۵.۰۰
(۱ نفر)
۶ دقیقه
۱۱ مهر ۱۴۰۰
پس از گذشت نه ماه از دوران بارداری و مصرف غذاهایی که به شما و نوزاد انرژی لازم را رسانده است، حال این سوال مطرح میشود که بعد از زایمان چه بخوریم ؟ رژیم غذایی بعد از زایمان نیز به همان اندازه رژیم غذایی دوران بارداری شما حائز اهمیت است و به شما کمک میکند تا انرژی لازم را برای مراقبت از نوزاد خود تامین کنید. در این مقاله قصد داریم تا مواد غذایی که به شما در پرورش فرزند سالم کمک میکند را معرفی کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
در ماههای پس از زایمان، بیشتر مادران روزانه بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کالری نیاز دارند. اگر کم وزن هستید، یا بیش از ۴۵ دقیقه در روز ورزش میکنید یا به بیش از یک نوزاد شیر میدهید، این تعداد میتواند بیشتر باشد. با پزشک خود مشورت کنید تا مقدار مناسب را برای شما تعیین کند و ادامه مکمل ویتامین را تعیین کند.
حتی اگر شما «برای دو نفر غذا نمیخورید»، بدن شما باید بسیاری از مواد مغذی مهم را بازیابی کند.
درست است که شما بعد از زایمان مانند رژیم غذایی دوران بارداری به اندازه دو نفر غذا نمیخورید، اما بدن شما باید بسیاری از مواد مغذی را دریافت و بازیابی کند؛ بنابراین در هر وعده غذایی، نصف بشقاب خود را با میوه و سبزیجات پر کنید. نیمی دیگر باید شامل غلات کامل مانند برنج قهوهای، نان سبوس دار یا بلغور جو دوسر باشد. سعی کنید غذاها و نوشیدنیهای بسته بندی شده، فرآوری شده که دارای نمک، چربی اشباع و قندهای اضافی هستند را محدود کنید.
در برنامه غذایی بعد از زایمان چه بخوریم، حتما باید موارد زیر را به مقدار کافی دریافت کنید:
پروتئین: غذاهایی مانند لوبیا، غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی، تخم مرغ و محصولات سویا سرشار از پروتئین هستند که به بدن شما در بهبود زایمان کمک میکند. پنج وعده در روز یا در صورت شیردهی هفت وعده مصرف کنید.
کلسیم: شما روزانه به ۱۰۰۰ میلی گرم (حدود ۳ وعده لبنیات کم چرب) نیاز دارید.
آهن: این ماده مغذی به بدن شما کمک میکند تا سلولهای جدید خونی بسازد، این امر به ویژه در صورت از دست دادن مقدار زیادی خون در هنگام زایمان بسیار مهم است. گوشت قرمز و طیور سرشار از آهن هستند. توفو و لوبیا نیز همینطور هستند. در رژیم بعد از زایمان چه بخوریم ؟ چه گوشت بخورید و چه گیاهخوار شوید، نیاز روزانه زنان شیرده برای زنان ۱۹ ساله و بالاتر ۹ میلی گرم در روز و برای نوجوانان ۱۰ میلی گرم روزانه است.
اگر چندقلو دارید، بیماری دارید، یا گیاهخواری هستید یا رژیم خاصی دارید، با پزشک خود مشورت کنید. زیرا آنها ممکن است مکملها را نیز به شما توصیه کنند.
بیشتر مادران با شیردهی، هر ماه حدود ۴.۵ پوند وزن نوزاد خود را از دست میدهند. ممکن است وسوسه شوید که رژیم را برای تسریع روند انجام دهید، اما این ایده خوبی نیست. اگر کمتر از ۱۸۰۰ کالری دریافت کنید، سطح انرژی و خلق و خوی شما کاهش چشمگیری خواهد داشت. اگر کودک شما از شیرمادر تغذیه میکند، درصورتی که به اندازه کافی غذا نخورید، میتوانید به کودک خود آسیب برسانید.
بهترین کاری که باید انجام دهید این است که از یک برنامه غذایی سالم و متعادل پیروی کنید و زمانی که پزشک میگوید مشکلی نیست ورزش را شروع کنید. معمولا میتوانید بعد از حدود ۶ هفته برنامه پیاده روی را شروع کنید. این کار را به آرامی انجام دهید و به تدریج به روال تمرین قبل از نوزاد خود بازگردید. در این مطلب نیز می توانید درباره ویتامینهای مجاز در دوران بارداری بیشتر بخوانید.
اگر به نوزاد خود شیر میدهید، در برنامه غذایی بعد از زایمان چه بخوریم ؟ باید دقت کنید که غذاهایی که میخورید میتواند از طریق شیر شما به کودک شما منتقل شود. بنابراین مراقب موارد زیر باشید:
الکل: کارشناسان نظرات متفاوتی در مورد میزان (در صورت وجود) برای نوزاد و مدت زمانی که باید بعد از مصرف الکل برای شیردهی صبر کنید، دارند. با پزشک خود در مورد آنچه برای شما مناسب است صحبت کنید. اما به طور کلی چه قبل از دوران بارداری، چه در دوران بارداری و چه بعد از آن مصرف آن سبب آسیب رساندن به کودک شما میشود.
کافئین: اگر بیش از ۳ فنجان (۲۴ اونس) قهوه یا نوشابه در روز بنوشید و میتوانید خواب و خلق و خوی کودک را برهم بزنید (ممکن است تحریک پذیر باشد). در این مطلب درباره مضرات کافئین بیشتر بخوانید.
برخی از ماهیها: برخی از ماهیها مانند شمشیر ماهی و کوسه ماهی سرشار از جیوه هستند، سمی که برای نوزاد شما مضر است، بنابراین از آنها اجتناب کنید. ماهی تن نیز میتواند مقداری جیوه داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که بیشتر از ۶ اونس در هفته استفاده نکنید. در این مطلب نیز درباره عفونت لیستریا بیشتر بخوانید.
سایر ملزومات تغذیه
بیشتر آب، شیر و آب میوه بنوشید. غذاهایی که دارای پروتئین هستند مانند شیر، پنیر، ماست، گوشت، ماهی و لوبیا بخورید. غذاهای غنی از پروتئین برای کمک به بهبود زایمان و قوی نگه داشتن بدن بسیار مهم هستند.
کافئین: بیش از ۳ فنجان (۲۴ اونس) قهوه یا نوشابه در روز ننوشید و زیرا میتواند خواب و خلق و خوی نوزاد را برهم بزند (ممکن است تحریک پذیر باشند). برخی از ماهیها، شمشیر ماهی و کوسه ماهی سرشار از جیوه هستند، سمی که برای نوزاد شما مضر است؛ بنابراین از آنها اجتناب کنید. ماهی تن نیز میتواند مقداری جیوه داشته باشد.
در اینجا ۵ ماده غذایی که باید در دوران شیردهی محدود یا از آنها اجتناب کنید، و همچنین نکاتی درباره نحوه تشخیص اینکه رژیم غذایی شما بر نوزاد شما تأثیر میگذارد، آورده شده است.
در این مقاله به نکات مهم تغذیهای در خصوص بعد از زایمان چه بخوریم پرداختیم. اما توصیه ما به شما این است که بعد از زایمان حتما برای کنترل سلامت فرزند و خودتان به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید و در این خصوص از او نیز مشورت بگیرید. همچنین اگر در اوایل دوران بعد از زایمان به سر میبرید حتما از یکی از نزدیکان خود بخواهید تا به شما کمک کند و تا بهبودی کامل برای شما غذاهای سالم درست کند.
شاید از این موارد هم خوشتان بیاید
۱ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.