search

روانشناسی کودک

row view buttoncolumn view button
علت ترس کودکان از تاریکی و راه‌های مقابله با آن
دوشنبه 03 بهمن 1401 14:22 | روانشناسی کودک
علت ترس کودکان از تاریکی و راه‌های مقابله با آن

ترس از تاریکی (نیکتوفوبیا) می‌تواند تاثیرات منفی متعددی بر روال زندگی کودک و والدین او داشته باشد؛ از جمله مشکلات زمان خواب و اضطراب در شب. در این مقاله راه‌های مقابله با ترس کودکان از تاریکی را بررسی می‌کنیم.

دلایل و روش ترک مکیدن انگشت شست در کودکان
دوشنبه 19 دی 1401 13:18 | روانشناسی کودک
دلایل و روش ترک مکیدن انگشت شست در کودکان

عادت مکیدن انگشت در بیشتر نوزادان دیده می‌شود اما در برخی کودکان تا سنین بالاتر باقی می‌ماند. این رفتار می‌تواند برای والدین نگران‌کننده باشد. در این مطلب همه‌چیز را در این‌باره به شما می‌گوییم.

اختلال یادگیری در کودکان | علت، نشانه‌ها و روش‌های درمانی
دوشنبه 21 آذر 1401 09:49 | روانشناسی کودک
اختلال یادگیری در کودکان | علت، نشانه‌ها و روش‌های درمانی

آیا کودک شما در مدرسه مشکل دارد، از خواندن با صدای بلند، نوشتن مقاله یا سر و کله زدن با ریاضیات می‌ترسد؟ اینجا میخواهیم نحوه شناخت انواع مختلف اختلالات یادگیری و علائم آنها را به شما بگوییم.

تنظیم خواب کودک برای مدرسه در ۷ گام
یک‌شنبه 10 مهر 1401 16:07 | روانشناسی کودک
تنظیم خواب کودک برای مدرسه در ۷ گام

اگر فرزندتان هر شب برای دیر خوابیدن بهانه می‌آورد و تنظیم کردن ساعت خواب او دشوار است، پیشنهاد می‌کنیم حتما این مطلب را بخوانید.

با شناخت مصادیق کودک آزاری از فرزندتان محافظت کنید
دوشنبه 12 مهر 1400 20:08 | روانشناسی کودک
با شناخت مصادیق کودک آزاری از فرزندتان محافظت کنید

کودک آزاری یکی از مشکلات مهم و پایه ای اجتماعی است. بی توجهی به سلامت جسم و روان کودک نه فقط فرد، بلکه جامعه را تهدید می‌کند. افرادی که تجربه کودک آزاری را داشته‌اند یا از یکی از مصادیق خشونت علیه کودکان رنج برده اند، در بزرگسالی اختلالت روانی، افسردگی و اضطراب و حتی ناتوانی در کنترل خشم را تجربه کرده اند.

بررسی استرس کودکان و پیامدهای آن در بزرگسالی
یک‌شنبه 14 شهریور 1400 15:12 | روانشناسی کودک
بررسی استرس کودکان و پیامدهای آن در بزرگسالی

در حال حاضر تعداد زیادی تحقیقات تازه در مورد ریشه‌های سلامت و بیماری در بزرگسالی وجود دارد. محققان در حال پی بردن به این موضوع هستند که بدشانسی، مصیبت و رنج فراگیر و طاقت فرسا و مزمن در کودکی- که برخی آن را استرس‌های سمی می‌نامند- منجر به تغییرات روانی در کودکان و افزایش بیماری‌های مزمن و مرگ زودرس در بزرگسالی می‌شود. برای اینکه دریابید این مسائل تا چه اندازه تاثیرگذار هستند، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید تا درباره استرس کودکان و پیامدهای آن در بزرگسالی بیشتر بدانید.

نحوه صحبت کردن با کودک - چگونه با کودکان صحبت کنیم
سه‌شنبه 22 تیر 1400 22:20 | روانشناسی کودک
نحوه صحبت کردن با کودک - چگونه با کودکان صحبت کنیم

نحوه‌ صحبت کردن با کودکان بر یادگیری و توانایی گوش کردن آن‌ها تاثیر می‌گذارد. کودکان به خصوص خردسالان از رفتار و گفتار اطرافیان و والدین الگو برداری می‌کنند و مدام در حال تقلید کردن هستند. اگر طرز صحبت با کودکان نادرست باشد، بعدها بر چگونگی پاسخ‌دهی آن‌ها به ما یا دیگران اثر گذار خواهد بود. کودکان به خوبی متوجه حالات بدن و نحوه‌ صحبت کردن افراد می‌شوند. آن‌ها به تن صدا و نحوه‌ ادای کلمات بسیار حساس هستند و با زیرکی متوجه معنای حقیقی پشت کلمات می‌شوند. بنابراین چگونگی گفتگو با کودکان بسیار اهمیت دارد.

علت لجبازی کودکان + معرفی راهکارهایی برای مقابله با لجبازی کودک
سه‌شنبه 22 تیر 1400 22:16 | روانشناسی کودک
علت لجبازی کودکان + معرفی راهکارهایی برای مقابله با لجبازی کودک

کودکان به دلایل مختلفی با خواسته‌های والدین مخالفت می‌کنند و گاهی برای رسیدن به اهداف خود پرخاشگر می‌شوند. اگر چنین روشی ادامه پیدا کند، کودک از نظر سلامت روانی در آینده با مشکلاتی مواجه می‌شود و حتی ممکن است زندگی اجتماعی او را تحت تاثیر قرار دهد. در این مطب درباره علل لجبازی کودکان برای‌تان مطالبی را شرح می‌دهیم و راهکارهایی را معرفی می‌کنیم.

مضرات موبایل برای کودکان + معرفی ۸ راه خلاقانه برای ترک کودک از موبایل
شنبه 14 فروردین 1400 20:06 | روانشناسی کودک
مضرات موبایل برای کودکان + معرفی ۸ راه خلاقانه برای ترک کودک از موبایل

عصری که ما در آن زندگی می‌کنیم، به نام عصر تکنولوژی و ارتباطات شناخته می‌شود. در عصر تکنولوژی استفاده از وسایل الکترونیکی مثل موبایل، تبلت و لپ‌تاپ لازم و حتی گاهی ضروری است، تا بتوانیم با دنیای اطراف خود در ارتباط باشیم و هر روز در جریان اتفاقات مختلف قرار بگیریم. اما این در ارتباط بودن بهایی نیز دارد و بهای آن مضراتی است که موبایل برای کاربران خود به همراه دارد. شاید از مضرات گوشی‌های هوشمند و موبایل زیاد شنیده باشید. تاثیراتی که این وسایل روی مغز ما می‌گذارند تا مضرات موبایل برای چشم‌ها و بینایی. اما سوال مهم که سعی داریم در این متن به آن پاسخ دهیم مضرات موبایل برای کودکان است.

راهکارهای خلاقانه برای افزایش هوش هیجانی کودکان
سه‌شنبه 10 فروردین 1400 21:28 | روانشناسی کودک
راهکارهای خلاقانه برای افزایش هوش هیجانی کودکان

کلمه‌ی IQ یا ضریب هوشی به گوش همه‌ی ما آشنا است. احتمالا دوست داریم کودک ما از ضریب هوشی بالایی برخوردار باشد، اما شاید EQ یا هوش هیجانی برای ما مفهومی تازه داشته باشد. هوش هیجانی نیز مانند ضریب هوشی از مهارت‌های کودک سالم است که خوشبختانه برخلاف ضریب هوشی قابل تمرین و یادگیری است. هوش هیجانی کودکان به معنی درک کردن احساس خود و بقیه و عمل کردن بر اساس آن است. این توانایی در هنگام برقراری ارتباط و حل مسائل به کمک کودک می‌آید.

بی اشتهایی کودکان - علت بی اشتهایی در کودکان چیست و چگونه آن را درمان کنیم
سه‌شنبه 26 اسفند 1399 00:05 | روانشناسی کودک
بی اشتهایی کودکان - علت بی اشتهایی در کودکان چیست و چگونه آن را درمان کنیم

کودکان و نوجوانان نیاز به دریافت مقدار مشخصی کالری و مواد مغذی دارند تا بتواند فرآیند رشد جسمی خود را به خوبی طی کنند. یکی از مشکلات و بیماری‌های شایع در این زمینه بی ‌اشتهایی کودکان است. این موضوع باید از سوی والدین جدی گرفته شود چرا که سو تغذیه و عدم دریافت مواد مغذی به میزان کافی نه تنها باعث توقف رشد صحیح کودک شده بلکه موجب ایجاد انواع بیماری‌های مزمن در بزرگسالی خواهد شد.

برای تقویت حافظه کودکان چه باید کرد + معرفی ۴ بازی کاربردی
یک‌شنبه 10 اسفند 1399 21:19 | روانشناسی کودک
برای تقویت حافظه کودکان چه باید کرد + معرفی ۴ بازی کاربردی

حافظه قسمت مهمی از یادگیری است و باعث تقویت پایه‌های آموزش در کودکان می‌شود. حافظه‌ قوی موجب پیشرفت کودک در درس‌ها، موفقیت در امتحان‌ها و بهره‌مندی از نمرات بهتر و بالاتر می‌شود. البته تنها جنبه‌ درسی نباید انگیزه والدین برای تقویت حافظه کودکان شود. تقویت حافظه در کودکان علاوه بر تاثیرات مثبت در درس و مدرسه، بر خلاقیت و میزان تمرکز آن‌ها بر روی کارها نیز تاثیر گذار است.

دروغگویی کودکان - چرا کودکان دروغ می‌گویند
شنبه 09 اسفند 1399 21:57 | روانشناسی کودک
دروغگویی کودکان - چرا کودکان دروغ می‌گویند

دروغ گفتن یکی از صفات غیرقابل تحمل در اجتماع است که می‌تواند اعتماد افراد را از بین ببرد و وجه اجتماعی فرد دروغگو را نابود کند. همه‌ ما از اینکه دروغ بشنویم بیزاریم و با این حال خواسته یا ناخواسته در زندگی روزمره از انواع و اقسام دروغ‌ها استفاده می‌کنیم. دلایل دروغگویی در بزرگسالان می‌تواند بسیار پیچیده و روانشناختی باشد، اما دروغگویی در کودکان ممکن است دلایل و علل متفاوتی داشته باشد. در دادمه مطلب درباره دروغگویی کودکان مطالبی را جمع‌آوری کرده‌ایم تا بررسی کنیم چرا کودکان دروغ می‌گویند.

بازی هایی برای افزایش خلاقیت کودکان
سه‌شنبه 05 اسفند 1399 20:17 | روانشناسی کودک
بازی هایی برای افزایش خلاقیت کودکان

دنیای کودکان سرشار از خلاقیت و جادوست. در ذهن بچه‌ها اتفاقات طبیعی دلایلی جادویی و خارق‌العاده دارند. ذهن توانمند و خلاق کودکان قادر به ایجاد تخیلات منحصر به فردی است که اگر به آن‌ها بی‌توجه باشیم، ممکن است نابود شوند. پرورش و افزایش خلاقیت کودکان باید یکی از اهداف تربیتی والدین قرار گیرد. برای افزایش خلاقیت در کودکان نیازی به وسیله یا اقدام خاص و سختی نیست. تنها با تشویق کردن آن‌ها به خیال پردازی و فراهم کردن شرایط مناسب، می‌توانیم خلاقیت را در آن‌ها رشد و افزایش دهیم. در این مطلب در این باره بیشتر می‌خوانید.

مهم‌ترین دلایل شب ادراری کودکان چیست
دوشنبه 04 اسفند 1399 19:46 | روانشناسی کودک
مهم‌ترین دلایل شب ادراری کودکان چیست

شب ‏ادراری یا خواب ‏ادراری به حالتی گفته می‏‌شود که در آن، کودک خردسال، دبستانی یا حتی نوجوان در هنگام خواب به صورت غیرارادی ادرار می‏‌کند. این اتفاق نسبتا متداول بوده و برای بسیاری از کودکان دبستانی بالای ۵ سال اتفاق می‌‏افتد. شب ادراری کودکان اتفاقی جدی و خطرناک نیست و بروز آن در اکثر کودکان با گذر زمان متوقف می‏‌شود. با این حال، از آنجایی که شب ادراری در کودکان باعث آزردگی و ناراحتی بعضی کودکان و والدین می‏‌شود، بسیاری به دنبال شناخت علل و راه‏های درمان آن هستند.

نکاتی که والدین باید درباره تقویت اعتماد به نفس در کودکان بدانند
دوشنبه 06 بهمن 1399 20:33 | روانشناسی کودک
نکاتی که والدین باید درباره تقویت اعتماد به نفس در کودکان بدانند

اعتماد به نفس مهم‌ترین ابزاری است که به افراد کمک می‌کند تا در مسیر رسیدن به خواسته هایشان موفق‌تر عمل کنند. انسان بدون اعتماد به نفس، نمی‌تواند به توانمندی‌هایش اعتماد کند و ناچار است برای رسیدن به برنامه‌های مهم زندگی‌اش به دیگران وابسته باشد. تقویت اعتماد به نفس مهارتی است که از دوران کودکی باید تقویت شود. از این رو والدین باید راه‌های تقویت اعتماد به نفس در کودکان را به خوبی آموخته و اجرا کنند.

هراس کودک از مدرسه - عوامل موثر بر فوبیای مدرسه + راهکارها
چهارشنبه 24 دی 1399 21:23 | روانشناسی کودک
هراس کودک از مدرسه - عوامل موثر بر فوبیای مدرسه + راهکارها

در برخی از خانواده‌ها کودکان همواره در کنار مادر خود هستند و در غیر این صورت استرس می‌گیرند. چنین کودکانی که به جدایی از مادر خود عادت نداشته و محیط مدرسه را ترسناک و اضطراب‌آور تصور می‌کنند. چنین ترس‌هایی باعث می‌شود کودکان با مشکلات مختلف مواجه شوند که از برجسته‌ترین آن‌ها می‌توان به بی‌اشتهایی، حالت تهوع، سر درد، دردهای شکمی، بی‌خوابی، کابوس‌های شبانه و موارد مشابه اشاره کرد. در صورت عدم توجه به ترس کودک از مدرسه رفتن، امکان دارد کودکان شما در دوران نوجوانی خود هم این ترس‌ها را به همراه داشته باشند. در ادامه مطلب تصمیم داریم بیشتر در رابطه با موضوع هراس کودک از مدرسه یا به عبارتی فوبیای مدرسه صحبت کنیم.

تحصیل کودک در منزل در دوران کرونا
سه‌شنبه 23 دی 1399 22:18 | روانشناسی کودک
تحصیل کودک در منزل در دوران کرونا

شیوع بیماری کرونا باعث تغییر سبک زندگی شده است که یکی از این تغییرات، تحصیل کودک در منزل است. اما به نظر می‌رسد، این تغییرات چندان آسان نیست و ممکن است افت تحصیلی آموزش و تحصیل کودکان را تهدید کند. درس خواندن در شرایط کرونا یکی از این تغییرات مهم است که در این مقاله درباره درس خواند کودک در خانه و راه‌های مقابله با بحران‌های احتمالی را مرور خواهیم کرد. بنابراین، اگر می خواهید درباره سایر ابعاد تغییر سبک زندگی کرونایی و تحصیل کودک در خانه بیشتر بدانید تا انتهای مطلب با ما باشید.

۹ نکته مهم و کاربردی برای دادن خبر بد به کودکان
دوشنبه 30 تیر 1399 14:41 | روانشناسی کودک
۹ نکته مهم و کاربردی برای دادن خبر بد به کودکان

کارشناسان امور کودک و روانشناسان، سال‌ها تمرین و تجربه عملی کسب کرده‌اند تا با کسب مهارت‌های ارتباطی لازم، بتوانند اخبار بد و حساس را به کودک بگویند. آنها می‌دانند برای دادن خبر بد به کودکان، ضروری است ابتدا آنها را آماده کنیم. این در حالی است که بسیاری از والدین با این مهارت‌ها آشنا نیستند. ما چند نکته ضروری و کاربردی برای داشتن رفتار بهتر در چنین موقعیت‌هایی را برای شما در این مطلب گردآوری کرده‌ایم.

۷ راهنمایی برای سرگرم کردن کودکان در خانه
یک‌شنبه 22 تیر 1399 18:41 | روانشناسی کودک
۷ راهنمایی برای سرگرم کردن کودکان در خانه

فرقی نمی‌کند برای یک روز یا یک ماه، خانه ماندن و مدرسه نرفتن فرزندان تمام برنامه‌های شما را به هم خواهد ریخت. گرچه گاهی داشتن زمان اضافه برای بودن با خانواده می‌تواند فرصت فوق‌العاده‌ای باشد، اما ممکن است نگران شرایط تحصیلی یا سرگرم کردن کودکان در خانه شوید، به‌ ویژه در دوران کرونا که خود شما هم ناچار به ماندن در خانه هستید.

۷ بازی کودکانه که در خانه می‌توان انجام داد
شنبه 27 اردیبهشت 1399 17:03 | روانشناسی کودک
۷ بازی کودکانه که در خانه می‌توان انجام داد

این ایام که تمام روز را با کودکان در فضای منزل سپری می‌کنیم سرگرم کردن آنها تبدیل به یک معضل شده است. با انجام چند بازی کودکانه در خانه فرزندان خود را سرگرم کرده و اوقات مفرح و شادی را برای آنها رقم بزنید. این بازی‌ها را می‌توانید در فضای بسته انجام دهید و نیازی به فضای آزاد نیست.

چگونه درباره مفهوم مرگ برای کودکان صحبت کنیم
سه‌شنبه 16 اردیبهشت 1399 19:02 | روانشناسی کودک
چگونه درباره مفهوم مرگ برای کودکان صحبت کنیم

در هنگام فوت عزیزان، کودکان غم و اندوه خود را به روش‌های مختلفی احساس و ابراز می‌کنند. اینکه کودکان چگونه با فقدان عزیزان کنار می‌آیند به مواردی مانند سن آن‌ها و میزان احساس نزدیکی با متوفی و حمایت اطرافیان بستگی دارد. در این مقاله چند روش سودمند به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید مفهوم مرگ را برای کودکان توضیح دهید.

روش گفت‌وگو با کودکان و آگاهی از احساسات آن‌ها
دوشنبه 18 فروردین 1399 16:41 | روانشناسی کودک
روش گفت‌وگو با کودکان و آگاهی از احساسات آن‌ها

اگر درباره کودکی نگران هستید، بهتر است او را تشویق کنید که با والدین، مادر بزرگ یا پدر بزرگ، دوست یا آموزگار خود گفت‌وگو کند. انجام این کار و بیان احساسات می‌تواند کمک موثری برای او باشد. برقراری ارتباط و آگاهی از نحوه گفت‌وگو با کودکی که دچار مشکل خاصی است، از اهمیت به سزایی برخوردار است.

پنج راه برای کمک به کودکان برای کشف استعدادهایشان
پنج‌شنبه 07 فروردین 1399 12:53 | روانشناسی کودک
پنج راه برای کمک به کودکان برای کشف استعدادهایشان

یکی از بزرگ‌ترین هدیه‌هایی که می‌توانید به فرزند خود بدهید، کمک به او برای کشف و پیشرفت استعدادهایش است. این به فرزندانتان کمک می‌کند تا به آنچه که خدا آن‌ها را خلق کرده است، دست پیدا کنند. هیچ‌چیزی بیشتر از دانستن اینکه چه کسی هستید و اشتیاق به آنچه قرار است به جهان عرضه کنید، عزت نفس‌ شما را بیشتر تقویت نمی‌کند.

علت ترس کودکان از تاریکی و راه‌های مقابله با آن
دوشنبه 03 بهمن 1401 14:22 | روانشناسی کودک
علت ترس کودکان از تاریکی و راه‌های مقابله با آن

ترس از تاریکی (نیکتوفوبیا) می‌تواند تاثیرات منفی متعددی بر روال زندگی کودک و والدین او داشته باشد؛ از جمله مشکلات زمان خواب و اضطراب در شب. در این مقاله راه‌های مقابله با ترس کودکان از تاریکی را بررسی می‌کنیم.

دلایل و روش ترک مکیدن انگشت شست در کودکان
دوشنبه 19 دی 1401 13:18 | روانشناسی کودک
دلایل و روش ترک مکیدن انگشت شست در کودکان

عادت مکیدن انگشت در بیشتر نوزادان دیده می‌شود اما در برخی کودکان تا سنین بالاتر باقی می‌ماند. این رفتار می‌تواند برای والدین نگران‌کننده باشد. در این مطلب همه‌چیز را در این‌باره به شما می‌گوییم.

اختلال یادگیری در کودکان | علت، نشانه‌ها و روش‌های درمانی
دوشنبه 21 آذر 1401 09:49 | روانشناسی کودک
اختلال یادگیری در کودکان | علت، نشانه‌ها و روش‌های درمانی

آیا کودک شما در مدرسه مشکل دارد، از خواندن با صدای بلند، نوشتن مقاله یا سر و کله زدن با ریاضیات می‌ترسد؟ اینجا میخواهیم نحوه شناخت انواع مختلف اختلالات یادگیری و علائم آنها را به شما بگوییم.

تنظیم خواب کودک برای مدرسه در ۷ گام
یک‌شنبه 10 مهر 1401 16:07 | روانشناسی کودک
تنظیم خواب کودک برای مدرسه در ۷ گام

اگر فرزندتان هر شب برای دیر خوابیدن بهانه می‌آورد و تنظیم کردن ساعت خواب او دشوار است، پیشنهاد می‌کنیم حتما این مطلب را بخوانید.

با شناخت مصادیق کودک آزاری از فرزندتان محافظت کنید
دوشنبه 12 مهر 1400 20:08 | روانشناسی کودک
با شناخت مصادیق کودک آزاری از فرزندتان محافظت کنید

کودک آزاری یکی از مشکلات مهم و پایه ای اجتماعی است. بی توجهی به سلامت جسم و روان کودک نه فقط فرد، بلکه جامعه را تهدید می‌کند. افرادی که تجربه کودک آزاری را داشته‌اند یا از یکی از مصادیق خشونت علیه کودکان رنج برده اند، در بزرگسالی اختلالت روانی، افسردگی و اضطراب و حتی ناتوانی در کنترل خشم را تجربه کرده اند.

بررسی استرس کودکان و پیامدهای آن در بزرگسالی
یک‌شنبه 14 شهریور 1400 15:12 | روانشناسی کودک
بررسی استرس کودکان و پیامدهای آن در بزرگسالی

در حال حاضر تعداد زیادی تحقیقات تازه در مورد ریشه‌های سلامت و بیماری در بزرگسالی وجود دارد. محققان در حال پی بردن به این موضوع هستند که بدشانسی، مصیبت و رنج فراگیر و طاقت فرسا و مزمن در کودکی- که برخی آن را استرس‌های سمی می‌نامند- منجر به تغییرات روانی در کودکان و افزایش بیماری‌های مزمن و مرگ زودرس در بزرگسالی می‌شود. برای اینکه دریابید این مسائل تا چه اندازه تاثیرگذار هستند، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید تا درباره استرس کودکان و پیامدهای آن در بزرگسالی بیشتر بدانید.

نحوه صحبت کردن با کودک - چگونه با کودکان صحبت کنیم
سه‌شنبه 22 تیر 1400 22:20 | روانشناسی کودک
نحوه صحبت کردن با کودک - چگونه با کودکان صحبت کنیم

نحوه‌ صحبت کردن با کودکان بر یادگیری و توانایی گوش کردن آن‌ها تاثیر می‌گذارد. کودکان به خصوص خردسالان از رفتار و گفتار اطرافیان و والدین الگو برداری می‌کنند و مدام در حال تقلید کردن هستند. اگر طرز صحبت با کودکان نادرست باشد، بعدها بر چگونگی پاسخ‌دهی آن‌ها به ما یا دیگران اثر گذار خواهد بود. کودکان به خوبی متوجه حالات بدن و نحوه‌ صحبت کردن افراد می‌شوند. آن‌ها به تن صدا و نحوه‌ ادای کلمات بسیار حساس هستند و با زیرکی متوجه معنای حقیقی پشت کلمات می‌شوند. بنابراین چگونگی گفتگو با کودکان بسیار اهمیت دارد.

علت لجبازی کودکان + معرفی راهکارهایی برای مقابله با لجبازی کودک
سه‌شنبه 22 تیر 1400 22:16 | روانشناسی کودک
علت لجبازی کودکان + معرفی راهکارهایی برای مقابله با لجبازی کودک

کودکان به دلایل مختلفی با خواسته‌های والدین مخالفت می‌کنند و گاهی برای رسیدن به اهداف خود پرخاشگر می‌شوند. اگر چنین روشی ادامه پیدا کند، کودک از نظر سلامت روانی در آینده با مشکلاتی مواجه می‌شود و حتی ممکن است زندگی اجتماعی او را تحت تاثیر قرار دهد. در این مطب درباره علل لجبازی کودکان برای‌تان مطالبی را شرح می‌دهیم و راهکارهایی را معرفی می‌کنیم.

مضرات موبایل برای کودکان + معرفی ۸ راه خلاقانه برای ترک کودک از موبایل
شنبه 14 فروردین 1400 20:06 | روانشناسی کودک
مضرات موبایل برای کودکان + معرفی ۸ راه خلاقانه برای ترک کودک از موبایل

عصری که ما در آن زندگی می‌کنیم، به نام عصر تکنولوژی و ارتباطات شناخته می‌شود. در عصر تکنولوژی استفاده از وسایل الکترونیکی مثل موبایل، تبلت و لپ‌تاپ لازم و حتی گاهی ضروری است، تا بتوانیم با دنیای اطراف خود در ارتباط باشیم و هر روز در جریان اتفاقات مختلف قرار بگیریم. اما این در ارتباط بودن بهایی نیز دارد و بهای آن مضراتی است که موبایل برای کاربران خود به همراه دارد. شاید از مضرات گوشی‌های هوشمند و موبایل زیاد شنیده باشید. تاثیراتی که این وسایل روی مغز ما می‌گذارند تا مضرات موبایل برای چشم‌ها و بینایی. اما سوال مهم که سعی داریم در این متن به آن پاسخ دهیم مضرات موبایل برای کودکان است.

راهکارهای خلاقانه برای افزایش هوش هیجانی کودکان
سه‌شنبه 10 فروردین 1400 21:28 | روانشناسی کودک
راهکارهای خلاقانه برای افزایش هوش هیجانی کودکان

کلمه‌ی IQ یا ضریب هوشی به گوش همه‌ی ما آشنا است. احتمالا دوست داریم کودک ما از ضریب هوشی بالایی برخوردار باشد، اما شاید EQ یا هوش هیجانی برای ما مفهومی تازه داشته باشد. هوش هیجانی نیز مانند ضریب هوشی از مهارت‌های کودک سالم است که خوشبختانه برخلاف ضریب هوشی قابل تمرین و یادگیری است. هوش هیجانی کودکان به معنی درک کردن احساس خود و بقیه و عمل کردن بر اساس آن است. این توانایی در هنگام برقراری ارتباط و حل مسائل به کمک کودک می‌آید.

بی اشتهایی کودکان - علت بی اشتهایی در کودکان چیست و چگونه آن را درمان کنیم
سه‌شنبه 26 اسفند 1399 00:05 | روانشناسی کودک
بی اشتهایی کودکان - علت بی اشتهایی در کودکان چیست و چگونه آن را درمان کنیم

کودکان و نوجوانان نیاز به دریافت مقدار مشخصی کالری و مواد مغذی دارند تا بتواند فرآیند رشد جسمی خود را به خوبی طی کنند. یکی از مشکلات و بیماری‌های شایع در این زمینه بی ‌اشتهایی کودکان است. این موضوع باید از سوی والدین جدی گرفته شود چرا که سو تغذیه و عدم دریافت مواد مغذی به میزان کافی نه تنها باعث توقف رشد صحیح کودک شده بلکه موجب ایجاد انواع بیماری‌های مزمن در بزرگسالی خواهد شد.

برای تقویت حافظه کودکان چه باید کرد + معرفی ۴ بازی کاربردی
یک‌شنبه 10 اسفند 1399 21:19 | روانشناسی کودک
برای تقویت حافظه کودکان چه باید کرد + معرفی ۴ بازی کاربردی

حافظه قسمت مهمی از یادگیری است و باعث تقویت پایه‌های آموزش در کودکان می‌شود. حافظه‌ قوی موجب پیشرفت کودک در درس‌ها، موفقیت در امتحان‌ها و بهره‌مندی از نمرات بهتر و بالاتر می‌شود. البته تنها جنبه‌ درسی نباید انگیزه والدین برای تقویت حافظه کودکان شود. تقویت حافظه در کودکان علاوه بر تاثیرات مثبت در درس و مدرسه، بر خلاقیت و میزان تمرکز آن‌ها بر روی کارها نیز تاثیر گذار است.

دروغگویی کودکان - چرا کودکان دروغ می‌گویند
شنبه 09 اسفند 1399 21:57 | روانشناسی کودک
دروغگویی کودکان - چرا کودکان دروغ می‌گویند

دروغ گفتن یکی از صفات غیرقابل تحمل در اجتماع است که می‌تواند اعتماد افراد را از بین ببرد و وجه اجتماعی فرد دروغگو را نابود کند. همه‌ ما از اینکه دروغ بشنویم بیزاریم و با این حال خواسته یا ناخواسته در زندگی روزمره از انواع و اقسام دروغ‌ها استفاده می‌کنیم. دلایل دروغگویی در بزرگسالان می‌تواند بسیار پیچیده و روانشناختی باشد، اما دروغگویی در کودکان ممکن است دلایل و علل متفاوتی داشته باشد. در دادمه مطلب درباره دروغگویی کودکان مطالبی را جمع‌آوری کرده‌ایم تا بررسی کنیم چرا کودکان دروغ می‌گویند.

بازی هایی برای افزایش خلاقیت کودکان
سه‌شنبه 05 اسفند 1399 20:17 | روانشناسی کودک
بازی هایی برای افزایش خلاقیت کودکان

دنیای کودکان سرشار از خلاقیت و جادوست. در ذهن بچه‌ها اتفاقات طبیعی دلایلی جادویی و خارق‌العاده دارند. ذهن توانمند و خلاق کودکان قادر به ایجاد تخیلات منحصر به فردی است که اگر به آن‌ها بی‌توجه باشیم، ممکن است نابود شوند. پرورش و افزایش خلاقیت کودکان باید یکی از اهداف تربیتی والدین قرار گیرد. برای افزایش خلاقیت در کودکان نیازی به وسیله یا اقدام خاص و سختی نیست. تنها با تشویق کردن آن‌ها به خیال پردازی و فراهم کردن شرایط مناسب، می‌توانیم خلاقیت را در آن‌ها رشد و افزایش دهیم. در این مطلب در این باره بیشتر می‌خوانید.

مهم‌ترین دلایل شب ادراری کودکان چیست
دوشنبه 04 اسفند 1399 19:46 | روانشناسی کودک
مهم‌ترین دلایل شب ادراری کودکان چیست

شب ‏ادراری یا خواب ‏ادراری به حالتی گفته می‏‌شود که در آن، کودک خردسال، دبستانی یا حتی نوجوان در هنگام خواب به صورت غیرارادی ادرار می‏‌کند. این اتفاق نسبتا متداول بوده و برای بسیاری از کودکان دبستانی بالای ۵ سال اتفاق می‌‏افتد. شب ادراری کودکان اتفاقی جدی و خطرناک نیست و بروز آن در اکثر کودکان با گذر زمان متوقف می‏‌شود. با این حال، از آنجایی که شب ادراری در کودکان باعث آزردگی و ناراحتی بعضی کودکان و والدین می‏‌شود، بسیاری به دنبال شناخت علل و راه‏های درمان آن هستند.

نکاتی که والدین باید درباره تقویت اعتماد به نفس در کودکان بدانند
دوشنبه 06 بهمن 1399 20:33 | روانشناسی کودک
نکاتی که والدین باید درباره تقویت اعتماد به نفس در کودکان بدانند

اعتماد به نفس مهم‌ترین ابزاری است که به افراد کمک می‌کند تا در مسیر رسیدن به خواسته هایشان موفق‌تر عمل کنند. انسان بدون اعتماد به نفس، نمی‌تواند به توانمندی‌هایش اعتماد کند و ناچار است برای رسیدن به برنامه‌های مهم زندگی‌اش به دیگران وابسته باشد. تقویت اعتماد به نفس مهارتی است که از دوران کودکی باید تقویت شود. از این رو والدین باید راه‌های تقویت اعتماد به نفس در کودکان را به خوبی آموخته و اجرا کنند.

هراس کودک از مدرسه - عوامل موثر بر فوبیای مدرسه + راهکارها
چهارشنبه 24 دی 1399 21:23 | روانشناسی کودک
هراس کودک از مدرسه - عوامل موثر بر فوبیای مدرسه + راهکارها

در برخی از خانواده‌ها کودکان همواره در کنار مادر خود هستند و در غیر این صورت استرس می‌گیرند. چنین کودکانی که به جدایی از مادر خود عادت نداشته و محیط مدرسه را ترسناک و اضطراب‌آور تصور می‌کنند. چنین ترس‌هایی باعث می‌شود کودکان با مشکلات مختلف مواجه شوند که از برجسته‌ترین آن‌ها می‌توان به بی‌اشتهایی، حالت تهوع، سر درد، دردهای شکمی، بی‌خوابی، کابوس‌های شبانه و موارد مشابه اشاره کرد. در صورت عدم توجه به ترس کودک از مدرسه رفتن، امکان دارد کودکان شما در دوران نوجوانی خود هم این ترس‌ها را به همراه داشته باشند. در ادامه مطلب تصمیم داریم بیشتر در رابطه با موضوع هراس کودک از مدرسه یا به عبارتی فوبیای مدرسه صحبت کنیم.

تحصیل کودک در منزل در دوران کرونا
سه‌شنبه 23 دی 1399 22:18 | روانشناسی کودک
تحصیل کودک در منزل در دوران کرونا

شیوع بیماری کرونا باعث تغییر سبک زندگی شده است که یکی از این تغییرات، تحصیل کودک در منزل است. اما به نظر می‌رسد، این تغییرات چندان آسان نیست و ممکن است افت تحصیلی آموزش و تحصیل کودکان را تهدید کند. درس خواندن در شرایط کرونا یکی از این تغییرات مهم است که در این مقاله درباره درس خواند کودک در خانه و راه‌های مقابله با بحران‌های احتمالی را مرور خواهیم کرد. بنابراین، اگر می خواهید درباره سایر ابعاد تغییر سبک زندگی کرونایی و تحصیل کودک در خانه بیشتر بدانید تا انتهای مطلب با ما باشید.

۹ نکته مهم و کاربردی برای دادن خبر بد به کودکان
دوشنبه 30 تیر 1399 14:41 | روانشناسی کودک
۹ نکته مهم و کاربردی برای دادن خبر بد به کودکان

کارشناسان امور کودک و روانشناسان، سال‌ها تمرین و تجربه عملی کسب کرده‌اند تا با کسب مهارت‌های ارتباطی لازم، بتوانند اخبار بد و حساس را به کودک بگویند. آنها می‌دانند برای دادن خبر بد به کودکان، ضروری است ابتدا آنها را آماده کنیم. این در حالی است که بسیاری از والدین با این مهارت‌ها آشنا نیستند. ما چند نکته ضروری و کاربردی برای داشتن رفتار بهتر در چنین موقعیت‌هایی را برای شما در این مطلب گردآوری کرده‌ایم.

۷ راهنمایی برای سرگرم کردن کودکان در خانه
یک‌شنبه 22 تیر 1399 18:41 | روانشناسی کودک
۷ راهنمایی برای سرگرم کردن کودکان در خانه

فرقی نمی‌کند برای یک روز یا یک ماه، خانه ماندن و مدرسه نرفتن فرزندان تمام برنامه‌های شما را به هم خواهد ریخت. گرچه گاهی داشتن زمان اضافه برای بودن با خانواده می‌تواند فرصت فوق‌العاده‌ای باشد، اما ممکن است نگران شرایط تحصیلی یا سرگرم کردن کودکان در خانه شوید، به‌ ویژه در دوران کرونا که خود شما هم ناچار به ماندن در خانه هستید.

۷ بازی کودکانه که در خانه می‌توان انجام داد
شنبه 27 اردیبهشت 1399 17:03 | روانشناسی کودک
۷ بازی کودکانه که در خانه می‌توان انجام داد

این ایام که تمام روز را با کودکان در فضای منزل سپری می‌کنیم سرگرم کردن آنها تبدیل به یک معضل شده است. با انجام چند بازی کودکانه در خانه فرزندان خود را سرگرم کرده و اوقات مفرح و شادی را برای آنها رقم بزنید. این بازی‌ها را می‌توانید در فضای بسته انجام دهید و نیازی به فضای آزاد نیست.

چگونه درباره مفهوم مرگ برای کودکان صحبت کنیم
سه‌شنبه 16 اردیبهشت 1399 19:02 | روانشناسی کودک
چگونه درباره مفهوم مرگ برای کودکان صحبت کنیم

در هنگام فوت عزیزان، کودکان غم و اندوه خود را به روش‌های مختلفی احساس و ابراز می‌کنند. اینکه کودکان چگونه با فقدان عزیزان کنار می‌آیند به مواردی مانند سن آن‌ها و میزان احساس نزدیکی با متوفی و حمایت اطرافیان بستگی دارد. در این مقاله چند روش سودمند به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید مفهوم مرگ را برای کودکان توضیح دهید.

روش گفت‌وگو با کودکان و آگاهی از احساسات آن‌ها
دوشنبه 18 فروردین 1399 16:41 | روانشناسی کودک
روش گفت‌وگو با کودکان و آگاهی از احساسات آن‌ها

اگر درباره کودکی نگران هستید، بهتر است او را تشویق کنید که با والدین، مادر بزرگ یا پدر بزرگ، دوست یا آموزگار خود گفت‌وگو کند. انجام این کار و بیان احساسات می‌تواند کمک موثری برای او باشد. برقراری ارتباط و آگاهی از نحوه گفت‌وگو با کودکی که دچار مشکل خاصی است، از اهمیت به سزایی برخوردار است.

پنج راه برای کمک به کودکان برای کشف استعدادهایشان
پنج‌شنبه 07 فروردین 1399 12:53 | روانشناسی کودک
پنج راه برای کمک به کودکان برای کشف استعدادهایشان

یکی از بزرگ‌ترین هدیه‌هایی که می‌توانید به فرزند خود بدهید، کمک به او برای کشف و پیشرفت استعدادهایش است. این به فرزندانتان کمک می‌کند تا به آنچه که خدا آن‌ها را خلق کرده است، دست پیدا کنند. هیچ‌چیزی بیشتر از دانستن اینکه چه کسی هستید و اشتیاق به آنچه قرار است به جهان عرضه کنید، عزت نفس‌ شما را بیشتر تقویت نمی‌کند.