند. به نظر میرسد، علت درد مفاصل در کم کاری تیروئید ، کاهش متابولیسم بدن باشد که منجر به ایجاد مایع در اطراف مفاصل، تورم در آن ناحیه و درد خواهد شد.
کم کاری تیروئید وضعیتی است که در آن غده تیروئید (یک غده کوچک پروانهای شکل) که وظیفه تنظیم متابولیسم را بر عهده دارد، به اندازه کافی هورمونهای تیروئید مورد نیاز بدن را تولید نمیکند. این بیماری "تیروئید کم کار" نامیده میشود و میتواند منجر به بسیاری از مشکلات سلامتی شود. کم کاری تیروئید، میتواند به دلایل متعددی مانند کمبود ید برای مدت زمان طولانی، قرار گرفتن در معرض پرتودرمانی یا داروهای خاص برای بهبود بیماریهای دیگر ایجاد شود. طبق پژهشهای صورت گرفته ۸۰ درصد افراد مبتلا به این بیماری زنان هستند.
اما آیا بین کم کاری تیروئید و ورم مفاصل رابطه مستقیم وجود دارد؟ پاسخ ما به این سوال مثبت است؛ درد مفاصل در کم کاری تیروئید، یکی از عوارض شایع این بیماری است. در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، غده تیروئید، فعالیت کمی دارد؛ بنابراین به نظر میرسد که در افراد با تیروئید کم کار به دلیل کاهش متابولیسم بدن، مایعی در اطراف مفاصل تشکیل میشود که درد و تورم را نیز به همراه خواهد داشت. اما راهکار چیست؟ چه راه هایی برای کنترل یا کاهش درد مفاصل وجود دارد؟ ما در این مقاله از سری مقالات درمان و بیماری قصد داریم تا شما را با درد مفاصل و ارتباط آن با کم کاری تیروئید آشنا کرده و به معرفی راهکارهایی برای کاهش درد مفاصل در کم کاری تیروئید بپردازیم.
برای برخی از افراد، کم کاری تیروئید میتواند بر مشکلات مفصلی و ماهیچهای بیفزاید. به طور خاص، کم کاری تیروئید ممکن است منجر به موارد زیر شود:
تیروئید یکی از انواع بیماریهای خود ایمنی است؛ غده تیروئید شما هورمونی (تیروکسین) ترشح میکند که متابولیسم بدن شما را کنترل میکند، که این روش بدن برای تبدیل غذای مصرفی به انرژی است. افراد مبتلا به تیروئید کم کار (کم کاری تیروئید) دارای هورمونهای تیروکسین (T4) کمتری هستند که میتواند مستقیما بر قدرت عضلات آنها تأثیر بگذارد و باعث آسیب یا اختلال عملکرد شود. افراد چه با کم کاری تیروئید کنترل شده و چه با کم کاری تیروئید شدید، ممکن است شاهد درد و تورم در مفاصل خود باشند که دلیل آن تجمع مایعات در اثر کند شدن متابولیسم است.
میوپاتی کم کاری تیروئید با ضعف عضلانی همراه است، درد و گرفتگی در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید شایع است که منجر به ضعیف شدن ماهیچههای زانو میشود و در نتیجه زانو درد حاد ایجاد میکند.
طبق پژوهشهای صورت گرفته از هر ۱۰ نفر ۱ فرد از کم کاری تیروئید رنج میبرد که متاسفانه ۸۰ درصد مبتلایان خانمها در رده سنی ۳۵ تا ۶۵ سال هستند. علائم کم کاری تیروئید در افراد مختلف متفاوت است و معمولا با خستگی و افزایش وزن شروع میشود. با این حال، تا زمانی که علائم بیشتری ظاهر نشوند، این بیماری به راحتی قابل تشخیص نیست.
به ندرت، کم کاری تیروئید میتواند منجر به آسیب جدی مفصل یا عضلات شود. با این حال، شرایط خاصی وجود دارد که میتواند شروع یک آسیب جدی باشد:
سندرم هافمن: سندروم هافمن جزو بیماریهای تخریب پیشرونده عصبی - نخاعی محسوب میشود؛ در این شرایط، فرد دچار هیپرتروفی عضلات (بزرگ شدن ماهیچهها) میشود که میتواند منجر به سفتی، درد و ضعف عضلات شود.
رابدومیولیز: در این حالت، ماهیچهها به سرعت شکسته میشوند و اغلب در اثر کم کاری تیروئید همراه با تمرینات بدنی شدید یا به دلیل داروهای کاهش دهنده کلسترول ایجاد میشود.
کم کاری تیروئید معمولا با درد مفاصل و ضعف عضلانی همراه است. با این حال، روشهای خاصی برای مدیریت این درد و هدایت به سمت یک شیوه زندگی تقریبا عادی وجود دارد:
مسکن برای کاهش درد مفاصل در کم کاری غده تیروئید
مسکنهای رایج بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن میتوانند به کاهش درد موقت عضلات کمک کنند.
به خاطر داشته باشید که افرادی که شایعترین نوع کم کاری تیروئید را دارند، بیشتر در معرض ابتلا به سایر بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید هستند. اگر درد، سفتی و تورم پس از دوره درمان کافی تیروئید بهبود نیافت، با پزشک خود مشورت کنید. او ممکن است سایر علل احتمالی درد مفاصل شما را در نظر بگیرد.
به طور کلی درد مفاصل در کم کاری تیروئید، را میتوان با راهکارهایی مانند ماساژ، حمام آب گرم و تمرینات ملایم تا حد قابل قبولی کنترل کرد. با این وجود، دلایل دیگری مانند آرتریت روماتوئید نیز وجود دارد که باعث درد مفاصل میشود. در نهایت توصیه میشود برای تعیین علت دقیق درد مفاصل از مشاوره پزشکی استفاده کنید.
۲۲ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.