قرص نئوتادین | موارد مصرف و تداخلات دارویی
زمان خواندن ۵ دقیقه دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ ۱۳:۰۰
نئوتادین یا همان دس لوراتادین یک از داروهای آنتیهیستامینی است که برای درمان علائم آلرژی تجویز میشود. اگر این دارو برای شما تجویز شده و نمیدانید شربت یا قرص نئوتادین برای چیست خواندن این مطلب را به شما توصیه میکنیم. اینجا موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی نئوتادین را بررسی خواهیم کرد.
نئوتادین چیست
نئوتادین در دسته داروهای ضد حساسیت قرار میگیرد و به شکل قرص و شربت در داروخانهها عرضه میشود. این دارو با مسدود کردن مادهای به نام هیستامین، که طی واکنشهای آلرژیک در بدن ترشح میشود، از بروز علائم حساسیت جلوگیری میکند. قرص و شربت نئوتادین برای علائمی همچون خارش و آبریزش بینی و چشم، عطسه، کهیر و خارش بدن تجویز میشوند.
موارد مصرف نئوتادین
به طور معمول شربت نئوتادین برای کودکان و قرص آن برای بزرگسالان تجویز میشود. دس لوراتادین یا همان نئوتادین برای درمان انواع آلرژی از جمله رینیت آلرژیک، کهیر و تب یونجه مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین ممکن است پزشک شما این دارو را برای درمان علائم کهیر از جمله خارش و التهاب پوست تجویز کند.
نحوه مصرف نئوتادین
گرچه نئوتادین (دس لوراتادین) را میتوان بدون نیاز به نسخه از داروخانه تهیه کرد، اما بهتر است این دارو را بدون مشورت پزشک مصرف نکنید. دوز مصرفی را دقیقا طبق توصیه پزشک تنظیم کنید و از مصرف بیشتر یا خودسرانه نئوتادین بپرهیزید.
قرص نئوتادین را میتوانید با معده پر یا خالی مصرف کنید. قرص را پیش از مصرف از بستهبندی خارج نکنید. در صورتی که شربت نئوتادین برای کودک شما یا خودتان تجویز شده، از قطره چکان یا پیمانه داروی استاندارد برای خوردن آن کمک بگیرید تا دوز مصرفی دقیق باشد. دارو را برای مدتی بیش از آنچه پزشک توصیه کرده، مصرف نکنید.
عوارض جانبی نئوتادین
بعضی از عوارض جانبی رایج دس لوراتادین از این قرارند:
- درد عضلانی
- تهوع
- خستگی مفرط
- خوابآلودگی
- ناراحتی معده
- گلودرد
برخی دیگر از عوارض نئوتادین در کودکان بیشتر بروز پیدا میکنند:
- تب
- بی اشتهایی
- اسهال
- مشکلات خواب
واکنشهای آلرژیک جدی به این دارو نادر هستند اما در صورت تجربه هر یک از موارد زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:
- بثورات پوستی
- خارش و تورم در صورت، زبان، گلو
- سرگیجه شدید
- مشکلات تنفسی
موارد منع مصرف نئوتادین
در صورت سابقه حساسیت به دس لوراتادین و هر یک از اجزای تشکیلدهنده این دارو و یا لوراتادین باید به پزشک معالج اطلاع داده شود. مصرف نئوتادین در طی دوران بارداری مورد مطالعه قرار نگرفته است به همین علت مصرف نئوتادین طی دوران بارداری باید تحت نظر پزشک متخصص و بااحتیاط انجام شود.
نئوتادین در مقادیر جزئی در شیر مادر ترشح میشود و ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته در کودک شیرخوار شود، ضمن آنکه ممکن است جریان شیر را نیز کاهش دهد؛ بنابراین مصرف آن در دوران شیردهی توصیه نمیشود. استفاده از داروها به کودکان زیر ۶ سال میتواند عوارض جانبی بسیار جدی به همراه داشته باشد. حتماً داروها مطابق دستور پزشک برای کودکان مصرف شود.
تداخلات دارویی نئوتادین
نئوتادین ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد. این تداخلات باعث کاهش تاثیر هر یک از داروها شده یا عوارض شدیدی ایجاد میکند. قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک مشورت کرده و سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید.
برخی از تداخلات دارویی این دارو عبارتاند از:
- داروهای حاوی لوراتادین (به دلیل شباهت داروی دس لوراتادین به لوراتادین)
- فلوکستین
- اریترومایسین
- سایمتیدین
- آزیترومایسین
- کتوکونازول
- پیتولیسانت
سوالات رایج درباره قرص نئوتادین
داروی نئوتادین در بارداری
دررابطهبا تاثیر این دارو بر جنین در دوران بارداری هنوز تحقیقات کاملی صورت نگرفته است. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، حتما با پزشک خود مشورت کرده و سپس از داروی نئوتادین استفاده کنید.
داروی دس لوراتادین در شیردهی
نئوتادین میتواند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود. اگر میخواهید در دوران شیردهی از داروی آنتیهیستامین استفاده کنید، حتما با پزشک مشورت کرده تا کم عارضهترین دارو را به شما معرفی کند.
نئوتادین برای کودکان
دس لوراتادین روی کودکان بالای ۶ ماه آزمایش شده و هیچگونه عارضه جانبی جدی دراینرابطه گزارش نشده است. هیچ یک از داروها را بدون تجویز پزشک به کودکان زیر ۴ سال ندهید. حتما پیش از استفاده کودک از قرص یا شربت نئوتادین با پزشک مشورت کنید.
مصرف بیش از حد و اوردوز
در صورت مصرف بیش از حد این دارو و بروز علائمی مانند تنگی نفس یا غش کردن حتما با اورژانس تماس بگیرید. در این شرایط باید اقدامات اورژانسی در سریعترین زمان انجام شود.
فراموش کردن نوبت مصرف
اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، دراسرعوقت آن را مصرف کنید. درصورتیکه نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی دارو بودید، نوبت فراموششده را نادیده بگیرید. در نوبت بعدی دوز دارو را دوبرابر نکنید.
نئوتادین برای کرونا
از علائم اولیه کرونا میتوان به آبریزش بینی، گلودرد، عطسه و تحریک چشم اشاره کرد. در این شرایط پزشک برای رفع علائم داروهای آنتیهیستامین تجویز میکند. معمولا پزشکان از داروهایی مانند نئوتادین، لوراتادین، سیتریزین یا دکس کلرفنیرامین استفاده میکنند.
محبوبترینها
- طرز تهیه نخود فرنگی پلو با گوشت یا مرغ (استانبولی با نخود فرنگی)
- طرز تهیه کوکوی نخود فرنگی بدون سیب زمینی
- با جو پرک چی درست کنم | ۱۵ صبحانه و شیرینی رژیمی با جو دوسر پرک
- طرز تهیه حلیم با جو دوسر پرک (با گوشت و گیاهی)
- رژیم کالری شماری چیست و چگونه کالری شماری کنیم
- بهترین برنامه کالری شمار رایگان فارسی و انگلیسی + لینک دانلود
- رژیم ۱۸۰۰ کالری + دانلود رایگان برنامه غذایی ۷ روزه
- لاغری با رژیم ۱۲۰۰ کالری + دانلود رایگان برنامه غذایی
نظرات کاربران