بهترین روشهای درمان خانگی عفونت ادراری
زمان خواندن ۵ دقیقه یکشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۱ ۲۲:۰۷
عفونت ادراری (UTI) یکی از شایعترین مشکلات عفونی است که معمولا با علائمی مانند سوزش ادرار، درد پایین شکم و لگن و احساس خالی نشدن کامل مثانه بروز میکند. قطعیترین راه برای درمان این مشکل، مراجعه به پزشک و استفاده از آنتیبیوتیکهای تجویزشده است. اما در این مطلب میخواهیم راههای پیشگیری و درمان خانگی عفونت ادراری را به شما بگوییم.
فهرست مطالب
بهترین راه برای درمان قطعی عفونت ادراری کدامست
راههای درمان خانگی عفونت ادراری
اگر علائم زیر را تجربه میکنید، احتمال دارد به عفونت ادراری مبتلا شده باشید:
- احساس سوزش هنگام ادرار
- میل مکرر برای ادرار کردن
- ادرار کدر، خونی یا با بوی عجیب
- احساس خستگی، تب یا لرز
- درد یا فشار در پشت یا پایین شکم
برای اطمینان سری به این مطلب بزنید : عفونت ادراری چیست و چگونه درمان میشود
بهترین راه برای درمان قطعی عفونت ادراری کدامست
در حال حاضر موثرترین و بهترین راه برای درمان قطعی UTI، استفاده از آنتیبیوتیک است. در کنار درمان استاندارد پزشکی، میتوانید از راههای خانگی برای درمان عفونت ادراری نیز کمک بگیرید که در ادامه به شما معرفی میشوند.
نکتهای که باید در درمان عفونت خانگی بدون دارو درنظر داشته باشید:
حدود ۲۵ تا ۴۲ درصد از موارد این نوع عفونت، میتوانند خودبهخود از بین بروند اما این اتفاق فقط در افرادی ممکن است که هیچگونه مشکل سلامتی دیگری نداشته باشند. از سوی دیگر درماننشدن عفونت ادراری، ممکن است خطراتی جدی مانند عفونت کلیه و سپتیسمی را به دنبال داشته باشد.
راههای درمان خانگی عفونت ادراری
کرنبری
کرنبری میوهای ریز با طعمی ترش و شیرین است که خواص فراوانی برای سلامتی دارد. مصرف کرنبری برای درمان عفونت ادراری مفید است و گفته میشود از چسبیدن باکتریها به دیواره دستگاه ادراری جلوگیری میکند. گرچه هنوز هیچ تحقیقات معتبر علمی این موضوع را ثابت نکرده اما امتحان این روش ضرری ندارد. از آنجا که دسترسی به کرنبری تازه در ایران آسان نیست، میتوانید از کرنبری خشکشده یا کپسول کرنبری (حاوی میوه پودرشده) استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه: خواص کرنبری برای سلامتی
مواد غذایی پروبیوتیک
یک راه دیگر برای درمان خانگی عفونت ادراری، مصرف مواد غذایی پروبیوتیک است. پروبیوتیکها موجودات میکروسکوپی و زندهای هستند که به هضم بهتر غذا و سلامتی بدن کمک میکنند. عفونت، تعادل باکتریهای سیستم ادراری را به هم میریزد و مقدار باکتریهای مفید را کاهش میدهد. پروبیوتیکها به بازسازی باکتریهای مفید کمک میکنند و حتی ممکن است از عود مجدد عفونت پیشگیری کنند.
پیشنهاد مطالعه: آشنایی با منابع غذایی پروبیوتیک
نوشیدن آب
همانطور که گفتیم سوزش ادرار یکی از علائم ابتلا به عفونت است، اما هرچه آب بیشتری بنوشید و دفعات بیشتری ادرار کنید دفع باکتریها سریعتر انجام میشود. میزان آب توصیه شده برای بزرگسالان، ۸ لیوان در روز است. میتوانید بخشی از این آب را با خوردن میوههایی مانند هندوانه تامین کنید اما سراغ نوشیدنیهای قندی یا چای و قهوه نروید.
تخلیه به موقع ادرار
نگهداشتن ادرار در مثانه، تعداد باکتریها را افزایش میدهد. به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند به محض احساس نیاز به ادرار کردن، این کار را انجام دهید. تخلیه کامل مثانه، نکته دیگری است که باید به آن توجه کنید. عجله نکنید و اجازه دهید ادرار به طور کامل تخلیه شود.
ویتامین سی
ویتامین سی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و از این نظر یکی از راههای درمان خانگی برای عفونت ادراری محسوب میشود. اما از طرف دیگر، مصرف مرکبات در هنگام ابتلا به این عفونت توصیه نمیشود. بنابراین بهتر است ویتامین سی را از منابعی مانند فلفلهای رنگی، کلم و جعفری تامین کنید.
پیشنهاد مطالعه: درمان سردرد سینوزیتی
گرما درمانی
شاید این روش به طور مستقیم درمانی برای عفونت ادراری نباشد اما استفاده از یک کیسه آبگرم یا پد حرارتی میتواند به کاهش علائم ناخوشایندی که تجربه میکنید، کمک کند. بخش پایینی شکم خود را گرم نگهدارید، اما دقت کنید گرما به صورت غیرمستقیم باشد تا به پوستتان آسیب نرسد.
لباسهای نخی و آزاد
لباسهای تنگ و پارچههای حاوی الیاف نایلونی، رطوبت را در ناحیه تناسلی حفظ میکنند و این موضوع باعث ایجاد عفونت ادراری و تشدید آن میشود. برای پیشگیری و درمان این مشکل، از لباس زیر پنبهای گشاد استفاده کنید و این ناحیه را خشک نگهدارید.
پیشنهاد مطالعه: زخم معده چیست و چگونه آن را درمان کنیم
تغییر روش پیشگیری از بارداری
استفاده از دیافراگم، کاندومهای غیرروغنی و اسپرمکشها، احتمال ابتلا به عفونت ادراری را بالا میبرند. اگر روش پیشگیری از بارداری شما یکی از این موارد است، به فکر روش تازهای باشید.
سخن آخر
عفونت ادراری گاهی با سوزش ادرار اشتباه گرفته میشود، اما سوزش تنها یکی از علائم این مشکل است. در صورتی که نشانههای ذکر شده در مطلب بالا را تجربه میکنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. در کنار درمان با آنتیبیوتیک میتوانید از راههای درمان خانگی عفونت ادراری که در این مطلب گفته شد نیز کمک بگیرید.
محبوبترینها
- بهترین برنامه کالری شمار رایگان فارسی و انگلیسی + لینک دانلود
- رژیم ۱۸۰۰ کالری + دانلود رایگان برنامه غذایی ۷ روزه
- لاغری با رژیم ۱۲۰۰ کالری + دانلود رایگان برنامه غذایی
- رژیم کالری شماری چیست | همهچیز درباره رژیم کالری شماری
- رژیم ۱۶۰۰ کالری برای لاغری + برنامه غذایی کامل
- ۱۰ ناهار کم کالری و رژیمی برای لاغری
- ۱۰ طرز تهیه غذاهای کم کالری برای کاهش وزن
- ۵ غذا با نخودفرنگی + بهترین روش فریز و کنسرو کردن نخود فرنگی
نظرات کاربران