جراحی لثه زمانی برای درمان پریودنتال مورد استفاده قرار میگیرد که این مشکل تبدیل به مشکلی جدی شده باشد. بیماری لثه (پریودنتال) هنگامی شروع میشود که باکتریهای موجود در دهان به دندانها و لثهها چسبیده باشند. این مشکل منجر به تشکیل یک بیوفیلم به نام پلاک دندانی میشود. بیوفیلمها مجموعهای از یک یا چند نوع میکروارگانیسم هستند که میتوانند در سطوح مختلف رشد کنند. با استفاده از روشهای معمول بهداشت دهان و دندان مانند مسواکزدن و کشیدن نخ دندان و انجام دورهای جرمگیری عمیق و ریشهای میتوان پلاک دندان را از بین برد. اگر پلاک دندانی برداشته نشود و به مدت طولانی روی سطح دندان باقی بماند، بافت لثه تا زمان بروز بیماری، ملتهب میشود. در ادامه علت نیاز به جراحی لثه و چگونگی آن را میخوانید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
بیماری لثه در مراحل اولیه خود معمولا التهاب لثه نامیده میشود. هنگامی که التهاب لثه با ایجاد پلاک بیشتری روی سطح دندان گسترش مییابد، یک بیماری جدی به نام پریودنتایتس (periodontitis) ایجاد میشود. اگر بیماری لثه فرد بیش از حد پیشرفت کند، تنها گزینه ممکن برای درمان جراحی است و احتمالا دندانپزشک درباره نوع درمان و جراحی که مناسب وضعیت بیمار باشد، نظر خواهد داد. بسته به وضعیت لثه بیمار، انواع مختلفی از جراحی لثه وجود دارد، از جمله کاهش تورم یا جراحی فلپ لثه، بازسازی، افزایش طول تاج و پیوند بافت نرم.
جراحی لثه بر روی مبتلایان به پریودنتایتس یا بیماری لثه انجام میشود، که (این بیماری) در بزرگسالان به خصوص افراد بین ۳۰ تا ۴۰ سال شایع است. بیماری لثه مشکلی جدی است و احتمالا باعث ایجاد صدمات بزرگی خواهد شد. این مشکل در ابتدا بدون درد است و به همین دلیل قبل از آنکه فرد متوجه شود پیشرفت زیادی خواهد کرد. با پیشرفت بیماری شاهد بروز این علايم خواهیم بود:
رعایت بهداشت دهان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری لثه بسیار اهمیت دارد. با این وجود، عوامل خاصی وجود دارند که میتوانند احتمال ابتلا به بیماری لثه را حتی در صورت مراقبت صحیح افزایش دهند، از جمله مصرف برخی داروهای خاص، ژنتیک و برخی بیماریهای مزمن مانند دیابت. همچنین بارداری موجب میشود که لثههای فرد حساستر، قرمز و متورم شوند.
پس از عمل جراحی، تا بازیافتن سلامت کامل دندانها و لثه باید از آنها مراقبت شود. در هنگام عمل، لثهها برای اینکه محکم در اطراف دندانها قرار بگیرند شکل داده میشوند. این باعث میشود تمیز نگهداشتن لثهها و دندانها آسان شود. علائم بیماری لثه مانند تورم و بوی بد دهان نیز از بین رفته و حتی دندانها از نظر ظاهری زیباتر به نظر میآیند. برای دستیابی به نتایج مطلوب، بیماران باید پس از جراحی، از دندان و لثه بیش از پیش مراقبت کرده و تمامی توصیهها و دستورالعملهای ارائهشده توسط دندانپزشک را رعایت کنند. این مراحل شامل استفاده از خمیر دندان فلوراید ضد میکروب، نخ و دهانشویه ضد باکتری میشود.
خواندن این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: چند راه حل ساده برای دهانی خوشبو
روند کار بستگی به نوع جراحی لثه دارد.
این کار با بالا زدن لثهها و پاکسازی جرم و پلاک دندان انجام میشود. سپس لثهها دوباره بسته میشوند تا اطمینان حاصل شود که تمام باکتریها از بین رفتهاند. لثهها قبل از تمیزکردن با استفاده از دستگاه جرمگیری اولتراسونیک و چند ابزار دستی، با برش بافتی از دندان جدا میشوند. بعد از انجام عمل، لثهها به جای خود بخیه زده میشوند تا محکمتر از قبل دندانها را محاصره کنند. این امر امکان رشد مجدد باکتریها را در آن فضا کمتر میکند. جراحی فلپ لثه هنگامی انجام میشود که کیسههای هوای تشکیل شده زیر لثه عمقی بیشتر از پنج میلیمتر داشته باشند. این جراحی به طور معمول روی بیمارانی که پریودنتیت آنها متوسط تا شدید تشخیص داده میشود، انجام میگیرد.
در این روش، جراح لثهها را به عقب تا میکند تا باکتریها را از بین ببرد. این روش در پی افزودن پیوند استخوانی، غشاها و پروتئینهای تحریککننده بافت به لثهها انجام میشود. این مواد به بازسازی بافتهای موجود در لثهها کمک کرده و دندانها را ظریفتر میکنند.
در این روش ابتدا بیمار از بافت اضافی لثه در اطراف دندان خلاص میشود. پزشک پس از بی حسی لثه، بافتهای اضافی را بریده و از بین میبرد. این کار باعث میشود دندانها بلندتر دیده شوند. این روش علاوه بر فوایدی که برای سلامتی دهان و دندان دارد زیبایی ظاهری دندانها را نیز بیشتر میکند.
در این نوع جراحی، بافت مشابهی از ناحیهی دیگر دهان را به ناحیه آسیبدیده پیوند میزنند. معمولا، بافت از سقف دهان گرفته میشود. مانند روش افزایش طول تاج ، این روش نیز دارای اهداف زیبایی است و لثههای پسرفته و ریشههای نمایانشده را میپوشاند.
بعد از عمل ممکن است بیمار برای چند روز ناراحتی خفیف تا متوسطی را تجربه کند که با مصرف داروهای غیر استروئیدی، ضد التهابی و ضد درد مانند ایبوپروفن یا سلبریکس تسکین مییابد. آنتیبیوتیکها و دهانشویههای ضدباکتری نیز بسیار مفید هستند، زیرا نه تنها روند بهبودی را سرعت میبخشند، بلکه باعث جلوگیری از آلودگی زخم نیز میشوند.
همچنین ممکن است دندانها و لثهها بعد از عمل مستعد خونریزی باشند. بنابراین بهتر است برای چند روز از فعالیتهای سنگین بدنی خودداری شود تا لثهها به طور کامل بهبود یابد.
0 نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.