آنفلوانزا عفونتی تنفسی است که بینی، گلو و ریه را درگیر میکند. این بیماری در فصول سرد رایجتر است و سالانه افراد زیادی به آن مبتلا میشوند. بهترین و موثرترین راه پیشگیری از این بیماری تزریق واکسن است. ما در این مطلب انواع واکسن آنفولانزا در ایران را بررسی کرده و بهترین زمان برای واکسن آنفولانزا، عوارض واکسن آنفولانزا و برخی اطلاعات ضروری دیگر را به شما میگوییم.
گرچه ابتلا به آنفولانزا برای همه ناخوشایند و سخت است اما این بیماری برای گروههای حساس خطرناکتر است و حتی میتواند کشنده باشد. بهترین راه پیشگیری از عوارض شدید این بیماری، دریافت واکسن آنفولانزا است. زدن واکسن آنفولانزا، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد اما به صفر نمیرساند. بنابراین ممکن است همچنان به این بیماری مبتلا شوید، اما عوارض شدید آن را تجربه نخواهید کرد و به احتمال بسیار زیاد نیازی به بستری شدن در بیمارستان نخواهید داشت.
آنفولانزا بک بیماری ویروسی است و از آنجا که ویروسها به سرعت تغییر میکنند، واکسن سال گذشته ممکن است امسال نتواند از شما در برابر آنها محافظت کند. به همین دلیل هر سال واکسنهای جدیدی برای این بیماری تولید میشوند تا با تغییرات ویروسها همگام باشند.
از طرفی بعد از واکسینه شدن، آنتیبادیهایی در بدن تولید میشوند تا از ما در برابر ویروس محافظت کنند. با گذشت زمان سطح آنتیبادی در بدن کاهش مییابد و این دلیل دیگری برای تزریق سالانه واکسن است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، دریافت سالانه این واکسن را برای تمام افراد بالای ۶ ماه توصیه میکند. این واکسیناسیون به ویژه برای گروههای حساس و در معرض خطر مهم است از جمله:
در صورت داشتن شرایط خاص و بیماریهای مزمن زیر نیز باید واکسن آنفلوانزا را دریافت کنید:
شواهد نشان میدهند زنان باردار در صورت ابتلا به آنفولانزا، ریسک بالاتری برای تجربه عوارض جدی این بیماری دارند. یکی از عوارض آنفولانزا برونشیت است؛ نوعی عفونت که قفسه سینه را درگیر کرده و میتواند به ذاتالریه تبدیل شود. ابتلا به آنفولانزا در دوران بارداری ممکن است باعث زایمان پیش از موعد، کموزن بودن نوزاد یا در موارد شدیدتر مردهزایی شود.
با توجه به این خطرات، توصیه میشود زنان باردار حتما واکسن آنفولانزا را تزریق کنند. دریافت این واکسن در تمامی مراحل بارداری بیخطر است. برخی از محافظتهای واکسن به جنین نیز منتقل میشود و نوزاد تا چند ماه اول زندگی این مصونیت را حفظ میکند.
واکسن اینفلووک ساخت کشور هلند و حاوی ویروس غیرفعال کشتداده شده در پایه تخم مرغ جنیندار است. همه افراد بالای ۶ ماه میتوانند واکسن هلندی آنفولانزا را دریافت کنند. این واکسن ۴ ظرفیتی است یعنی از فرد در برابر ۴ سویه از ویروسهای انفولانزا محافظت میکند.
دستورالعمل تزریق
واکسی گریپ ۴ ظرفیتی و ساخت کشور فرانسه است. حاوی ویروس تکهشده غیرفعال کشت داده شده در پایه تخم مرغ جنیندار است.
دستورالعمل تزریق
فلوگارد یک واکسن ایرانی است که از ترکیبات پروتئینی ویروسی و بدون تخم مرغ ساخته شده، به همین دلیل افرادی که به تخم مرغ آلرژی دارند نیز میتوانند آن را دریافت کنند. این واکسن ۴ ظرفیتی است و افراد بالای ۱۸ سال مجاز به تزریق آن هستند.
دستورالعمل تزریق
بزرگسالان بالای ۱۸ سال: تک دوز ۰.۵ میلیلیتر
از زمان تزریق، حدود ۲ هفته زمان میبرد تا ایمنی واکسن در بدن ایجاد شود. بنابراین بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا از اواخر شهریور تا اواسط آبان است. اما اگر در این بازه زمانی موفق به دریافت واکسن نشدید، همچنان تا اواسط زمستان فرصت دارید تا در برابر این بیماری ایمن شوید.
به طور کلی واکسن آنفولانزا بسیار ایمن است. عوارض جانبی احتمالی خفیف هستند و ۱ تا ۲ روز طول میکشند، مانند:
واکنشهای آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) به واکسن آنفولانزا، نادر هستند و در صورت وقوع در عرض چند دقیقه پس از تزریق اتفاق میافتند. فردی که در مرکز درمانی واکسن را برای شما تزریق میکند نحوه برخورد با این واکنشها را میداند و از شما میخواهد برای اطمینان خاطر، تا مدتی بعد از تزریق همانجا بمانید.
همانطور که گفته شد واکسن آنفولانزا موثرترین راه پیشگیری از عوارض شدید این بیماری است. با این وجود چند توصیه دیگر برای پیشگیری از گسترش آنفولانزا وجود دارد که عمل کردن به آنها خالی از فایده نیست:
۱ نفر امتیاز دادهاند
۵
۴
۳
۲
۱
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
حق همهی ماست که زندگی سالم و شادتری را تجربه کنیم. تمام تلاش تیمهای مختلف سبک زندگی همین است که حال شما بهتر شود.
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت داده کاو(سهامی خاص) میباشد.